Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z oknem - daję tu/nie przenosić

Featured Replies

Napisano

Witam,

Jest sobie okno balkonowe z racji iż są tam 3 szyby po montażu trzeba to wyregulować do regulacji jeszcze nie byli a niestety trochę opadło. Trochę to delikatnie mówiąc, jest tak.

Rano goście od gładzi chcieli otworzyć okno i niestety udało im się tylko uchylić, nie da się go zamknąć teraz ani otworzyć całkowicie, jedynie mogę jeszcze rozszczelnić.

Serwis powiedział że przyjedzie po nowym roku, a ja do tego czasu mam otwarte okno w domu, ktoś może poratuje jakąś instrukcją do okien SALAMANDER.

Może ktoś jest serwisantem stolarki i może coś napisze w czym problem na co popatrzeć, bo to będzie mała masakra z otwartym oknem przez te kilkanaście dni zanim przyjadą.

Pomoże/doradzi ktoś coś?

Dzięki

Napisano

Nie da się zamknąć przy użyciu siły?

Pewnie trzeba trochę podnieść skrzydło lub napchnąć by trafiło w swoje miejsce grinser006.gif

Napisano

Podnieś trochę okno trzymając za klamkę, albo za dolną krawędź. Trochę poruszaj góra-dół, prawo-lewo, próbując dopchnąć okno. Można też próbować zamknąć okno przy różnym ustawieniu klamki.

Jakby udało Ci się otworzyć to okno i sprawdziłbyś gdzie się klinuje, to możesz odkręcić jeden z uchwytów na stałej ramie okna, gdzie powinny zahaczać się ruchome elementy. Wtedy powinieneś w miarę bezproblemowo zamknąć okno, a brak jednego uchwytu przez kilka dni nie zrobi poważnej różnicy.

Napisano
  • Autor

No nie da się przekręcić klamką ani w jedną ani w drugą stronę,

Są tak naprawdę 2 pozycję klamka do góry wzdłuż słupka oraz kąt gdzieś 45 stopni.

Nic idę modzić z tymi drzwiami, jak nie to wszystkich wywale na poddasze i do spania-reszta jutro bo dziś już padam zleksza.

Na tą chwilę dzięki.

Napisano

Kup rolkę szerokiej taśmy malarskiej (papierowej) i obklej te drzwi naokoło. Przynajmniej wiatr nie będzie Ci wiał.

Napisano

> No nie da się przekręcić klamką ani w jedną ani w drugą stronę,

> Są tak naprawdę 2 pozycję klamka do góry wzdłuż słupka oraz kąt gdzieś 45 stopni.

> Nic idę modzić z tymi drzwiami, jak nie to wszystkich wywale na poddasze i do spania-reszta jutro

> bo dziś już padam zleksza.

> Na tą chwilę dzięki.

Musisz najpewniej podważyć do spodu okno.

Napisano

> Witam,

> Jest sobie okno balkonowe z racji iż są tam 3 szyby po montażu trzeba to wyregulować do regulacji

> jeszcze nie byli a niestety trochę opadło. Trochę to delikatnie mówiąc, jest tak.

> Rano goście od gładzi chcieli otworzyć okno i niestety udało im się tylko uchylić, nie da się go

> zamknąć teraz ani otworzyć całkowicie, jedynie mogę jeszcze rozszczelnić.

> Serwis powiedział że przyjedzie po nowym roku, a ja do tego czasu mam otwarte okno w domu, ktoś

> może poratuje jakąś instrukcją do okien SALAMANDER.

> Może ktoś jest serwisantem stolarki i może coś napisze w czym problem na co popatrzeć, bo to będzie

> mała masakra z otwartym oknem przez te kilkanaście dni zanim przyjadą.

> Pomoże/doradzi ktoś coś?

> Dzięki

Pokombinuj, uzyj troche wiecej sily, proboj dociskac gore - dol. U mnie tak dwa okna sie zamykaly, przez ok rok. Balem sie ze je zniszcze, przyszedl Pan od okien, wyregulowal i jest ok.