Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Yaris sedan - pierwsze wrazenia z krotkiej jazdy ...

Featured Replies

Napisano

No wiec pojawij sie nastepca 'brzydala'smirk.gif ...

4144934.jpg

4144938.jpg

4159504.jpg

02.jpg

03.jpg

IMHO o wiele ladniejszy niz Echo sedan .. ale do rzeczy. Dostepny z jednym silnikiem 80kW/141Nm 1.5-litre 16-valve DOHC VVT-i ten sam co z hatch.

Pierwsza roznica po wejsciu do srodka to zegary . Dalej umieszczone na srodku ale tym razem sa analogowe..

y.jpg

IMHO jak na sloneczne warunki sa troche niewidoczne - digital z hatch sa o wiele bardziej widoczne. Jako ze deska zostala troche zmodyfikowana - wiecej miejsca co czuc Toyota nie oferuje knee airbag do sedan.

1.5l z auto nie zle sobie radzi z masa auta. Widac ze auto nie jest tak zwinne jak hatch ale jest calkiem O.K na spokojna jazde miejska...

11.jpg

Skrzynia o wiele bardziej przyjemniejsza niz w starym Echo. Widac postep. Podobnie jak wszelkie nowe ta jest inteligentnasmirk.gif. 'Przyzwyczaja''sie do stylu kierowcy i sama podpowiada co robic;). Z tym bywa roznie. Za kazdym razem gdy zjazd z gorki redukowala sie o bieg nizejnono.gif. Jazda na autostradzie ze V pomiedzy 110-120 i redukcja 40-0 km/h w typowym ruchu miejskim i male korki przy wjazdach pozwolila mi przetestowac hamulcesmirk.gif.Przod ventylowane discs i tyl bebny. Trzeba przyznac ze dosc dobre. ABS+BA jest w standardzie.

Oficjalna konsumpcja benzyny 91 to 6.1l dla manual i 6.7l dla auto. IMHO sa to wartosci realistyczne.

Z + nalezy zaliczyc bagaznik 475 l . Corolla na wykonczeniu - chyba Yaris sedan ukradnie troche sprzedazy mimo ze roznica 20 kW w mocy.... ale Yaris nadrabia skrzynia +.

Sugerowana cena detaliczna to A$17,690 za manual i A$19,190 za auto. Za to otrzymamy:

ABS, EBD, BA stalowe 15 x 5.5' kola z oponami 185/60 R15

2x Airbag, klimatyzacja-manual, 4 elektryczne szyby, regulacja kierownicy ver/hor,4 glosniki z AM/FM/CD/MP3, el lusterka, pelno schowkow, podswietlane lusterka dla kier i pasazera + pelnowymiarowe kolo zapasowe.Tylne siedzenia 60/40 Za $750 extra mozemy dostac dalsze 4 airbags

12.jpg

Pict by Wheels South Africa & Toyota Motors Oz

Napisano

No patrz... A Mabz nam tu pisał, że małe sedany to są robione tylko do krajów trzeciego świata (w tym Polski). icon_eek.gif

mar00ha

Napisano
  • Autor

Czy ja wiemhmm.gif Z tego co wiem Echo/Yaris/Vitz nie bylo w EU w wersji sedan ale byl w USA, Oz, Asia etc.. to przeczy tej teori ... a jak wiadomo najpiekniejszy nie byl.

Ogolnie dalej V6/V8 jest podstawa. ..ale ceny benzyny robia swoje i tu IMHO trend jest ogolno swiatowy. Na ok 1mln rynek nowych aut w 2005 -90k zostalo wlasnie sprzedanych w segmencie typu Yarissmirk.gif/ Toyota zagarnelo ok 20% w torcie ...

Napisano

> No patrz... A Mabz nam tu pisał, że małe sedany to są robione tylko

> do krajów trzeciego świata (w tym Polski).

No, niezupełnie. Sam tu umieszczałem zdjęcia Yarisa sedan z Brazylii.

Napisano
  • Autor

>Brazylii. ...

a to co jest jak nie II swiatzlosnik.gif?

A powaznie Mr Chevrolet musi krecic sie w grobie jak na ruszcie ze Kalos jest sprzedawany w USA jak Chevy, Yaris wchodzi do tez do USA, niestety czasy sie zmieniaja ... na gorszebuu.gif

Napisano

To skoro jeździłeś Yarisem czemu dałeś tez zdjęcia Corolli?

Napisano
  • Autor

> To skoro jeździłeś Yarisem czemu dałeś tez zdjęcia Corolli?

O czym ty mowiszniewiem.gif? Jakie pict Corolli?hmm.gif?

Napisano

> 1.5l?

Karaluchy też macie DUŻE?

Napisano

Mi się podoba waytogo.gif zwłaszcza w automacie swiety.gif

Napisano

> No, niezupełnie. Sam tu umieszczałem zdjęcia Yarisa sedan z Brazylii.

To chyba Ty twierdziłeś, że sedany robione z aut, które najpierw były HB, robione są na biedne rynki, nie?

mar00ha

Napisano

Nie tak zle, a na pewno ladniejszy od Thalii grinser006.gif

Napisano

> To chyba Ty twierdziłeś, że sedany robione z aut, które najpierw były

> HB, robione są na biedne rynki, nie?

Owszem. Inne przykłady to Peugeot 206 i 307 sedan- w Chinach.

A sprzedawanie np. Thalii w Niemczech czy Yarisa sedana w Australii zaliczam do wyjątków wink.gif

Aha, tylko nie wydaje mi się, żebym się kiedykolwiek wyraził o Polsce "kraj 3-go świata" cfaniaczek.gif

Napisano

> Aha, tylko nie wydaje mi się, żebym się kiedykolwiek wyraził o Polsce "kraj 3-go świata"

A to przepraszam. Być moze "biedny rynek". waytogo.gif

mar00ha

Napisano
no.gif jezu a juz myslalem ze nic brzydszego od renault thali nie wymysla no.gif
Napisano

A mi się nawet podoba. Ciekawie wygląda. Tył jest trochę dziwny ale przód jak najbardziej smile.gif

Napisano

Całkiem całkiem.Od thaliiii sporo ładniejszy zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Owszem. Inne przykłady to Peugeot 206 i 307 sedan- w Chinach.

> A sprzedawanie np. Thalii w Niemczech czy Yarisa sedana w Australii

> zaliczam do wyjątków

jest w tym troche prawdy ale nie do konca. Poprzednie Echo w wersji 2d sedan i 4 d sedan zostalo zaprojektowane napewno nie na tamte rynki ... bo w beidniejszej czesci EU go nie bylo w USA/ J/Oz tak. IMHO to raczej decelowy klient sie zmienia. Auta na rynki rozwijajace sa coraz czescie projektowane od 0 jak Logan...

> Aha, tylko nie wydaje mi się, żebym się kiedykolwiek wyraził o Polsce

> "kraj 3-go świata"

Napisano
  • Autor

> ale dopiero pod koniec roku. Jak chcesz mozesz zamowic

> Toyota Yaris Sportivo

172 KM ?? devil.gif

cholera.... drobnych nie mam.... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> 172 KM ??

> cholera.... drobnych nie mam....

yep cos kolo tego. waytogo.gif

Z drobnymi moze byc problemsmirk.gif Poprzednie Sportivo kosztowalo cos ok A$21 k, nowe szacowane jest w cenie Polo GTi - ok A$27smirk.gif -ok 16k Euro ...

2541141F6C684179992C7030C4874EC4.jpg

10B6C797694D40FCB1F2F345E100C8A.jpg

Napisano

> to jest?

DUŻE, DUŻE, DUŻE.....jak auto ma silnik ok.1.5 litra to gówienko itd, itp....Nie porównuj realiów europejskich z australijskimi, bo to bez sensu.

Więc pytam czy, przez analogię, insekty też macie większe. biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> DUŻE, DUŻE, DUŻE.....jak auto ma silnik ok.1.5 litra to gówienko itd,

> itp....Nie porównuj realiów europejskich z australijskimi, bo to

> bez sensu.

coz wiadomo ze spec bedzie inny ale EU jakby nie bylo w dobie globalizacji to jest to sam -prawie- auto. Nie widze problemu czemu nie mialoby byc to 1.5l w EUniewiem.gif, nie pisze przeciez o V8zlosnik.gif ... a co do robali to male nie sasmirk.gif ..

> Więc pytam czy, przez analogię, insekty też macie większe.

Napisano

Kobieca puderniczka, nie samochod...

Yaris jest chyba najgorszym autem z nowych samochodow, ktore mialem okazje prowadzic.

Jezdzilem wersjami 1.0 i 1.4 d4d (70 czy 75KM - ten slabszy) - straszna kaszana. To auto to kawal plastiku, z zawieszeniem, ktore na kazdym wyboju grozilo dachowaniem, powolne i glosne. Nie wspominam juz o cieplym czy babskim wygladzie... Mialem 100% wrazenie, ze jade damska torebka. sick.gif Nie wspominam juz o cenie tego czegos, ktore w dobrej wersji, w dieslu, kosztuje 65 kpln klotnia.gif

I jest to z nielicznych aut, po jezdzie ktorym, z wielka ulga i radoscia wsiadalem w moje g****e sc...

Na obrone tego dieselka musze dodac, ze to prawie nic nie spala waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Kobieca puderniczka, nie samochod...

hmm.gif Moje serce.gif mialo Echo - 106 k km przez 2 lata grinser006.gif - i ja moze zrobilem w nim z 5 k km .... swiety.gif

> Yaris jest chyba najgorszym autem z nowych samochodow, ktore mialem

> okazje prowadzic.

> Jezdzilem wersjami 1.0 i 1.4 d4d (70 czy 75KM - ten slabszy) -

> straszna kaszana.

wiec w EU do tego montuja 1.0lhmm.gif. Nasz byl 1.3l auto ....

To auto to kawal plastiku, z zawieszeniem,

> ktore na kazdym wyboju grozilo dachowaniem,

zawieszenie poadlo po 60 k kmsmirk.gif ale 6 lat 200 k km gwarancji robi swoje. Wymienione na okresowym 60 k kmok.gif

powolne

ta k ale z AC wlaczona, takto coz rakieta to nie jest, ale przecietne ...no.gif

i glosne.

fakt nie zaprzeczalny - szczegolnie stuki z zawieszenia ...

> Nie wspominam juz o cieplym czy babskim wygladzie... Mialem 100%

> wrazenie, ze jade damska torebka.

no kobiety to lubiagrinser006.gif, szczegolnie w kolorze Pink pantherhehe.gif

Nie wspominam juz o cenie

> tego czegos, ktore w dobrej wersji, w dieslu, kosztuje 65 kpln

> I jest to z nielicznych aut, po jezdzie ktorym, z wielka ulga i

> radoscia wsiadalem w moje g****e sc...

> Na obrone tego dieselka musze dodac, ze to prawie nic nie spala

... ale mysle ze kolega mowi o starym modelu a nie nowymniewiem.gif?

276581771-2004-04-24Misc-roads%2BSilverdale016.JPG

post-1538-14352468864339_thumb.jpg

Napisano

Troche dziwny ten Yaris ale myslę ze to nie jest jeszcze tak żle daje 2,5 plusika na 5 mozliwych

Napisano

coraz bardziej podoba mi sie ten yaris:)

u Was jeszcze srodek ludzko wyglada, u nas to co widzialem skutecznie mnei zniechecilo do autka.

z zewnatrz calkiem ladnie, oba (sedan i hatch smile.gif )

172KM w takim pudeleczku.. ale bedzie przecinak.. zawiecha jakas poprawiona bedzie, czy wersja dla kamikadze? zeby.GIF

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.