Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiesta- zamiana lamp przednich na ledowe.

Featured Replies

Napisano

Mam fiestę po lifcie, ale w wersji Trend. Najwyższa wersja ma ledowe światła do jazdy dziennej. Czy wystarczy zmienić lampy i będzie OK, czy trzeba jeszcze coś dołożyć?

Napisano

na bank trzeba więcej pokombinowac.

Napisano
  • Autor

> na bank trzeba więcej pokombinowac.

Ojjjjjjj- a mógłbyś się dowiedzieć co jeszcze potrzeba?

Napisano

> Pewnie trzeba zrobić całą instalację do dziennych.

obie mają dzienne.

Tylko w trendach są one realizowane przez dwuwłóknowe żarówki od świateł drogowych, a w titanium przez LEDy

Napisano

> obie mają dzienne.

> Tylko w trendach są one realizowane przez dwuwłóknowe żarówki od świateł drogowych, a w titanium

> przez LEDy

No to instalacja odpada. Ale mnie osobiście szkoda by było kasy na nowe lampy tylko dlatego, że będą tam ledy.

Napisano
  • Autor

> No to instalacja odpada. Ale mnie osobiście szkoda by było kasy na nowe lampy tylko dlatego, że

> będą tam ledy.

Nie dyskutujemy o tym, czy warto/opłaca się takowe zakładać, ale o tym, czy jest to możliwe na zasadzie: wyjmujemy zwykłe i wstawiamy z ledami 270751858-jezyk.gifzlosnik.gif.

Skoro napisałeś, że instalacja odpada, tzn. że takie ledy nie potrzebują nic więcej? Połączenia lamp wyglądają na identyczne.

Napisano
  • Autor

Dodam dwa linki do aukcji z lampami- zwykłą i z ledami.

Lampa zwykła.

Lampa z ledami.

Wtyczka wydaje się taka sama, zaczepy także.

Napisano

> Dodam dwa linki do aukcji z lampami- zwykłą i z ledami.

> Lampa zwykła.

> Lampa z ledami.

> Wtyczka wydaje się taka sama, zaczepy także.

wtyczka, zaczepy oczywiście że będą te same. Chodzi tylko i wyłącznie o działanie - jakos na szyb ko nie potrafie na necie żadnych instalacyjnych manuali znaleźć, może źle szukam.

Dobrze by było się dobrać do takiej fiesty, choćby na szrocie i obczaić - przede wszystkim wtyczkę - sprawdź czy do pinów we wtyczce przychodzą kabelki o tym samym kolorze co w twojej fieście. Jeśli tak, to możnaby zaryzykować i wpiąć na próbę taką lampę i zobaczyć co sie stanie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

>...Dobrze by było się dobrać do takiej fiesty, choćby na szrocie i obczaić - przede wszystkim wtyczkę

> - sprawdź czy do pinów we wtyczce przychodzą kabelki o tym samym kolorze co w twojej fieście.

> Jeśli tak, to możnaby zaryzykować i wpiąć na próbę taką lampę i zobaczyć co sie stanie

Już założyłem wątek na fiestklubpolska, ale porada od czapy zlosnik.gif.

Co do ryzyka z włączaniem i czekaniem na ciekawe efekty, to wolałbym mieć pewność, że to jest układ plug&play grinser006.gif

Napisano

> obie mają dzienne.

> Tylko w trendach są one realizowane przez dwuwłóknowe żarówki od świateł drogowych, a w titanium

> przez LEDy

Jakieto zarowki? Mam na mysli te dwuwlokbowe do swiatel drogowych?

Napisano
  • Autor

> Jakieto zarowki? Mam na mysli te dwuwlokbowe do swiatel drogowych?

Fiesta po lifcie ma H15: 55/15 W. Z tyłu już się nie świecą jadąc na dziennych.

Napisano

> Już założyłem wątek na fiestklubpolska, ale porada od czapy

Polecam poszukać na fiestamk7.com albo fiestaownersclub.com - to brytyjskie fora, ale tam mają model trochę lepiej rozpracowany i oprócz "dłubków" są tam ludzie z serwisów forda. Kilka razy jak czegoś szukałem, to znalazłem właśnie tam.

Napisano

> Fiesta po lifcie ma H15: 55/15 W. Z tyłu już się nie świecą jadąc na dziennych.

ok.gif