Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Porządek w szufladach

Featured Replies

Napisano

Mam dwie pełne szuflady różnych 'przydasi'. Zrobiłem trochę porządek, ale nadal tego jest sporo, a to jakieś baterie, jakaś złodziejka do gniazdka, rzadko używane przewody A-TV, komputerowe i wieeeeele innych.

Szuflady nieco większe i głębsze, wiec wszystko się w nich przewala tongue.gif

Macie jakiś sposób na zrobienie jakiś przegródek, pudełeczek aby to wszystko jakoś poukładać ?? Może coś na zasadzie wkładki do szuflady w meblach kuchennych na sztućce ??

Napisano

Ja zbierałem rozmaite "przydasię" aż się "przeterminowały" i stwierdziłem że ich miejsce jest w koszu.

Czeka mnie jeszcze opróżnienie jednego stanowiska, sporego, pełnego "przydasi" ale cholernie dużych i nie wiem co z tym zrobić. crazy.gif

Napisano

Jak masz tych rzeczy sporo, to w przegródkach nie zmieścisz ich do tych szuflad. Albo dzielisz kategoriami te rzeczy do kilku kartonów i wrzucasz do szuflady, albo do worków i w razie potrzeby wysypujesz zawartość któregoś worka.

Kolejną metodą jest wyrzucenie połowy takich "przyda się". Wiadomo, że niektóre rzeczy warto trzymać w razie awaryjnych napraw, ale jak coś się nie przydało przez 10 lat, to już się raczej nie przyda zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Ja zbierałem rozmaite "przydasię" aż się "przeterminowały" i stwierdziłem że ich miejsce jest w

> koszu.

> Czeka mnie jeszcze opróżnienie jednego stanowiska, sporego, pełnego "przydasi" ale cholernie dużych

> i nie wiem co z tym zrobić.

No toż napisałem że też już zrobiłem porządek wink.gif Ale nadal całe dwie szuflady są. Muszę to jakoś poukładać bo dziś 2 baterie AAA szukałem 10 minut sick.gif

Napisano
  • Autor

> Jak masz tych rzeczy sporo, to w przegródkach nie zmieścisz ich do tych szuflad. Albo dzielisz

> kategoriami te rzeczy do kilku kartonów i wrzucasz do szuflady, albo do worków i w razie

> potrzeby wysypujesz zawartość któregoś worka.

> Kolejną metodą jest wyrzucenie połowy takich "przyda się". Wiadomo, że niektóre rzeczy warto

> trzymać w razie awaryjnych napraw, ale jak coś się nie przydało przez 10 lat, to już się

> raczej nie przyda

Co mogłem to wyrzuciłem, reszta potrzebna i koniec mlotek.gif

Są to rzeczy które powiedzmy przynajmniej 1 w roku się używa. Ale przez ten burdel przewód USB szukam 10 minut i kolejne 10 rozsupłuje z kolejnym USB, jakimiś chinczami i słuchawkami sick.gif

Chce jakieś przegródki czy coś w tym stylu, przewody pozwijać, baterie oddzielnie, jakieś inne elektryczne rzeczy oddzielnie i pozostałe jeszcze oddzielnie.

Kartonów to chyba tak małych nie znajdę aby na wysokość się zmieściły. W woreczkach dalej będzie burdello - chociażby kable będą się plątać.

Napisano

> Co mogłem to wyrzuciłem, reszta potrzebna i koniec

> Są to rzeczy które powiedzmy przynajmniej 1 w roku się używa. Ale przez ten burdel przewód USB

> szukam 10 minut i kolejne 10 rozsupłuje z kolejnym USB, jakimiś chinczami i słuchawkami

> Chce jakieś przegródki czy coś w tym stylu, przewody pozwijać, baterie oddzielnie, jakieś inne

> elektryczne rzeczy oddzielnie i pozostałe jeszcze oddzielnie.

> Kartonów to chyba tak małych nie znajdę aby na wysokość się zmieściły. W woreczkach dalej będzie

> burdello - chociażby kable będą się plątać.

Pudełka po litrowych lodach (tylko takie sztywniejsze, np. Algidy) Twoim przyjacielem smile.gif

Można też po prostu kupić różnej wielkości pudełka/koszyki plastikowe w każdym kibelmarkecie.

Napisano

> Kartonów to chyba tak małych nie znajdę aby na wysokość się zmieściły. W woreczkach dalej będzie

> burdello - chociażby kable będą się plątać.

pudełka, to spróbuj kartony po butach swojej mulher.gif , mam tak posegregowane kable, złączki i inne pierdoly pod tytułem RTV.

na splątane kable też już kupę czasu mam sposób. spróbuj jak w linku.

zwijanie przewodów

co prawda pokazane są słuchawki, ale z powodzeniem stosuje do ładowarek, przewodów RTV a nawet przedłużaczy elektrycznych.

Napisano

Mam w robocie kratki porobione z dykty. Tak na sztorc wstawione i na krzyz ponacinane dzieki temu robi sie calkiem sporo malych przegrodek

Napisano

> Mam dwie pełne szuflady różnych 'przydasi'. Zrobiłem trochę porządek, ale nadal tego jest sporo, a

> to jakieś baterie, jakaś złodziejka do gniazdka, rzadko używane przewody A-TV, komputerowe i

> wieeeeele innych.

> Szuflady nieco większe i głębsze, wiec wszystko się w nich przewala

> Macie jakiś sposób na zrobienie jakiś przegródek, pudełeczek aby to wszystko jakoś poukładać ??

> Może coś na zasadzie wkładki do szuflady w meblach kuchennych na sztućce ??

Ja ostatnio zakupilem cosik takiego w pewnym szwedzkim sklepie z hotdogami smile.gif

jakiś tekst

skubb-komplet-pojemnikow-szt-czarny__0246136_PE385286_S4.JPG

skubb-komplet-pojemnikow-szt-czarny__0164046_PE319152_S4.JPG

Akurat mi spasowalo do szuflad mebla mimo, ze innej firmy. I w przedpokoju posegregowalem smile.gif klucze, akcesoria do czyszczenia butow, rekawiczki, czapki etc.

Ale to musza w miare fajnie wjesc do szuflad. Mi spasowalo idealnie na szerokosc, a z tylu szuflady zostalo ze 2 cm, wiec do przezycia. Ale juz w innych meblach mialem problem, bo pudelka byly za wysokie frown.gif

Napisano

> spróbuj jak w linku.

> zwijanie przewodów

> co prawda pokazane są słuchawki,

jesli raz w roku, to jeszcze ujdzie, ale do codziennego uzywania taki sposob jest destrukcyjny:

sluchawki101.jpg

Napisano
  • Autor

> Ja ostatnio zakupilem cosik takiego w pewnym szwedzkim sklepie z hotdogami

No właśnie tak sobie pomyślałem, że dziwne by było gdyby Ikea czegoś takiego nie miała. Właśnie o jakieś tego typu rozwiązanie mi chodzi ok.gif

Po nowym roku zaliczę sklep i się zobaczy. Teraz do końca roku powiedziałem sobie, że w przedświątecznym szale nie będę uczestniczył i po sklepach nie jeżdżę foch.gif

Napisano
  • Autor

> Mam w robocie kratki porobione z dykty. Tak na sztorc wstawione i na krzyz ponacinane dzieki temu

> robi sie calkiem sporo malych przegrodek

Tylko że ja nie będę tego sam wycinał, chyba że w jakimś sklepie budowlano-domowo-remontowym znajdę.

Napisano

> Tylko że ja nie będę tego sam wycinał, chyba że w jakimś sklepie budowlano-domowo-remontowym

> znajdę.

W Ikei do kupienia waytogo.gif

KLIK