Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przekładka anglika -> BMW 645 Ci

Featured Replies

Napisano

link do BMW:

mobile.de

Pytanie do tych co t oprzerabiali:

jaki koszt przerobienia na samochód z kierownicą po właściwej stronie?

jak z rejestracją takiego pojazdu po przekładce ? - bo sprowadzam z Niemiec typ sam. angielski i co? sprowadzam, przekładam i dopiero później akcyza i standardowe procedury dla autka z Niemiec?

Napisano

Z tego co wiem to rejestracja jak w przypadku auta z Niemiec a jakie koszta najlepiej poszukać na necie firm zajmujących się przekładką.

Jeździ identyczna po moim osiedlu właśnie przerobiony angol więc chyba się opłaca zlosnik.gif

Napisano

> link do BMW:

> mobile.de

> Pytanie do tych co t oprzerabiali:

> jaki koszt przerobienia na samochód z kierownicą po właściwej stronie?

Imo taka Beemka to z 10tys. zł, ale ja w tak zaawansowany elektronicznie samochód bym się nie pchał w przekładkę wink.gif

> jak z rejestracją takiego pojazdu po przekładce ? - bo sprowadzam z Niemiec typ sam. angielski i

> co? sprowadzam, przekładam i dopiero później akcyza i standardowe procedury dla autka z

> Niemiec?

akcyzę ztcp masz oplacić do 14 dni więc możesz się nie wyrobić z przekładką do tego czasu więc imo lepiej wczesniej to zrobić.

A na coparcie jest z uszkodzeniami mechanicznymi, póki co za 525 funtów, 08.09 kończy sie licytacja więc prawie 7k ojro to wg mnie trochę dużo jest ok.gif

Napisano

> Imo taka Beemka to z 10tys. zł, ale ja w tak zaawansowany elektronicznie samochód bym się nie pchał

> w przekładkę

a co tam bardziej skomplikowanego niż w e60 i e65 ? a te bardzo często przekladaja ok.gif

Napisano

> link do BMW:

Przekładałem M3.

1. Sprawdzenie homologacji auta - czy producent dopuszcza zmianę.

2. Zebranie gratów.

3. Nie obejdzie się bez migomatu oslabiony.gif

4. Koszt ok 10 tys max.

Napisano

> a co tam bardziej skomplikowanego niż w e60 i e65 ? a te bardzo często przekladaja

serio? hmm.gif i nie trza ciąć grodzi etc?

No wszechobecna elektronika która po przekładce może zacząć płatać figle, ale ja nie wiem tak sobie gdybam, to Ty znasz najlepiej temat ok.gif

Napisano

> serio? i nie trza ciąć grodzi etc?

chyba trzeba zlosnik.gif

> No wszechobecna elektronika która po przekładce może zacząć płatać figle, ale ja nie wiem tak sobie

> gdybam, to Ty znasz najlepiej temat

ja nie znam tematu w ogole, wszyscy u mnie jezdza anglikami bez przekładania, ja tez jezdze anglikami i nikt nie myśli nawet żeby przekladac ok.gif

Napisano

> chyba trzeba

no własnie zlosnik.gif

> ja nie znam tematu w ogole, wszyscy u mnie jezdza anglikami bez przekładania, ja tez jezdze

> anglikami i nikt nie myśli nawet żeby przekladac

ja tez bym nie przekładał ok.gif

Napisano

> chyba trzeba

> ja nie znam tematu w ogole, wszyscy u mnie jezdza anglikami bez przekładania, ja tez jezdze

> anglikami i nikt nie myśli nawet żeby przekladac

niektóre auta maja fabrycznie robione miejssca na prawa i lewa strone

Napisano

nasi już tam byli panie, szpachel lezy elegancko na lewym tyle, ale ponizej 2mm, znaczy ze chociaz szlifierke mieli

Napisano

to nie tani land rover.

BMW są baaardzo skomplikowane i przełożenie tego, tak żeby wszystko działało i było chociaż troche zbliżone do oryginału będzie moim zdaniem niemożliwe.

Napisano
  • Autor

no 10 tyś za kompleksową przekładkę to i tak się opłaca przy takim samochodzie smirk.gif

Napisano

> to nie tani land rover.

> BMW są baaardzo skomplikowane i przełożenie tego, tak żeby wszystko działało i było chociaż troche

> zbliżone do oryginału będzie moim zdaniem niemożliwe.

Do tego późniejsze koszta serwisowania. I skończy się zapewne w historyjce jak to mietek serwisant wind sobie bmw kupił...

Napisano

> no 10 tyś za kompleksową przekładkę to i tak się opłaca przy takim samochodzie

jaką kompletną przekładkę - przecież diaksem trzeba gródź ciąć.

Napisano

> link do BMW:

> mobile.de

> Pytanie do tych co t oprzerabiali:

> jaki koszt przerobienia na samochód z kierownicą po właściwej stronie?

> jak z rejestracją takiego pojazdu po przekładce ? - bo sprowadzam z Niemiec typ sam. angielski i

> co? sprowadzam, przekładam i dopiero później akcyza i standardowe procedury dla autka z

> Niemiec?

Przekładka wg mnie w dyszce się nie zamknie... a jeszcze doprowadzenie fury do fajnego stanu z zewnątrz... osobiście stojąc przed takim dylematem pojechałbym np. po ten egzemplarz BMW

Niby wyjściowo 100% drożej, ale jak policzyć wszystko to niewiem czy nie wyjdzie podobnie.

Napisano

swoją drogą to uchwyt na napoje niszczy system, to chyba trzeba było dokupić bo inaczej redbull w lapce (dobrze ze automat)