Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

mandat z fotoradaru i wątpliwości

Featured Replies

Napisano

Dostałem papier, że dnia tego i tego, w miejscowości takiej a takiej, 96/70 ikonka_photo2.gif, 200 zł, etc.

Pamiętam ten dzień i pamiętam ten radar - przenośny trójnóg ustawiony na trawniku pod krzakiem (do tego krzywo). Oprócz faktu, że wątpię abym w tym miejscu przekroczył prędkość, nie wydaje mi się, aby takie urządzenie, ustawione w taki sposób było w stanie właściwe ocenić prędkość pojazdu. Gdyby to była żółta puszka zainstalowana na słupie to co innego, ale w tym przypadku mam spore obawy, że ktoś chce mnie naciągnąć.

Czy ktoś z Was był w podobnej sytuacji i podrzuci informacje jakie są obowiązujące przepisy w tym zakresie? Czy jednak jest wolna amerykanka i można komuś zrobić fotkę widelcem a potem żądać kasy?

Napisano

> Czy ktoś z Was był w podobnej sytuacji i podrzuci informacje jakie są obowiązujące przepisy w tym

> zakresie?

Emil Rau, chcesz namiar ? biglaugh.gif

Napisano

> Nie chodzi mi o spam

ale ja piszę poważnie,

zadzwoń do niego i pogadaj ok.gif

Napisano

Podobno najlepiej nie odpowiadać. Mają za dużo roboty i nie wszystkich zdążą przerobić. Pogooglaj też o odpowiedzialności karnej za fałszywe oskarżenie (a takim jest wskazanie jako sprawcy osoby, która nie prowadziła) i konieczności uprzedzenia w piśmie od straży o tej odpowiedzialności. Jeśli takiego uprzedzenia nie ma, to możesz się wykpić, jeśli jest, to powołując się na nie, możesz odmówić odpowiedzi.

Napisano
  • Autor

> ale ja piszę poważnie,

> zadzwoń do niego i pogadaj

Być może jest to opcja. Myślałem o oficjalnej drodze, pismo z żądaniem informacji o poprawności instalacji (?). Miałem dotąd kilka fotek, płaciłem bez płaczu, bo jechałem za szybko, więc trudno. Tym razem coś mi się tu nie podoba i chcę podrążyć.

Napisano

Gdzie Cię ustrzeliło?

A i nalezy też pamiętać, że większy niż zalecany kąt ustawienia radaru do osi jezdni zaniża pomiar...

Krawiec

Napisano
  • Autor

> Gdzie Cię ustrzeliło?

Wanaty - okolice Częstochowy (standardowa lokalizacja, zawsze tam uważam).

> A i nalezy też pamiętać, że większy niż zalecany kąt ustawienia radaru do osi jezdni zaniża

> pomiar...

> Krawiec

Właśnie takiego punktu zaczepienia szukam.

Napisano

> Właśnie takie punktu zaczepienia szukam.

Ale teraz im nie udowodnisz, że fotopstryk źle stał wink.gif

Napisano

zdjecie przyslali ?