Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie w sprawie czasu przejazdu

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam w miarę pilne pytanie dotyczące obliczenia czasu przejazdu z Paryża do Lublina zestawem o masie 40 ton.

Do obliczeń można przyjąć, że kierowca jeden, który odpoczywał cały weekend i będzie jechał zgodnie z obowiązującymi czasami pracy. Wyjazd z okolic Paryża dzisiaj o 11:00. Da się obliczyć mniej więcej kiedy przyjedzie do Lublina?

Napisano

Zobacz ile jest km z F do Pl. Przyjmij ze kierowca w ciągu doby moze zrobić 650 km przy dobrym wietrze... Jeśli nie ma żadnych rozladunkow po drodze to proponowałbym jechać w nocy. Nie dość ze luzniej to nie obowiązuje go mnóstwo zakazów wyprzedzania miedzy 6-22 smile.gif

Napisano
  • Autor

> Zobacz ile jest km z F do Pl. Przyjmij ze kierowca w ciągu doby moze zrobić 600 km przy dobrym wietrze...

Wychodzi mniej więcej 1700 km. Czyli do środy do 13 się nie wrobi frown.gif

Napisano

Mozesz zalozyc ze potrzeba jechac 27godzin.

Czyli trzy cykle po 9godz jazdy + pauzy.

Napisano

> Mozesz zalozyc ze potrzeba jechac 27godzin.

> Czyli trzy cykle po 9godz jazdy + pauzy.

czyli rowne 2 doby zlosnik.gif

Napisano

> Wychodzi mniej więcej 1700 km. Czyli do środy do 13 się nie wrobi

teoretycznie powinien zdążyć. Zawsze moze iść dwa razy na dziesiątkę smile.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki Panowie za pomoc zlosnik.gifok.gif.

edit. Myślę, że temat wyczerpany i raczej się nikomu nie przyda, także jeśli "M" zdecyduje że trzeba usunąć to nie będę miał pretensji grinser006.gif.

Napisano

Tak jak CI pisałem w PW, przyjmując 9 godz jazdy i 11 pauzy powinien być w środę na 12 grinser006.gif

Ale zawsze może raz pojechać na 10h i skrócić 2 pauzy do 9h.

Dobry Kiero, brak korków w DE i w Polsce to na środę rano będzie.

Napisano

> Witam. Mam w miarę pilne pytanie dotyczące obliczenia czasu przejazdu z Paryża do Lublina zestawem

> o masie 40 ton.

> Do obliczeń można przyjąć, że kierowca jeden, który odpoczywał cały weekend i będzie jechał zgodnie

> z obowiązującymi czasami pracy. Wyjazd z okolic Paryża dzisiaj o 11:00. Da się obliczyć mniej

> więcej kiedy przyjedzie do Lublina?

w poniedziałek rusza o 11.00 i jedzie 9 godz z pauzą 45 min. kończy o 21.00

we wtorek zaczyna po 9 godz pauzy o godz 6.00. wykorzystuje 10 godz jazdy , wtym 2 pauzy po 45 min. kończy o godz 18.00

w środę zaczyna po 11 godz pauzy o 5.00 i jedzie aż dojedzie. do 12.00 z palcem powinien dojechać. ma do pokonania 1750 km ze śr prędkością 75 km/h ma na to 23 godziny jazdy

Napisano

Tylko ze 75km/h to optymistyczny wariant wink.gif

Napisano

Ja zalozylem srednia V 65km/h, wg mnie tyle km po kraju zrobi swoje i na 75km/h srednie nie ma co liczyc.

Napisano

> Napisze jak dojedzie

jeszcze nie dojechał ?? cool.gif

trzeba było do dobrej firmy transportowej się zgłosić grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> jeszcze nie dojechał ??

Dojechał, dojechał 270751858-jezyk.gif. Trochę inaczej było niż napisałem. Czekał na załadunek od piątku. Nie nocował tam bo mówił, że strasznie kradną. Wyskoczył na autostradę, znalazł jakiś parking z polakami i został na nim. W poniedziałek o 8:00 podjechał na załadunek do Sucy-en-Brie. Zanim go załadowali to była 11 z minutami (a czas leci spineyes.gif). Zanim wjechał na autostradę to mówił, że przestał w korkach ponad 2 godziny facepalm%5B1%5D.gif. Ledwo wjechał na "A" i pauza panic.gif. Ostatnia pauza złapała go przed Radomiem. W Puławach był o 14:10 zlosnik.gif

> trzeba było do dobrej firmy transportowej się zgłosić

Kiedyś się Ciebie pytałem to mówiłeś, że poza Polskę raczej nie wyjeżdżacie. Skoro teraz jeździcie to napisz ile za taki fracht się cenicie. Waga towaru to lekko ponad 20T.