Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wypowiedzenie polisy OC

Featured Replies

Napisano

Kończy mi się polisa 4.09.2014. Kiedy najpóźniej mogę wypowiedzieć umowę ? Pytanie drugie, czy mogę mieć zgodnie z prawem zawarte dwie polisy OC "na zakładkę" ? Chodzi o mniej więcej dwa tygodnie. icon_rolleyes.gif

Napisano

Najpóźniej to na dzień przed końcem polisy.

A na zakładkę to raczej nie jest to możliwe.

Gdzieś wyjeżdżasz, że o to pytasz? Bo nową polisę możesz wykupić nawet dziś, przecież wybiera się datę, od kiedy ma obowiązywać nowa polisa.

Napisano

> Kończy mi się polisa 4.09.2014. Kiedy najpóźniej mogę wypowiedzieć umowę ? Pytanie drugie, czy mogę

> mieć zgodnie z prawem zawarte dwie polisy OC "na zakładkę" ? Chodzi o mniej więcej dwa

> tygodnie.

A w jaki sposób chcesz zrobić "na zakładkę" ? przeciez możesz kupic nowa polise te dwa tygodnie wcześniej, ale to i tak nie będzie "na zakładkę".

Napisano
  • Autor

> Najpóźniej to na dzień przed końcem polisy.

> A na zakładkę to raczej nie jest to możliwe.

> Gdzieś wyjeżdżasz, że o to pytasz? Bo nową polisę możesz wykupić nawet dziś, przecież wybiera się

> datę, od kiedy ma obowiązywać nowa polisa.

Wyjeżdżam pod koniec sierpnia, w czasie urlopu będzie termin odnowienia polisy. U nowego ubezpieczyciela usługa assistans działa dopiero po tygodniu od kupna. Żeby w pełni korzystać z polisy w trakcie wyjazu muszę ją kupić ok. 18 sierpnia. Stąd zakładka, oczywiście zakładam, że w razie "W" ujawniam się z jednej polisy tylko.

Napisano

> Wyjeżdżam pod koniec sierpnia, w czasie urlopu będzie termin odnowienia polisy. U nowego

> ubezpieczyciela usługa assistans działa dopiero po tygodniu od kupna. Żeby w pełni korzystać z

> polisy w trakcie wyjazu muszę ją kupić ok. 18 sierpnia. Stąd zakładka, oczywiście zakładam, że

> w razie "W" ujawniam się z jednej polisy tylko.

pogadaj z agentem bo wszystko się da.

Polisy kupisz 18. sierpnia, a OC zacznie swój bieg 4.września. ASS będzie miało swoją karencję (swoją drogą co to za TU?).