Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[Ford] Przeoczony przegląd - jaka tolerancja ?

Featured Replies

Napisano

Zupełnie zapomniałem o przeglądzie przy 140 kkm.

Jaka jest w Fordzie tolerancja przebiegu ? Czy zależy ona od danego ASO czy jest to ogólna wytyczna Forda ?

Aktualnie mam 140 800 km, ale pewnie zanim dostanę termin to miną ze 2-3 dni więc pęknie jeszcze z 500 km.

Napisano

W sluzbowkach m.in. Toyota, Opel, Ford zawsze +- 1000 km, pewnie mozna i wiecej jak do nich zadzwonisz i powiesz ze jestes w trasie itp.

Napisano

> Zupełnie zapomniałem o przeglądzie przy 140 kkm.

> Jaka jest w Fordzie tolerancja przebiegu ? Czy zależy ona od danego ASO czy jest to ogólna wytyczna

> Forda ?

> Aktualnie mam 140 800 km, ale pewnie zanim dostanę termin to miną ze 2-3 dni więc pęknie jeszcze z

> 500 km.

A nie masz w papierach pojazdu tego gdzieś napisanego? W DU miałem przebieg +/_ bodaj tysiąc km.

Napisano

spokojnie

w skodzie przyjezdzam na przegladu czasami po przekroczeniu kilku tysiecy kilometrow i jest ok;)

to Ty placisz....

Napisano

> Zupełnie zapomniałem o przeglądzie przy 140 kkm.

> Jaka jest w Fordzie tolerancja przebiegu ? Czy zależy ona od danego ASO czy jest to ogólna wytyczna

> Forda ?

> Aktualnie mam 140 800 km, ale pewnie zanim dostanę termin to miną ze 2-3 dni więc pęknie jeszcze z

> 500 km.

we fiacie bylo +/-1kkm, jesli auto po gwarancji to niczym ci nie szkodzi, jesli w czasie gwarancji to potencjalnie mozesz sie liczyc ze w razie problemow sprobuja wykorzystac fakt ze przestrzeliles przeglad _gwarancyjny_ smile.gif ale sporo wtedy zalezy od ASO, uszkodzenia itp.

generalnie moim zdaniem nic ci nie grozi ale umow sie przynajmniej na termin wink.gif

PS. kiedys obsluga wpisala do systemu przebieg ktory podalem nawet nie sprawdzajac jaki jest faktyczny, a z drugiej strony jak trafilo mi sie przyjechac prawie idealnie na 90kkm do ASO to gosc nie chcial wpisac tego (mimo ze poszedl sprawdzic i potwierdzil ze jest dokladnie 90001km) bo bankowo bedzie mial kontrole od importera wiec woli wpisac np 90532 albo 89345 (losowe koncowki) niz faktyczny stan licznika wink.gif

Napisano

> 500 km.

Imo bez problemu... w renault powiedzieli mi kiedys +- 1000-2000 km i korzystałem potem z naprawy gwarancyjnej....

Kuzyn jezdżcy od 20 lat mondeo....(aktualnie moze 6?) przez wiele lat robił trasy po europie rzędu 3-4 kkm a przeglądy wyłacznie w Polsce... nie uwierzyłbym że wszystkie robił przed przebiegiem czy teżże zawsze trafiał idealnie....

Napisano
  • Autor

> Mi w Lipskim powiedzieli +/- 2000km więc się mieścisz...

Ja się serwisuję w Auto Plazie.

Jutro dryndnę i podpytam.

Chociaż tak się zastanawiam czy ma to znaczenie, bo auto chyba już po gwarancji - 2,5 roku. Gwarancja jest chyba na 2 lata hmm.gif

Napisano
  • Autor

Odpowiem sam sobie, bo może ktoś będzie potrzebował na przyszłość.

Ford ma dopuszczalną tolerancję +/- 1500 km.