Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zamki w garażu

Featured Replies

Napisano

witam

kupilem garaż

mam drzwi podzielone na pół, jedna część otwierana na lewo, druga na prawo, drzwi lewe mają zasuwę pionową, prawe zamkiem zasuwą zamykają się do lewych.

musze wymienic zamki i tak sie zastanawiam co zalozyc, jakie dodatkowe zabezpieczenie, zasuwy by sie malolaty nie wlamaly, pradu w garazu nie mam, nic wartosciowego nie trzymam, ale zlomiarze i malolaty sie wlamuja do garazy.

pewnie kupie jakis alarm na baterie.

macie jakies swoje patenty na zamki, zasuwy by latwo nie wejsc do srodka?

Napisano

śruba x2 + zamek x2.

Dodatkowo można do drzwi przyspawać takie "zaczepy" w kształcie litery U ale poziomo, żeby drzwi po zamknięciu zapierały się o mur (bo pewnie kawałek jego wystaje) - zabezpieczenie przed podważeniem i wyrwaniem.

U mnie kradną nawet drzwi z garaży sick.gif

Napisano
  • Autor

> śruba x2 + zamek x2.

> Dodatkowo można do drzwi przyspawać takie "zaczepy" w kształcie litery U ale poziomo, żeby drzwi po

> zamknięciu zapierały się o mur (bo pewnie kawałek jego wystaje) - zabezpieczenie przed

> podważeniem i wyrwaniem.

> U mnie kradną nawet drzwi z garaży

co masz na mysli piszac sruba x2, zamek x2?

te zaczepy aby drzwi zapieraly sie o mur dobry pomysl...

wlasnie kombinowalem jak zrobic jakas zasuwe by zasunac o mur;) z boku drzwi

Napisano

> co masz na mysli piszac sruba x2, zamek x2?

Zamontowanie dwóch śrub - coś takiego - http://allegro.pl/sruba-garazowa-i4198455471.html + "osprzęt" do tego (płaskownik z nakrętką + płaskownik z rurką - w nią wchodzi śruba)

i dwóch zamków - coś takiego - http://img688.imageshack.us/img688/6756/dsc05992z.jpg

Niektórzy na garażach mają zamontowane podwójne drzwi - moim zdaniem to już trochę przesada, choć gdybym miał w garażu coś cennego idea.gif

Kłódki moim zdaniem na garażach można sobie darować - stosunkowo łatwo przeciąć.

Garaż murowany ? Bo jeśli blaszak to lepiej drzwi słabsze zrobić - mniejsze straty (spotkałem się z zerwaniem dachu w blaszaku czacha.gif ).

Napisano

> te zaczepy aby drzwi zapieraly sie o mur dobry pomysl...

> wlasnie kombinowalem jak zrobic jakas zasuwe by zasunac o mur;) z boku drzwi

Zauważyłem w innym garażu - myślę, że jeśli pochodzisz po garażach w okolicy twojego i popytasz to niektórzy mogą lepsze "patenty" mieć wink.gif

Napisano

> Kłódki moim zdaniem na garażach można sobie darować - stosunkowo łatwo przeciąć.

to zależy od kłódki. Jeżeli założysz ''sztabkę'', a nie klasyczną to łatwiej odciąć uchwyty niż kłódkę zlosnik.gif

00KLKSWT5090B.jpg

Napisano

> kupilem garaż

Gratuluję. Murowany?

> musze wymienic zamki i tak sie zastanawiam co zalozyc, jakie dodatkowe zabezpieczenie,

> macie jakies swoje patenty na zamki, zasuwy by latwo nie wejsc do srodka?

Zamek Bastion 102 + do tego "okucia" w formie kawałków blachy np. #10 z otworami na trzpienie. Do każdego zamka dwa takie "okucia" przyspawane do bramy: jedne po stronie zamka, drugie na drugiej połówce. W przypadku próby siłowego otwarcia bramy łomem trzpienie zamka pracują wtedy na ścinanie.

287796563-bastion102.JPG

post-109606-14352524671236_thumb.jpg

Napisano

sąsiad w garażu miał taką modyfikację zainstalowaną:

287798000-Przechwytywanie.PNG

post-14517-14352524689268_thumb.png

Napisano

sruby garazowe to sie samemu robi, bo te ogolnodostepne sa przeciez produkowane w jakiejs serii i byle kluczem to rozkrecisz. jak zrobisz wlasny patent to nikt tego nie wykmini.

sam sobie wydlubie i bedzie sprawdzalo sie rewelacyjnie. byla jeszcze zasuwa wewnetrzna. tez nie do ruszenia.

Napisano

> sruby garazowe to sie samemu robi, jak zrobisz wlasny patent to nikt tego nie wykmini.

> sam sobie wydlubie i bedzie sprawdzalo sie rewelacyjnie.

Mój sąsiad garażowy też tak myślał: niestety miałem nieprzyjemność zastać rano jego garaż splądrowany, bez auta (wtedy miesięczny P 206), a śruba? Śruba była wykręcona, zaś jej rura, do której wkłada się klucz, była "otwarta" niczym skóra z banana... nie mam pojęcia, czym to otwarli icon_eek.gif

Napisano

> sruby garazowe to sie samemu robi, bo te ogolnodostepne sa przeciez produkowane w jakiejs serii i

> byle kluczem to rozkrecisz. jak zrobisz wlasny patent to nikt tego nie wykmini.

> sam sobie wydlubie i bedzie sprawdzalo sie rewelacyjnie. byla jeszcze zasuwa wewnetrzna. tez nie

> do ruszenia.

Dlatego napisałem "coś takiego", a nie "to" zlosnik.gif