Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

szklanki w głowicy

Featured Replies

Napisano

witam

moje pytanie to takie czy kolejność szklanek w głowicy ma znaczenie ponieważ robiąc głowice szklanki pomieszały się

Napisano

> witam

> moje pytanie to takie czy kolejność szklanek w głowicy ma znaczenie ponieważ robiąc głowice

> szklanki pomieszały się

nie ma znaczenia. ja tez kiedys pomieszalem szklanki bo "wylatały", po zlozeniu wszystko ok, zadnych negatywnych skutków

Napisano
  • Autor

jeszcze takie pytanie czy głowica 1.2 60km będzie pasować to silnika 1.1 spi

Napisano

bedzie

Napisano

Szklanki? Z jakiego silnika? Mówisz o hydropopychaczach czy blaszka do regulacji luzów zaworowych

Napisano

Jeśli to jest 1.1 bądź 1.2 8V to każda musi być na swoim miejscu. W każdej znajduje się płytką do regulacji luzu o różnej grubości. Jeśli pomieszałeś je to musisz ustawić luzy zaworowe.

Napisano

> Jeśli to jest 1.1 bądź 1.2 8V to każda musi być na swoim miejscu. W każdej znajduje się płytką do

> regulacji luzu o różnej grubości. Jeśli pomieszałeś je to musisz ustawić luzy zaworowe.

O to mi chodzi

Napisano
  • Autor

jak to silnika 1.1 spi załoze głowice 1.2 60km spi to pasek rozrządu będzie pasował ten co był w 1.1 spi

Napisano

> jak to silnika 1.1 spi załoze głowice 1.2 60km spi to pasek rozrządu będzie pasował ten co był w

> 1.1 spi

Musi pasować, bo jak nie, to cały napęd rozrządu nie będzie pracował prawidłowo.

Napisano
  • Autor

> Musi pasować, bo jak nie, to cały napęd rozrządu nie będzie pracował prawidłow

to tylko wsadzam głowice od 1.2 a reszta gratów od 1.1 i można jeździć

Napisano

> to tylko wsadzam głowice od 1.2 a reszta gratów od 1.1 i można jeździć

Głowica w 1.1spi i 1.2spi jest taka sama, więc tak, przekładasz i jeździsz. Tylko jeśli wałek rozrządu będziesz przekładał ze starej głowicy to musisz ustawić luzy zaworowe.