Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gmole - z cyklu chwalę się

Featured Replies

Napisano

Wychodząc z założenia, że gleba jest nieuchronna postanowiłem bardziej się na nią przygotować i wymienić swoje crashpady PUIG PRO na gmole GIVI.

[CRASHPADY]

287963798-crash2.jpg

[GMOLE]

287963798-gmole.jpg

Mam nadzieję tylko, że ewentualna gleba nie będzie zbyt bolesna dla mnie jak i mojej kieszeni.

W tym tygodniu przychodzą rolki wahacza ze ślizgami - kolejny etap zabezpieczania moto.

Dodatkowo korzystając z możliwości użycia podnośnika okleiłem ranty felg, a właściwie felgi jednej i to nie do końca. Na całą rolkę taśmy KEITI udało mi się w zasadzie okleić tylko tył hahaha.gif i to niestety też będzie do poprawy, bo jest troszkę krzywo. Przód jest ładnie oklejony tylko z jednej strony, ale w 3/4 obwodu felgi - skończyła się taśma rotfl.gifpad.gif

Ta cała maszynka, która miała ułatwiać oklejanie wg. mnie wcale tego nie ułatwia - podkład niezbyt chce się nawijać na to drugie kółko i się często podwija/plącze. Dodatkowo sprawę utrudniają ciężarki wyważające koło, także aby równo okleić felgi IMO trzeba zużyć ok. 2-3 szt. rolek taśmy.

Koszty/straty niedzielnego przedsięwzięcia:

- 20 PLN - koszt użycia narzędzi w serwisie samochodowym (ok.2godz.)

- 400 PLN - gmole

- taśma KETIT

- zerwany gwint na śrubie mocowania silnika

post-77038-14352526163465_thumb.jpg

Napisano

fajne, halogeny zakladasz?

Napisano

> Ale o co kaman, jakie halogeny?

na gmole

kappa-21-02-2013-01.jpg

Napisano

Życzę Ci, żebyś wbrew tej obiegowej "opinii" nigdy nie musiał tych gmoli przetestować!

Napisano
  • Autor

> na gmole

A po co mnie to? Nie mam zamiaru po polu/lesie jeździć rotfl.gif

Gmole założone z uwagi na to, iż przy ewentualnej glebie/szlifie uderzenie rozchodzi się w 3 punktach, a nie w jednym jak to mam miejsce przy crashpadzie - mniejsze ryzyko wygięcia lub wyłamania czegoś.

Napisano
  • Autor

> Życzę Ci, żebyś wbrew tej obiegowej "opinii" nigdy nie musiał tych gmoli przetestować!

Dzięki waytogo.gif

Póki co zapędów na rajdowca nie mam i mam nadzieję w tym wytrwać

Napisano

bardziej moto oświetlone smile.gif ale jak chcesz 270751858-jezyk.gif

Napisano

> bardziej moto oświetlone ale jak chcesz

Oświetleania nigdy za dużo, a gmoli nie znoszę w moto;) Dlateggo mam tylko crashe jak u kolegi co je zmienił na gmole.

Napisano

Bardzo przydatne lampki waytogo.gif U siebie mam założone lightbary (może nie tak fachowe) ale również dają radę. 2 x 20 Watt a świecą mocniej od mojej głównej 35 Wattowej żarówki zlosnik.gifhehe.gifgrinser006.gif Jak na razie służą jako awaryjne oświetlenie na wypadek przepalenia się głównej żarówki spineyes.gif20.GIFok.gif

Napisano
  • Autor

> Oświetleania nigdy za dużo, a gmoli nie znoszę w moto;) Dlateggo mam tylko crashe jak u kolegi co

> je zmienił na gmole.

Mnie akurat te gmole nie rażą, ale zgodzę się, że niektóre wyglądają na moto fatalnie. Poza tym jak pisałem wyżej: jakoś większe mam zaufanie do konstrukcji mającej trzy różne punkty styczności z ramą niż takiej, która ma tylko jeden.

IMO crashpad będzie jendnorazowego użytko i po glebie będzie trzeba raczej wymieniać na nowy egzemplarz, pod warunkiem oczywiscie, że przy okazji wygięciu/urwaniu/wyłamaniu nie ulegnie punkt jego mocowania.