Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprężyny obniżające

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam pytanko do szanownych kolegów bo nie bardzo rozumie

W zwiazku z tym że jak pisałem pekłami 1 spręzyna weiteca zastanawiam sie nad zakupem nowego kompletu spręzyny ale czytajac aukcje mam dylemat bo w niektórych aukcja jest napisane np spręzyny -40 nie dotyczy wersji sporting lub stwierdzenie w wersji sporting obniżenie jest o polowe mniejsze niewiem.gif

O co chodzi ?

Jesli np spręzyny sa do wersji 0,9 i maja -40 to przy 1,1 gdzie silnik jest cięzszy logicznym jest ze obnizenie powinno byc większe

Druga sprawa to co sadzicie wogóle o spręzynach MTS warto kupowac czy lepiej sobie odpuścic Chodzi mi raczej o trwałosc a nie o kwestie prowadzenia i wygody bo to indywidualna sprawa.

Weiteca juz raczej nie kupie bo jak sam sie przekonałem niestety pekają

Napisano

sportingowe springi sa jesli dobrze pamietam -20, stad informacja ze -40 w stosunku do sportingowych obniza Ci tylko o polowe

Napisano

> Witam

> Mam pytanko do szanownych kolegów bo nie bardzo rozumie

> W zwiazku z tym że jak pisałem pekłami 1 spręzyna weiteca zastanawiam sie nad zakupem nowego

> kompletu spręzyny ale czytajac aukcje mam dylemat bo w niektórych aukcja jest napisane np

> spręzyny -40 nie dotyczy wersji sporting lub stwierdzenie w wersji sporting obniżenie jest o

> polowe mniejsze

> O co chodzi ?

> Jesli np spręzyny sa do wersji 0,9 i maja -40 to przy 1,1 gdzie silnik jest cięzszy logicznym jest

> ze obnizenie powinno byc większe

> Druga sprawa to co sadzicie wogóle o spręzynach MTS warto kupowac czy lepiej sobie odpuścic Chodzi

> mi raczej o trwałosc a nie o kwestie prowadzenia i wygody bo to indywidualna sprawa.

> Weiteca juz raczej nie kupie bo jak sam sie przekonałem niestety pekają

MTS możesz brać, sprawdzona marka. A co do Weiteca, to to co piszą nie ma żadnego znaczenia. Ja kupowałem rzekomo sprężyny 60/40 do Sportinga które po zamontowaniu w aucie z silnikiem 899 obniżyły go dokładnie 6 i 4 cm, co do milimetra. Pomiar oczywiście zaraz po montażu, ile było po kilku latach nie wiem bo powypychałem nadkola i zmieniła się baza pomiarowa smile.gif

Napisano
  • Autor

No właśnie napewno -20 w sportingu bo przegladając net opinie sa podzielone

Napisano
  • Autor

> MTS możesz brać, sprawdzona marka. A co do Weiteca, to to co piszą nie ma żadnego znaczenia. Ja

> kupowałem rzekomo sprężyny 60/40 do Sportinga które po zamontowaniu w aucie z silnikiem 899

> obniżyły go dokładnie 6 i 4 cm, co do milimetra. Pomiar oczywiście zaraz po montażu, ile było

> po kilku latach nie wiem bo powypychałem nadkola i zmieniła się baza pomiarowa

No wiadomo po latach springi siadaja zreszta ja mam 1,2 to i tak powinny siąśc wiecej ok.gif

A springi Eibach warto dopłacac około 200 w stosunku do MTS czy szkoda kasy

Napisano

> No właśnie napewno -20 w sportingu bo przegladając net opinie sa podzielone

Podobno, ale kiedyś miałem w rękach i serię serię i serię z ccs i szczerze to nie widziałem róznicy w wysokosci po przyłozeniu ich do siebie oslabiony.gif.

Napisano
  • Autor

> Podobno, ale kiedyś miałem w rękach i serię serię i serię z ccs i szczerze to nie widziałem róznicy

> w wysokosci po przyłozeniu ich do siebie .

No właśnie też tak mysle że sporting i zwykły 1,1mają takie same spręzyny

Napisano

> No wiadomo po latach springi siadaja zreszta ja mam 1,2 to i tak powinny siąśc wiecej

> A springi Eibach warto dopłacac około 200 w stosunku do MTS czy szkoda kasy

Eibach zacna firma, moim zdaniem warto. Brat mój jezdzi na kit40/40 i zajefajnie się to prowadzi.

Napisano

> No właśnie też tak mysle że sporting i zwykły 1,1mają takie same spręzyny

Inne są te springi waytogo.gif Robilem ostatnio przekladke z SCS do SC i w golasie koza sie troche zmniejszyla wink.gif Bo SCS dostal EIBACHA 270751858-jezyk.gif

Springi moze na pierwszy look wygladaja podobnie, ale zwrocta uwage na znaczenia farba na nich (takie kolorowe kropeczki - byl nawet watek o tym kiedys) wink.gif

Napisano

> Inne są te springi Robilem ostatnio przekladke z SCS do SC i w golasie koza sie troche zmniejszyla

> Bo SCS dostal EIBACHA

> Springi moze na pierwszy look wygladaja podobnie, ale zwrocta uwage na znaczenia farba na nich

> (takie kolorowe kropeczki - byl nawet watek o tym kiedys)

no były, chyba zielone, ale już dobrze nie pamiętam bo to z 5 lat temu było wink.gif

Napisano

> Eibach zacna firma, moim zdaniem warto. Brat mój jezdzi na kit40/40 i zajefajnie się to prowadzi.

W 100% się zgadzam. Miałem wcześniej Eibach i amorki jakieś lepsze (nie pamiętam co to było), teraz ze względu na koszty kupiłem MTS i amorki jakieś średnie - różnica kolosalna, mam wrażenie że auto lekko pływa, dwa razy byłem na zaprzyjaźnionej stacji diagnostycznej czy z zawieszeniem jest wszystko OK. I teraz już wiem że następnym razem będzie Eibach.

Napisano

> No właśnie też tak mysle że sporting i zwykły 1,1mają takie same spręzyny

Nie sądze, mój seryjny sej siedział jak na szczudłach, całą dłoń można było wsadzic między opona, a nadkole i jeszcze miejsca było na 2 palce zlosnik.gif

Napisano

> Podobno, ale kiedyś miałem w rękach i serię serię i serię z ccs i szczerze to nie widziałem róznicy

> w wysokosci po przyłozeniu ich do siebie .

A ilość zwoi, twardość drutu?