Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

malowanie rury żeliwnej

Featured Replies

Napisano

jako że remont zakończony już dawno pora na wykończeniówkę czyli naprawić co nie do końca wyszło... problem mam w łazience mam rurę żeliwną i potraktowanie jej z 3 warstwami farby ftalowej białej nie daje efektu bo zaraz żółknie i robi się kremowa... czym poradzić nie chce się mnie opalać bo wsio już pomalowane więc czy jest coś czym to teraz pomalować i na dać białą... podejrzewam że owo żeliwo chyba czymś jest nasączone że takie coś wychodzi przy malowaniu

Napisano

> jako że remont zakończony już dawno pora na wykończeniówkę czyli naprawić co nie do końca wyszło...

> problem mam w łazience mam rurę żeliwną i potraktowanie jej z 3 warstwami farby ftalowej

> białej nie daje efektu bo zaraz żółknie i robi się kremowa... czym poradzić nie chce się mnie

> opalać bo wsio już pomalowane więc czy jest coś czym to teraz pomalować i na dać białą...

> podejrzewam że owo żeliwo chyba czymś jest nasączone że takie coś wychodzi przy malowaniu

miałem podobne coś z grzejnikiem.

pomogło to:

8a18c3883b2b42b31e069fd82659699a.jpg

kupiłem w szarym kolorze na to białą grzejnikową i jest pięknie smile.gif

Napisano
  • Autor

> miałem podobne coś z grzejnikiem.

> pomogło to:

> kupiłem w szarym kolorze na to białą grzejnikową i jest pięknie

ale opalałeś raz jeszcze czy na to co miałeś po prostu ta farba i potem biała?

Napisano

> ale opalałeś raz jeszcze czy na to co miałeś po prostu ta farba i potem biała?

zmatowiłem i jazda smile.gif

Napisano

Ja mam w domu wszystkie kaloryfery i rury pokryte pomarańczową (+ jeden kaloryfer białą) emalią olejno-ftalową Śnieżki. Jedna z tańszych, do kupienia w każdym markecie budowlanym. Starą -sraczkowato brązową- farbę potraktowałem papierem ściernym. Kolor i farba trzyma się od dwóch lat.

Napisano
  • Autor

tu na rurę od razu poszła właśnie śnieżka i efekt mam raczej kości słoniowej czy nawet beż a nie biel...