Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana tarcz i klocków - P206

Featured Replies

Napisano

Powiedźcie mi koledzy - czy to duży problem czy można to ogarnąć w warunkach garażowych ??

Pacjent to P206 1.4 z '99

Napisano

> Powiedźcie mi koledzy - czy to duży problem czy można to ogarnąć w warunkach garażowych ??

> Pacjent to P206 1.4 z '99

Jeśli masz narzędzia i nie zapiekły się śrubki od tarcz to moment.

Napisano

> Powiedźcie mi koledzy - czy to duży problem czy można to ogarnąć w warunkach garażowych ??

> Pacjent to P206 1.4 z '99

Jak masz odpowiednie narzędzia to wszystko można ogarnąć w garażu. Do tego szczególna wiedza nie jest konieczna.

Napisano

Można, a nawet trzeba ogarnąć samemu.

Szczotka druciana, Torx-y T55 i chyba T40 ( do odkręcenia jarzma zacisku i tarczy) , klucz 13mm, papier ścierny, jakiś duży śrubokręt, lub inny łomik do wciśnięcia tłoka zacisku, przyda się niewielki młotek. Obowiązkowo zmywacz do hamulców.

Taka podstawa przy zabieraniu się za to. Nie ważne w jakim samochodzie.

Robota raczej łatwa i przyjemna.

Napisano

W swoim C4 ostatnio wymieniałem to T55 był do odkręcenia jarzma a T30 do odkręcenia tych dwóch śrubek, którymi przykręcona jest tarcza do piasty. Klucz 13 był do odkręcenia zacisku od jarzma.

Napisano
  • Autor

> Jak masz odpowiednie narzędzia to wszystko można ogarnąć w garażu. Do tego szczególna wiedza nie

> jest konieczna.

Narzędzia mam chodziło mi głównie o ewentualne jakieś możliwe niespodzianki smile.gif

Czy przy zakupie trzeba na coś szczególnego zwracać uwagę ??

Bo jeszcze do P206 nie kupowałem tarcz i klocków smile.gif

Napisano

> Narzędzia mam chodziło mi głównie o ewentualne jakieś możliwe niespodzianki

Jak są odpowiednie narzędzia to niespodzianek nie ma smile.gif

> Czy przy zakupie trzeba na coś szczególnego zwracać uwagę ??

> Bo jeszcze do P206 nie kupowałem tarcz i klocków

No, to co we wszystkich autach - konkretna wersja modelowa/silnikowa i oczywiście co preferujesz po taniości czy markowe ? smile.gif

Napisano
  • Autor

> Jak są odpowiednie narzędzia to niespodzianek nie ma

> No, to co we wszystkich autach - konkretna wersja modelowa/silnikowa i oczywiście co preferujesz po

> taniości czy markowe ?

Ja preferuje raczej coś pomiędzy... ani za tanie ani za drogie smile.gif

Napisano

Jak tak to mogę polecić Ci zestaw Roadhouse smile.gif Do siebie na próbę zamontowałem tarcze Mikoda i klocki Mintex, nie przejechałem jeszcze nawet 1000km więc nie powiem czy wybór był dobry czy zły ok.gif

Napisano

> Jak tak to mogę polecić Ci zestaw Roadhouse Do siebie na próbę zamontowałem tarcze Mikoda i klocki

> Mintex, nie przejechałem jeszcze nawet 1000km więc nie powiem czy wybór był dobry czy zły

Tarcza dobra, a klocki to taki noname smile.gif

Napisano

hmm.gif

97TaQnW.png

W każdym razie przetestuję smile.gif Wcześniej miałem TRW i pyliły niemiłosiernie frown.gif Mintexa zawsze chciałem spróbować, no to mam smile.gif

Napisano

> W każdym razie przetestuję Wcześniej miałem TRW i pyliły niemiłosiernie Mintexa zawsze chciałem

> spróbować, no to mam

Tiaaaa smile.gif

Ja pamiętam jak na rynku pojawiły się kilkanaście/dziesiąt lat temu buty Kangaroos smile.gif teraz są "starą" marką, ale nigdy nie kupiłem ich butów. Od kilku ostatnio jest Newbalance smile.gif

A ja tam wolę sprawdzone pumy, nike, adidas czy head smile.gif

Tak samo z klockami

podobno RoadHouse smile.gif jest niezły, ja go nie założę nigdy, wolę Valeo, ATE, Brembo smile.gif

Napisano

> Tiaaaa

> Ja pamiętam jak na rynku pojawiły się kilkanaście/dziesiąt lat temu buty Kangaroos teraz są

> "starą" marką, ale nigdy nie kupiłem ich butów. Od kilku ostatnio jest Newbalance

> A ja tam wolę sprawdzone pumy, nike, adidas czy head

> Tak samo z klockami

> podobno RoadHouse jest niezły, ja go nie założę nigdy, wolę Valeo, ATE, Brembo

Czesto jest tez tak, ze niektore marki sa po prostu niezbyt znane w EU, a popularne na innych rynkach ok.gif

Napisano

Ja miałem różne od Denckermann'a, Boscha, RH, TRW, po Textara i ATE. Wszystkiego trzeba spróbować. na RH złego słowa nie powiem smile.gif Jak trafiam na słaby klocek to go wyrzucam i tyle, ale dzięki temu mam jakąś szerszą opinię. smile.gif

Wiem, że są ludzie którzy czegoś nie założą nigdy, jeśli o mnie chodzi to tak mam z firmą Ferodo, dlaczego...sam nie wiem ok.gif

Napisano

> Ja miałem różne od Denckermann'a, Boscha, RH, TRW, po Textara i ATE. Wszystkiego trzeba spróbować.

> na RH złego słowa nie powiem Jak trafiam na słaby klocek to go wyrzucam i tyle, ale dzięki

> temu mam jakąś szerszą opinię.

> Wiem, że są ludzie którzy czegoś nie założą nigdy, jeśli o mnie chodzi to tak mam z firmą Ferodo,

> dlaczego...sam nie wiem

No akurat Ferodo i Jurid chętnie smile.gif tylko drożej niż Valeo i ATE smile.gif