Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

No i padło .....

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

spokój mój niestety zmąciło padnięcie zupełne podnośnika szyby od strony kierowcy (Focus I 5D)

Parę miesięcy temu przestał działać na jakie 3 dni, potem zaczął znów działać na jakieś parę miesięcy, potem działał kiedy chciał, aż w końcu padł zupełnie.

Prąd do silnika dochodzi, ale podnośnik nie reaguje.

Macie jakieś sugestie ??

czy jest sens tam grzebać i próbować naprawiać garażowo, czy lepiej kupić jakąś używkę i wymienić.

Jak sprawdziłem, to prawej strony używanych jest do wyboru, do koloru, a lewej jak na lekarstwo frown.gif

Podzielcie się wiedzą w temacie (np. czy operacja wymiany jest bardzo skomplikowana i na co ewentualnie zwrócić uwagę).

Z góry wielkie dzięki.

Pozdrawiam

Napisano

Może zacząć sprawdzanie od klawiszy sterujących? W fieście mojej serce.gif miałem taki przypadek, że szyba kierowcy działała kiedy chciała a w końcu przestała zupełnie a winne było właśnie sterowanie.

Napisano
  • Autor

> Może Ci się przydać:

> Naprawa przycisku elektr. szyby - wprawdzie na przykładzie szyby pasażera

> Diagnoza i naprawa mechanizmu elektr. szyb

Dzięki wielkie smile.gif

Manual pierwsza klasa.

Teraz jeszcze pojawiła się kwestia, ze jak będę szukał mechanizmu, to muszę szukać z kostką silnika 2-pinową - są jeszcze złącza 8-pinowe.

Ale jakby nie patrzeć mechanizm muszę wybebeszyć.

Jeszcze raz dzięki smile.gif

Napisano
  • Autor

> Może zacząć sprawdzanie od klawiszy sterujących? W fieście mojej miałem taki przypadek, że szyba

> kierowcy działała kiedy chciała a w końcu przestała zupełnie a winne było właśnie sterowanie.

Witaj,

ewentualny defekt włącznika wyeliminowany - działa dobrze, podaje napięcie do silnika a silnik uparcie nie reaguje.

Dzięki za zainteresowanie smile.gif

Pozdrawiam,

Napisano

> Witaj,

> ewentualny defekt włącznika wyeliminowany - działa dobrze, podaje napięcie do silnika a silnik

> uparcie nie reaguje.

> Dzięki za zainteresowanie

> Pozdrawiam,

No to trzeba zajrzeć do silnika.

Zasilanie podane jest bezposrednio na silnik czy przechodzi przez jakis kontroler.

Jak nie ma zimnych lutow to sam silnik nie jest zbyt skomplikowany, mozna rozebrac i zobaczyc co go boli.

Napisano

hej,

wymieniałem cały mechanizm już 2 razy, bo gdzieś podcieka woda i linka rdzewieje, po czym pęka blush.gif

nigdy nie udało się wymienić samego silniczka, bo za każdym razem jest jakiś inny model, więc wydaje mi się, że gdzieś wala mi się jakiś po piwnicy (lewy przód z kombi)

jakbyś wkleił fotkę, to może by się okazało, że podpasuje blush.gif