Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Swap SC900 na 1.2 16V

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich. Mam małe pytanie chciałbym zrobić swap sc900 na 1.2 16V Silnik przełożony elegancko a czy miałby ktoś materiały jak przerobić ori instalację z 900 pod silnik 1.2 16V?

Napisano
  • Autor

Pytam ponieważ nigdzie nie znalazłem konkretnych materiałów a może wy koledzy coś mi doradzicie jakiś manual czy cos?

Napisano

> Pytam ponieważ nigdzie nie znalazłem konkretnych materiałów a może wy koledzy coś mi doradzicie

> jakiś manual czy cos?

To chyba słabo szukałeś kolego 270751858-jezyk.gif

klik

Napisano
  • Autor

Dziękuje bardzo kolego za pomoc wink.gif I mam rozumieć ze przeróbka instalacji ori z 900 pod 1.2 16V to tyle tylko co mi podesłałeś tak?

Napisano
  • Autor

A jeszcze pytanie. Koledzy Te info co kolega wcześniej podesłał tyczą sie przeróbki ori instalacji z 900 czy dopasowanie juz instalacji tej z 1,2 16V?

Napisano

jak mosz ori instalacje silnika 1.2 16v magneti marelki to moge ci wyslac opis kabli ktore czeba razem polutowac z wiazka ktora przechodzi przez grodz do komory silnika

Napisano
  • Autor

Koledzy nastąpiło małe zamieszanie przez osoby 3 Swap jest z sc900 na 1.2 8V. Przepraszam wszystkich bardzo i jedyne o co bym poprosił to które przewody trzeba polutować wychodzące ze środka samochodu

Napisano
  • Autor

Bardzo bym prosił o opis kabli które trzeba razem polutować z tymi wychodzącymi z grodzi auta (sc900 na 1.2 8V)

Napisano

Weź te wiązkę co masz z 900 podepnij do 1.2 to już będziesz widział gdzie i co musisz przedłużyć/polutować

Napisano
  • Autor

Ok wiązka załozona pozostaje mi podpięcie tej wtyczki wie ktoś moze gdzie ją zapiąć albo jakąś rozpiske ma?

post-161521-14352528386465_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Poprawcie mnie znalazłem takie info:

3 grube

+12V po zapłonie pomarańczowy

+12V do pompy paliwa, brązowy

+12V do cewki rozrusznika, czerwony

5 cienkich

szary z żółtym paskiem - czujnik ciśnienia oleju

szary z białym paskiem - czujnik temperatury w głowicy

szary z czarnym paskiem - wzbudzenie alternatora

niebieski jasny - marchewa lub sygnał do obrotomierza [można pominąć]

niebieski ciemny - marchewa lub sygnał do obrotomierza [można pominąć]

oprócz tego jest jeszcze w tej wiązce gruby czerwony kabel który dajemy do klemy +

Dobrze znalazłem?

Napisano
  • Autor

Witam wszystkich. Koledzy interesuje mnie jeszcze przekaźnik podwójny czy w sc900 tez on sie znajduje czy tylko w wiązce silnika 1.2 8V?

Napisano
  • Autor

Właśnie mam dylemat czy zostawic ori z sc900 i przerobić tylko wtrysk z mono na listwe(4 wtryskiwacze) i powinno smigać bo na silniku jest ori wiązka z 1.2 8V i czy tą wpinać juz sam nie wiem.

Napisano

A po co sobie utrudniać życie i bawić się w przerabianie kostki łączącej ? wyprowadzaj 4 siury na wtryski, wypnij pin26 żeby nie żarł prądu, poprzedłużaj jakieś przewody które przy motorze 1.2 okażą się za krótkie i po temacie tongue.gif

Napisano
  • Autor

Steffan normalni piwo CI stawiam. Takiej odpowiedzi oczekiwałem krótko zwięźle i na temat. Dzięki wielkie wink.gif

Napisano

> Weź te wiązkę co masz z 900 podepnij do 1.2 to już będziesz widział gdzie i co musisz

> przedłużyć/polutować

Myślałem że wystarczająco jasno odpisałem wczoraj....

Napisano
  • Autor
893goodvibes.gifOwszem jasno odpisałeś tylko znajomy w błąd mnie wprowadzał wink.gif bo on chce miec podpiętą wiazke z 1.2 ale juz po temacie dięki za pomoc wink.gif