Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Trzaski z prawego tyłu

Featured Replies

Napisano

Jak w tytule. Nie jest to stuk-puk ale coś w rodzaju trzasku. Zdjąłem koło, odkręciłem amor, wyjąłem spręzyne. Wahacz tylny swobodnie sie "gibał góra dół w pełnym zakresie wysokości i nic, luzów na samych łożyskach też nie wyczułem, próba wybicia sworznia skończyła sie porażką i teraz mam wątpliwości czy warto z tym walczyć bo może coś innego niż słynne łożyska. Trzask słychać najlepiej przy najechaniu na próg zwalniający a więc jak koło jest "podbjane" w górę chociaż i na dziurach też czasem.

Wasze opinie ???

Napisano

w karecie trzaskał... zatrzask oparcia tylnej kanapy...

jeśli to nie to, jedź se na szarpaki i za dwadziescia zika fachman wszystko prześwietli...

Napisano

zaczeło się zlosnik.gif witam w clubie m 1,6 z 97'

Napisano
  • Autor

> w karecie trzaskał... zatrzask oparcia tylnej kanapy...

> jeśli to nie to, jedź se na szarpaki i za dwadziescia zika fachman

> wszystko prześwietli...

nic nie przeswietli frown.gif kilka dni temu miałem przegląd roczny, mówie przegląd ma być dla mmnie a nie dla papierka więc dokładny i gofno znalazł a ja na drugi dzien wymieniałem małe tulejki na wahaczach z przodu bo latały jak psu ...

pzdr

Napisano

> nic nie przeswietli kilka dni temu miałem przegląd roczny, mówie

> przegląd ma być dla mmnie a nie dla papierka więc dokładny i

> gofno znalazł a ja na drugi dzien wymieniałem małe tulejki na

> wahaczach z przodu bo latały jak psu ...

> pzdr

u mnie facet w 5 sekund znalazł walnętą tuleje amortyzatora tylnego kiedy to w warszafffskim aso zaiwecha przeszła gruntowną kontrolę i wszystko było cacy...

i też pukała na nierównościach...

Napisano

> nic nie przeswietli kilka dni temu miałem przegląd roczny, mówie

> przegląd ma być dla mmnie a nie dla papierka więc dokładny i

> gofno znalazł a ja na drugi dzien wymieniałem małe tulejki na

> wahaczach z przodu bo latały jak psu ...

Zmień fachowca!

> pzdr

Napisano
  • Autor

> i też pukała na nierównościach...

hmm ale u mnie nie puka, to raczej metaliczny trzask , coś jakby zardzewiały sworzeń przekręcał się w jakiej tulejce. Jak pisałem luźno zwisający wahacz zero objawów, wlazłem do bagażnika wyhuśtałem maryśką ostro i nic , dopiero jak jest szarpnięcie kołem do tyłu (czyli próg albo dziura) słychać . Wnerwia mnie ale zanim rozwale pól auta (ta nieszczęsna prawa strona) musze miecd pewność. Chyba wezme jakiegoś kumpla i będziemi robić testy na progu zwalniającym ( zona do takich rzeczy wcale sie nie nadaje biglaugh.gif)

Napisano
  • Autor

> zaczeło się witam w clubie m 1,6 z 97'

fajnie ale co ? mlot.gif

Napisano

A masz relingi? Jeśli masz to je sprawdź. Potrafią robić hałas jak się obluzują. Właśnie takie metaliczne trzaski na nierównościach.

Napisano

a moze to wydech sie poluzowal lub juz sie konczy, u mnie tak bylo np.

Napisano
  • Autor

No i mam pewność. Miejscowe ASO zapytane o koszt usługi powiedziało 80 zł , twierdzą że mają jakiś cud techniki dzięki któremu nie muszą wyjmować zbiornika. Niby kwota do zaakceptowania ( ino zestawy naprawcze u mnie w sklepach od 68 zł w góre frown.gif) ale mysle sobie że można by w domowych warunkach zeszlifować łeb śruby i wybijać ją w strone zbiornika. A może inne patenty ??

Acha no i pewnie poczekam aż do Łodzi sie wybiore, tam po 44 PeeLeNy takie zestawy smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.