Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tarcze hamulcowe Rotinger

Featured Replies

Napisano

> Pytam na razie informacyjnie, jaka jakość tych tarcz? Bo cenowo są atrakcyjne.

Zakładałem do Vectry B, smigaja już 2 lata i są proste.

Napisano

Na razie w stilo mam od 3 tysięcy km i nie narzekam, hamują bardzo dobrze. Zamawiałem z klockami steinhof ze sklepu internetowego, 300 zł komplet kosztował. Na tył też takie kupię i do punciaka także zestawy z tych firm. Nie widzę sensu przepłacać np. za trw albo Boscha.

Napisano
  • Autor

Klocków Steinhof to bym raczej nie wziął, ale zastanowiły mnie te tarcze w atrakcyjnej cenie. Można by to było połączyć z jakimś miękkim klockiem np. Mintex hmm.gif

Napisano

Na pewno nie bierz do tego klocków MASTER GMBH GERMANY, no chyba, że trwałosc to priorytet. Ja kupilem zestaw tych Rotingerów z tymi klockami, bo auto miało isc na handel. Ale zostawiłem na dobicie. Po tych ponad dwu latach(ponad 20tys) nie widac sladów zużycia, klocki wygladaja jak bym je zalożył tydzien temu. I jak dla mnie ch..o to hamuje. Plus taki, że tarcze proste.

A i nie piszczą hehe.gif

Napisano
  • Autor

> w lagunie wytrzymały kwartał

Ale co to znaczy? Pokrzywiły się, zużyły się? Może wina klocków była?

Napisano

Pewno niewiele to wniesie, ale mimo że miałem je kupić do Passata to odpuściłem na rzecz Boscha z allegro, który wyszedł praktycznie tyle samo. Tylko czy to były oryginały, to do dziś się zastanawiam, ze względu na cenę.

Napisano

Tylko czy to były oryginały, to do dziś się

> zastanawiam, ze względu na cenę.

Otóż to ok.gifhehe.gif A potem po forach się czyta ,Lemforder wytrzymał mi 3 miesiące smirk.gif

Napisano

> Ale co to znaczy? Pokrzywiły się, zużyły się? Może wina klocków była?

Ale nad czym się tu zastanawiać niewiem.gifTo rasowy ,pełnokrwisty chińczyk.Z ciekawości nad jakim modelem tych tarcz konkretnie myślisz?

Napisano

Mamy od pewnego czasu w ofercie, klienci się nie skarżą...

Napisano

> Pytam na razie informacyjnie, jaka jakość tych tarcz? Bo cenowo są atrakcyjne.

Kilka lat już jeżdżę na tych tarczach. Wtedy jeszcze nie nazywały się ROTINGER.

UNIONPARTS

Skoro jeżdżę kilka lat, mając je zamontowane, to chyba dobre ok.gif

Napisano

> zwykłe, gładkie

Jaka jest różnica w stosunku do TRW czy nawet LPR?Moim skromnym zdaniem przy różnicy cenowej 20-30% nie ma sensu.

Napisano

> Tylko czy to były oryginały, to do dziś się

> Otóż to A potem po forach się czyta ,Lemforder wytrzymał mi 3 miesiące

Dokładnie. Wóz jednak poszedł do kolejnego właściciela, a widząc nowe tarcze zdziwienie niektórych było niezmierne. Jednak patrząc na jakość wykonania pudełek to drugi raz tego nie kupię, bo nie i koniec. Brałbym TRW albo ATE i chyba nic innego obecnie.