Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Deska podłogowa z bambusa prasowanego - ktoś ma?

Featured Replies

Napisano

Jak się to sprawdza, jak z trwałością?

Napisano

> Jak się to sprawdza, jak z trwałością?

nie mam, ale odrzucilem te opcje, gdyz nie ma mozliwosci renowacji takiej podlogi i wyglada nieco plastikowo

Napisano

Myślałem o niej, ale zrezygnowałem. U mnie we wiosce cenią ok. 150zł/m2. Nie można tego cyklinować, ale podobno jest x jak nie xx razy twardsza od deski dębowej. Ogólnie wizualnie mi się podobała, ale nie zdecydowałem się ze względu że bardziej mu do trawy niż do drewna.

Napisano

Ja mam deski bambusowe kupione w Castoramie. Podłoga łatwa do umycia nie ma odcisków od damskiego obuwia jedyny minus deski są lakierowane fabrycznie i przy przesunięciu mebla powstało parę rys ale po jakimś czasie ich nie widzę za bardzo. Rysuje się lakier nie bambus. Bambus w tej desce jest twardy jak cholera - majstry co mi kładli podłogę stępili parę noży w wyżynarce grinser006.gif

Ogólnie jestem bardzo zadowolony z zakupu - podobał mi się wzór i kolor a łatwość pielęgnacji jeszcze bardziej podnosi zadowolenie. Jeśli się zdecydujesz to weż poszukaj jakiejś hurtowni zajmującej się sprzedażą klejów do desek egzotycznych bo klej jest dosyć tani ale do tego używa się jeszcze bodajże impregnatu czy czegoś podobnego (smaruje się nim beton) i on jest bardzo drogi i w dodatku sprzedaje się w dużych pojemnikach - mnie się udało dogadać i resztę niewykorzystaną oddałem do sklepu i odzyskałem kasę.

Napisano

> nie mam, ale odrzucilem te opcje, gdyz nie ma mozliwosci renowacji takiej podlogi i wyglada nieco

> plastikowo

Czesc Ja mam bambus prasowany i karmelizowany. Zdecydowalem sie na te podloge wlasnie ze wzgledu na jej twardosc. Przy dzieciach jak znalazl.

Eksploatowana na razie 3 lata. Jak dotad 2 odpryski w lakierze (upadek z drabinki mlotka jak montowalem plafony, drugi nie pamietam). Lakier twardy wiec zostaja rysy ktore mozna spolerowac.

Podloge mozna poddac renowacji ale musi byc firma ktora sie w tym specjalizuje. Szlifuja zewnwtrzna warstwe i lakieruja.

Do ukladania takiej podlogi musi byc uzyty specjalny klej polimerowy ( inny niz do desek debowych itp). Z racji wysokiej twardosci deska bambusowa inaczej pracuje.

Ja mam podloge zrobiona przez tych ludzi:

http://www.podlogibambusowe.pl/WITAMY.html

Pelen profesjonalizm, pomiar wilgotnosci wylewek, impregnacja itd. Nawet dorobili na specjalne zyczenie nie wymiarowe schody. Jestem bardzo zadowolony.

Jakbys mial pytania dodatkowe to daj znac.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Czesc Ja mam bambus prasowany i karmelizowany. Zdecydowalem sie na te podloge wlasnie ze wzgledu na

> jej twardosc. Przy dzieciach jak znalazl.

> Eksploatowana na razie 3 lata. Jak dotad 2 odpryski w lakierze (upadek z drabinki mlotka jak

> montowalem plafony, drugi nie pamietam). Lakier twardy wiec zostaja rysy ktore mozna

> spolerowac.

> Podloge mozna poddac renowacji ale musi byc firma ktora sie w tym specjalizuje. Szlifuja zewnwtrzna

> warstwe i lakieruja.

> Do ukladania takiej podlogi musi byc uzyty specjalny klej polimerowy ( inny niz do desek debowych

> itp). Z racji wysokiej twardosci deska bambusowa inaczej pracuje.

> Ja mam podloge zrobiona przez tych ludzi:

> http://www.podlogibambusowe.pl/WITAMY.html

> Pelen profesjonalizm, pomiar wilgotnosci wylewek, impregnacja itd. Nawet dorobili na specjalne

> zyczenie nie wymiarowe schody. Jestem bardzo zadowolony.

> Jakbys mial pytania dodatkowe to daj znac.

> Pozdrawiam

A to się nie da ułożyć samemu, jak paneli? hmm.gif

Napisano

> A to się nie da ułożyć samemu, jak paneli?

Wszystko sie da, ale w razie fakapu (zbyt wilgotna, albo zbyt slaba posadzka, zle dobrany klej, zbyt wilgotne deski itp.) nie masz gwarancji, a naprawa jest b. kosztowna.

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim. Dam połowicy do poczytania, niech sama zadecyduje. waytogo.gif

Napisano

mi odradzano bambusowe podłogi ze względu na ich największą "chemiczność" - podobno żeby z bambusa wyprodukować odpowiednia podłoga trzeba go mocno chemią potraktować hmm.gif

Napisano

> mi odradzano bambusowe podłogi ze względu na ich największą "chemiczność" - podobno żeby z bambusa

> wyprodukować odpowiednia podłoga trzeba go mocno chemią potraktować

No najlepsze są panele - czysta ekologia beksa.gifrotfl.gif

Napisano

> No najlepsze są panele - czysta ekologia

nie znam się - mam lite deski skromny.gif

Napisano
  • Autor

> nie znam się - mam lite deski

Czym pokryte? cfaniaczek.gif