Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

felgowy dylemat

Featured Replies

Napisano

Witam,

mam dylemat z felgami, otóż w niedawno kupionej Omedzie B Caravan dostałem od poprzedniego właściciela kompletne koła (felgi stalówki 15" z ori kołpakami do Omegi), autko zaś stoi jeszcze na ALU 15".

Kupiłem już inne ALU, bo tamte mi się średnio podobają i chciałem na nich jeździć cały rok- głównie dlatego, że po doświadczeniach z Astrą gdzie właśnie na zimę zakładałem stalówki(bez kołpaków), zawsze nie mogłem się już doczekać przesiadki na ALU - chodzi mi tylko o względy estetyczne.

Chciałbym aby cały rok mi się podobała moja Omcia palacz.gif

Co byscie zrobili na moim miejscu - jeździli zimą na stalówkach czy na alu - mieszkam w terenach mocno wiejskich, więc dziur zimą bez liku, niestety oslabiony.gif

temat o tyle ważny, bo chcę zakupić nowe zimówki i zastanawiam się w jakim rozmiarze szukać?

Napisano

Nowe alu na lato, te z auta - na zimę, stalówki na sprzedaż.

O dziury bym się nie martwił, a końcu przy feldze 15 cali opona to niezły balon, nic im nie będzie.

Napisano
  • Autor

> nowe na lato

> na zimę stalowe, stare alusy na sprzedaż

no narazie jak widzę zdania równie podzielone hehe.gif

jeżli miałbym być szery to osobiście bardziej podoba ori kołapak od Omy niż te alusy

Napisano

> Nowe alu na lato, te z auta - na zimę, stalówki na sprzedaż.

+1 zlosnik.gif

Napisano

Po prostu zostaw na zimę te felgi z auta, które Ci się bardziej podobają. Jeżeli kołapki to te o których myślę, to faktycznie wyglądają ładnie i kiedyś mi się podobały. Ale to nadal tylko kołpak..... Chyba, że te alu to takie koszmary zlosnik.gif

Napisano

> Witam,

> mam dylemat z felgami, otóż w niedawno kupionej Omedzie B Caravan dostałem od poprzedniego

> właściciela kompletne koła (felgi stalówki 15" z ori kołpakami do Omegi), autko zaś stoi

> jeszcze na ALU 15".

> Kupiłem już inne ALU, bo tamte mi się średnio podobają i chciałem na nich jeździć cały rok- głównie

> dlatego, że po doświadczeniach z Astrą gdzie właśnie na zimę zakładałem stalówki(bez

> kołpaków), zawsze nie mogłem się już doczekać przesiadki na ALU - chodzi mi tylko o względy

> estetyczne.

> Chciałbym aby cały rok mi się podobała moja Omcia

> Co byscie zrobili na moim miejscu - jeździli zimą na stalówkach czy na alu - mieszkam w terenach

> mocno wiejskich, więc dziur zimą bez liku, niestety

> temat o tyle ważny, bo chcę zakupić nowe zimówki i zastanawiam się w jakim rozmiarze szukać?

A w czym problem jezdzic na alusach zimą bo nie wiem ? zlosnik.gif ludzie jezdza na stalówkach i kołpakach bo ich nie stać na 2 komplety alusów (mnie też), a jak kogos by było stać to chyba każdy by jezdzil zimą też na alu - auto ładniej wygląda - a czy sa jakiekolwiek wady ? od tych co jezdza zimą na alu nie slyszalem o wadach niewiem.gif

co do dziur - to na 15 calach nie odczujesz dziur... co innego jakbys zalozyl 18 cali..

Napisano

> jeżli miałbym być szery to osobiście bardziej podoba ori kołapak od Omy niż te alusy

Dlatego sprzedaj w chorelę te alusy, na stalówki załóż opony 4season i jazda grinser006.gifhehe.gif

Napisano
  • Autor

> Dlatego sprzedaj w chorelę te alusy, na stalówki załóż opony 4season i jazda

O całorocznych myślałem, ale w rozmiarze 205/60R16 cena jest już dość kosmiczna