Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Infiniti FX35 (3,5 V6 280 KM) - jaki zestaw?

Featured Replies

Napisano

Cześć,

czy możecie doradzić jakim zestawem powinienem się zainteresować do Infiniti FX35? Silnik V6 3,5 280 KM o oznaczeniach VQ35DE - znany m.in. z murano (zdławiony), maximy, 350Z...

Czułbym się spokojniejszy gdyby reduktor był z większym zapasem, czyli ponad 300 KM a nie do 300. Pytanie czy lepiej na jednym czy na dwóch reduktorach to robić?

Zależy mi na dobraniu komponentów, bo zbiornik nie problem, wiem, że niektórzy wstawiają 57 litrów i jest OK, ale podobno i 80 litrów wejdzie bez podnoszenia podłogi.

czy któryś sterownik będzie lepszy do tego silnika? Stag czy BRC?

Będę wdzięczny za wskazówki, czytałem o różnych instalacjach. Każda jeździ, ale wolałbym być bardziej przekonany do którejś. Znalazłem na forum infinitifans takie info:

Quote:

Wielozawór (w zbiorniku): Tomasetto Extra – gardło 4,5 mm rozwiercić do 4,8 mm lub nawet 5 mm.

(UWAGA: inne zawory mają gardło tylko 3 lub 3,5 mm)

Elektrozawór (przy reduktorze) – 8mm, gardło 4,5 mm rozwiercić do 4,8 mm (więcej nie da rady)

Przewód: 8mm (nie 6mm) – uwaga na zgięcia i „zwężenia”.

Uwaga na zbiornik na wstecznym, zawór powinien być z tylu zbiornika (przy zderzaku - nie tylnych siedzeń)

Zainstalować 2 filtry (1 filtr nie poradzi sobie z przepływem odpowiedniej ilości gazu do wtrysków przy duzym obciążeniu)

Węże od wtrysków muszą być takiej samej długości i jak najkrótsze.

Uwaga: nie dać się przekonać druciarzem i zawsze ściągać kolektor do wiercenia otworów. (Bajki, ze używam odkurzać zignorować)

20.GIF

Napisano

> Cześć,

> czy możecie doradzić jakim zestawem powinienem się zainteresować do Infiniti FX35? Silnik V6 3,5

> 280 KM o oznaczeniach VQ35DE - znany m.in. z murano (zdławiony), maximy, 350Z...

> Czułbym się spokojniejszy gdyby reduktor był z większym zapasem, czyli ponad 300 KM a nie do 300.

> Pytanie czy lepiej na jednym czy na dwóch reduktorach to robić?

> Zależy mi na dobraniu komponentów, bo zbiornik nie problem, wiem, że niektórzy wstawiają 57 litrów

> i jest OK, ale podobno i 80 litrów wejdzie bez podnoszenia podłogi.

> czy któryś sterownik będzie lepszy do tego silnika? Stag czy BRC?

> Będę wdzięczny za wskazówki, czytałem o różnych instalacjach. Każda jeździ, ale wolałbym być

> bardziej przekonany do którejś. Znalazłem na forum infinitifans takie info:

> Quote:

> Wielozawór (w zbiorniku): Tomasetto Extra – gardło 4,5 mm rozwiercić do 4,8 mm lub nawet

> 5 mm.

> (UWAGA: inne zawory mają gardło tylko 3 lub 3,5 mm)

> Elektrozawór (przy reduktorze) – 8mm, gardło 4,5 mm rozwiercić do 4,8 mm (więcej nie da

> rady)

> Przewód: 8mm (nie 6mm) – uwaga na zgięcia i „zwężenia”.

> Uwaga na zbiornik na wstecznym, zawór powinien być z tylu zbiornika (przy zderzaku - nie tylnych

> siedzeń)

> Zainstalować 2 filtry (1 filtr nie poradzi sobie z przepływem odpowiedniej ilości gazu do wtrysków

> przy duzym obciążeniu)

> Węże od wtrysków muszą być takiej samej długości i jak najkrótsze.

> Uwaga: nie dać się przekonać druciarzem i zawsze ściągać kolektor do wiercenia otworów. (Bajki, ze

> używam odkurzać zignorować)

Lovato easy fast obd, red super hp, wielozawor extra z wywalonym antywyplywem, filtr ori z odstojnikiem, kompensacja miedzy listwami i bedzie git, nie jest to jakiis mega paliwozerny silnik wiec nic wiercic nie trzeba, to co podalem wyrobi az nadto.

Pozdrawiam

Napisano

ja bym dopisal aby miedzy zbiornikiem a reduktorem byla miedz 8mm a nie faro 8mm. Przy faro zlaczki robia duza zwezke

Napisano
  • Autor

> ja bym dopisal aby miedzy zbiornikiem a reduktorem byla miedz 8mm a nie faro 8mm. Przy faro zlaczki

> robia duza zwezke

Czyli rozwiercałbyś wielozawór i elektrozawór?

Napisano
  • Autor

> Lovato easy fast obd, red super hp, wielozawor extra z wywalonym antywyplywem, filtr ori z

> odstojnikiem, kompensacja miedzy listwami i bedzie git, nie jest to jakiis mega paliwozerny

> silnik wiec nic wiercic nie trzeba, to co podalem wyrobi az nadto.

> Pozdrawiam

A co powiesz na taki zestaw:

tj. Stag 300 Plus z dwoma reduktorami KME gold, , elektrozaworem BFC, zaworem Tomasetto i wtryskiwaczami Hana 2000. Ponadto miedziany trójnik i czujnik temp. gazu z remistorem ocieplonym i podwójny filtr KME oraz olejarka z dwiema dyszami wchodzącymi do głowicy – z prawej i lewej strony, każda z otworem w okolicy cylindra.

hmm.gif

Napisano

> tj. Stag 300 Plus z dwoma reduktorami KME gold,

Jak dwa, to nie wystarczyłyby mniejsze? hmm.gif

Napisano

> Czyli rozwiercałbyś wielozawór i elektrozawór?

Czykit cos u mnie rozwiercal dla poprawy przeplywu