Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Loose connection HELP

Featured Replies

Napisano

Witam,

Po wrzesniowej powaznej przygodzie z regulatorem napiecia, ugotowanym aku itd, wczoraj Stilon znow cos zakrzyczal bledami.

Czytalem troche o tym, ale postanowilem napisac, bo nie byl to tylko jeden bladi nie wiem co sadzic na goraco.

Jade wczoraj przez miasto, na duzej rezerwie, range jakies 60 km i nagle lekko szarpnelo autem, jakby zgaslo w ulamku sekundy i zapalilo, bo kontrolka rezerwy zapiszczala.Bez zadnego bledu. Mysle sobie, moze paliwo nie dochodzi. Ale zatankowalem na szybko 10L, podjezdzam pod market chwile chodzi i sam zgasl z bledami Alternator fail, low oil pressure i cos jeszcze, nie pamietam juz. Odpalilem szybko, bylo ok, poszlismy na zakupy. Wracamy do domu, nagle w drodze, jeszcze w miescie, jakies 80km/h szarpniecie znow i tym razem Loose connection. Niby zgasl w ulamku sek., ale jedzie. I dojechalismy na szczescie, choc z dusza na ramieniu.

Doczytalem, ze w glownej mierze to moze byc czujnik polozenia walu, ale to bardziej do Loose conn. Pasuje??

Napewno pojade na komp. Zczytac bledy, jednak niepokoi mnie to, stad wpis o tej porze. Czy mogloby to byc jakies nastepstwo awarii wrzesniowej (padl reg.napiecia altka, aku do wymiany, naprawa altka)??

Czeka mnie troche jazdy qrde w najblizszych dniach, autko potrzebne bedzie i sie zastanawiam czy jezdzic tak, jakby mechanik nie mial czasu? Czy moze Stilo poprostu stanac?

Masa raczej dokladnie sprawdzona ostatnim razem, takze bym wykluczal.

Z gory dziekuje za pomoc i jak zawsze cenne rady i wskazowki. smile.gif

Napisano

trudno mi odpowiedzieć dokładnie ale ja po padzie alterntora mam problemy ze świecami żarowymi ( błąd grzania świec choć wszystkie grzeją jak należy) i wskaźnikiem poziomu paliwa (napęd jest w zbiorniku w wystarczającej ilości), prawdopodobnie padło coś w sterowniku silnika, "uczeni w egzaminerze" tylko ręce rozkładają a mnie szlag trafia.

stawiaj auto na warsztat, moje błędy to pikuś przy Twoich.

Napisano
  • Autor

byłem na komp. Błąd P00335, czujnik położenia obrotowego, także chyba wszystko jasne i oby to było to. Już zamówiony oryginał Bosch. Na szczęście nie jakiś duży koszt i dużo mechanik grzebać nie musi. Myślę, że można zamknąć temat.

Pozdrawiam