Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

standardowy zderzak a halogeny

Featured Replies

Napisano

jak to jest z tymi zderzakami podobno ze jak sie wytnie to tem jest miejsce na halogen.

ale jak ciac???

po ktorej krawedzi ???

Napisano

jest miejsce na halogeny, ale potrzebujesz jeszcze koszyki na halogeny, które są podwieszane na zderzaku... a ciąć... to najlepiej tak jak są linie, a potem tylko doszlifować do rozmiaru.

Napisano

koszyki koszykami, musisz zobaczyc czy masz gdzi ete koszyki przykrecic pozniej bo jak nei masz fabrycznych wypustek to trza bedzie myslec i myslec.

Napisano

> czyli lepij nowy

sawo chyba chciał sprzedać zderzak razem z koszykami i halogenami wink.gif - a jeśli nie chcesz to najlepiej poszukać "fabrycznego", nowego zderzaka z wyciętymi otworami i "wylanymi" koszykami na halogeny.

Napisano

> daj namiar

poszło na priva waytogo.gif

Napisano

> jak to jest z tymi zderzakami podobno ze jak sie wytnie to tem jest

> miejsce na halogen.

> ale jak ciac???

> po ktorej krawedzi ???

sprawdż czy zdeś ma od wewnętrznej strony wypustki do wkręcenia wkrętów mocujących koszyczki halogenów.

Otwory wycinaj po wytłoczonym zagłębieniu, a późniet wyrównasz. Jeśli chodzi o idealne spasowanie to na to nie licz - z bliska nie będzie to wyglądało atrakcyjnie, zresztą w oryginalnym zdesiu z otworami też jest podobnie.

Napisano

to jest zasadniczo na 2h-3h roboty osobiscie bawilem sie juz tym 2 razy, zakupilem nowe halogeny, jak sie okazalo oryginalne włoskie ale są ciut większe. No wycina się owszem jedną krawędz po rowku (wyrzynarka do drewna) smile.gif jak w maśle byś nożem gmerał a drugą trzeba na czuja, przyłożyć halogen i tyle a no i mam bez żadnych koszyczków i oba nowe, w pudełkach były po 100 zł (razem) dziurki montażowe to wszystkie mają, wystarczy pobawić się i zakupić odpowiedniej długości płaskowniczki nawiercone do szafek, np. w NOMI i wygiąć, idealnie się sprawują. Miałem dzwona, cały zderzak się rozleciał a halogeny przetrwały, jeszcze musiałem je siłą wyciągać wink.gif

Napisano

> to jest zasadniczo na 2h-3h roboty osobiscie bawilem sie juz tym 2

> razy, zakupilem nowe halogeny, jak sie okazalo oryginalne

> włoskie ale są ciut większe. No wycina się owszem jedną krawędz

> po rowku (wyrzynarka do drewna) jak w maśle byś nożem gmerał a

> drugą trzeba na czuja, przyłożyć halogen i tyle a no i mam bez

> żadnych koszyczków i oba nowe, w pudełkach były po 100 zł

> (razem) dziurki montażowe to wszystkie mają, wystarczy pobawić

> się i zakupić odpowiedniej długości płaskowniczki nawiercone do

> szafek, np. w NOMI i wygiąć, idealnie się sprawują. Miałem

> dzwona, cały zderzak się rozleciał a halogeny przetrwały,

> jeszcze musiałem je siłą wyciągać

a co sądzicie o tych halogenkach?? jak je zamontowac??==> http://www.wesem.pl/halogen.php?halogen=3hmz&pl&powrot=nowosci ewentualnie takie ==>> http://www.wesem.pl/halogen.php?halogen=wagonr&pl&powrot=nowosci albo jakies podobne z tych stron tego producenta. jak myślicie pasowały by? i co o nich sądzicie??

Napisano

ja bym sie rozgladal po samochodach na ulicy i wyczail jakies fajne od innej marki. mi sie podobaja jeszcze od Opla astry ale musz e katy przemierzyc w zderzakach

Napisano

Ja mam troszkę odmienne pytanko ale też dotyczące halogenów.

Jak już sie ma te halogeny, odpowiedno spreparowany zderzak, nawet włącznik to coś jeszcze oprócz kabli potrzebuję? Muszę montować jakis przekaźnik? Istnieją jakieś schematy zmontowania instalacji? Myslę o halogenach i chciałbym żeby wszystko było oki.

Napisano

przekaznik musi byc ale wiecej nei wiem o instalce. no i piekny guzik do wlaczania smile.gif orginalny ( mam taki na sprzedaz)

Napisano

> przekaznik musi byc ale wiecej nei wiem o instalce. no i piekny

> guzik do wlaczania orginalny ( mam taki na sprzedaz)

Za ile tym razem ? rotfl.gif

Bo ja już halogenki mam założone teraz trzeba elektrykę podciągnąć cfaniaczek.gif

Napisano

Jestem zainteresowany tym guzikiem. Daj info na priv.

Napisano

> Ja mam troszkę odmienne pytanko ale też dotyczące halogenów.

> Jak już sie ma te halogeny, odpowiedno spreparowany zderzak, nawet

> włącznik to coś jeszcze oprócz kabli potrzebuję? Muszę montować

> jakis przekaźnik? Istnieją jakieś schematy zmontowania

> instalacji? Myslę o halogenach i chciałbym żeby wszystko było

O takie sobie zamontuj waytogo.gif

klik2manual

Napisano

chyba wrzuce go na allegro bo juz kilka osob mnie prosi o niego:)

A tak bedzie sprawiedliwie. Juz widze te ostatnie sek. jak lamiecie sobie guziki w myszce zeby przebic:)

ostatnio poszedl taki za 31 pln sam guzik, ja mam caly panel z reszta guzikow bez zegarka.(wymatowany)

Napisano

> chyba wrzuce go na allegro bo juz kilka osob mnie prosi o niego:)

rzucaj uzbroj_zlo.gif

Napisano

może powalczymy cool.gif

Napisano

> może powalczymy

Ten panel na pewno nie będzie do Twojego samochodu pasował rotfl.gifcfaniaczek.gif

Napisano

ale guzik chyba tak

Napisano

znalazłem halogeny z ramkami po 180 nowe zamienniki oraz za 200 uzywki oryginalne powiedzcie czy te zamienniki są warte uwagi?

Napisano

> znalazłem halogeny z ramkami po 180 nowe zamienniki oraz za 200

> uzywki oryginalne powiedzcie czy te zamienniki są warte uwagi?

To zależy jakie zamienniki, jeśli tutaj KLIK to od razu daruj sobie - jedna wielka qpa sick.gif

Jeśli chodzi o używki to zależy na co się trafi. Swego czasu widziałem na all KLIK za przyzwoitą cenę (cena za kpl). Skontaktuj się z gościem - może jeszcze ma.

Napisano

> ja bym sie rozgladal po samochodach na ulicy i wyczail jakies fajne

> od innej marki. mi sie podobaja jeszcze od Opla astry ale musz e

> katy przemierzyc w zderzakach

A te bedą pasowac do Unko?? albo jak je zamontowac? http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=91322767 ładne i cena tez ok.

Napisano

Mam pytanie

jak zamontować halogeny z koszykami do Uno MK2

Próbowałem to wsadzić ale widze że się nie da przynajmniej bez sciągania nadkola... buu.gif

Czy trzeba wyciągac cały zderzak czy da się to zrobić po zdjęciu samego nadkola?

Z góry dziękuję za odpowiedź smile.gif

Napisano

> Mam pytanie

> jak zamontować halogeny z koszykami do Uno MK2

> Próbowałem to wsadzić ale widze że się nie da przynajmniej bez

> sciągania nadkola...

> Czy trzeba wyciągac cały zderzak czy da się to zrobić po zdjęciu

> samego nadkola?

> Z góry dziękuję za odpowiedź

Siema! a nielepij bedzie ci zdjac zderzak? to tylko kilka srubek!! i wtedy masz wygode jak w niebie!!! to jest jakies 7 śrubek!!! smile.gif)) pozdro!

Napisano

W sumię moge go zdjąć jak będzie taka potrzeba, tylko zwykle mam takie szczęscie że jak to zrobię to wychodzi 10dodatkowych prac które sobie narobię hehe.gif

Nic bede widział, wyjdzie w praniu...

Jeszcze 1 pytanko:

na ile srub mocowane jest nadkole jak je zdjąć?

Bo z tego co wiem to musze je zdjąć żeby odkręcić boczne śrubki zderzaka

ja znalazłem tylko 1 śrubę i coś oponie nie chciało zejśc nie chciałem robić na siłę dlatego pytam Was bo pewnie macie to już za sobą smile.gif

• 4 tygodnie później...
Napisano

Witam!

Założyłem dziś te nieszczesne niestety oryginalne halogeny. Pół dnia roboty... confused.gif

Dla wszsytkich mających w palnach zakładac halogeny z koszykami powiem żeby ze 2 dni wczesniej psiknęli śruby movcowania bocznego zderzaka, u mnie były totalnie zapieczone czy jak je tam nazwac, nie dało sie za cholerę odręcić. musiałem użyć cięzki sprzęt przy okazji z 1 strony narobiłem sobie szkód irked.gif

po złożeniu wszystkiego wygląda ładnie, ale na razie mam dość hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.