Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

będzie ktoś na motobazarze w Poznaniu

Featured Replies

Napisano

w ten weekend?

sie wybieram skromny.gif

Napisano

> w ten weekend?

> sie wybieram

Ja bede - niepamietam nr stanowiska ale szukaj stoiska z akumulatorami EXIDE i innymi pierdolami wink.gif

Napisano

> niepamietam nr stanowiska

Ja nawet nie znam adresu, a chętnie bym tam zawitał bo będę w okolicach Poznania jutro i pojutrze. Może ktoś uświadomi nowego hehe.gif

Pozdr.

Napisano
  • Autor

> Ja nawet nie znam adresu, a chętnie bym tam zawitał bo będę w

> okolicach Poznania jutro i pojutrze. Może ktoś uświadomi nowego

> Pozdr.

klik

Napisano
  • Autor

maj pleżer skromny.gif

przygotuj sobie terenowe obuwie bo sądząc po pogodzie będzie raczej babraninka, a impraw w dużej części odbywa się na gruncie pod chmurką sick.gif

Napisano
  • Autor

> Ja bede - niepamietam nr stanowiska ale szukaj stoiska z

> akumulatorami EXIDE i innymi pierdolami

rozmumiem, że na hasło AUTOKACIK się rozpoznajemy, a do tego na starcie mam 1000% upustu na środek do czyszczenia chromu, który zamierzam jutro przyjąć? skromny.gifgrinser006.gif

Napisano

> rozmumiem, że na hasło AUTOKACIK się rozpoznajemy, a do tego na

> starcie mam 1000% upustu na środek do czyszczenia chromu, który

> zamierzam jutro przyjąć?

Zapraszam smile.gif

Nie wiem tylko czy akurat zapakowaliśmy ten środek (chodzi Ci o Xeramic'a ?) ale wrazie czego wyślę Ci pocztą

Napisano
  • Autor

taaa...

bez sensu, żebym kupował w inernecie i płacił za przesyłką takich małych zakupów-przymierzam się wiec do reala palacz.gif

Napisano
  • Autor

Już przed obiektami ASZ-u było widać, że impreza sie rozkręca. Brak miejsc parkingowych i, pomimo zimowej niemal pogody, duży ruch moto wszelkiej maści zapowiadały że impra się uda. Samochód w końcu gdzieś wciśnięty, jeszcze jedyne 8 pln od łebka i już można wąchać przez cały dzień ta specyficzna atmosferkę (10 pln - 2 dni). Od wejścia kramy, stoiska, gapie, kupujący i oczywiście motocykle. Część maszyn przywiozła zady swoich właścicieli, większość jednak przywieziono na lawetach po to aby tych właścicieli dopiero znalazła. W związku z powyższym wszędzie było słychać uwolnione wydechy chopperów i przeraźliwe pierdzenie enduro, które raczej licznie były testowane, zdaje się przez kupujących, na terenie Bazaru. A trzeba przyznać, że do testowania takich maszyn to akurat teren się nadawał, bo Bazar urządza się pod gołym niebem na płycie kiepskiego boiska i równie beznadziejnej żużlowej bieżni. Takie warunki w połączeniu z obecna aurą zrobiły co zrobiły... Ale co ta, damy radę-idziemy.

Brać zdążyła już się zabrać przy typowych giełdowych barach i przy piwku inaugurować sezon, podziwiając stojące w zasięgu wzroku maszynki.

Ruszyliśmy do stoisk z odzieżą-mnie interesowała skóra i znalazłem coś przyzwoitego za rozsądne pieniądze. Moją żonkę, osobę raczej umiarkowanie zainteresowana motocyklami, najbardziej rozwaliła scenka jak to Pańća w wieku mamy mojej żony (mojej teściowej czyli...) dokonała zakupu sobie takiego, że tak powiem skórzanego stanika... Pańćio z tą Pańćą przydreptał, wyciągnął z kieszeni 120 pln, położył na stół i po zakupach... :-)))))

Takie klimaty –czego się dziwić?...

Było sporo markowych ciuchów, np. rękawice były z jakiś odrzutów ale można było wybrać coś 100% cool za pieniądze poniżej 100 pln. Na innym stoisku znalazłem też fajne rękawice Arlen Ness pełnowartościowe, takie raczej na choppera lub turystyka, z dużą ilością protektorów za jedyne 130 pln – chiba dobra cena...

Cen kombinezonów na plastiki nie badałem chociaż było ich sporo, Oczysiście były kaski – najwięcej Nitro, buty (duży wybór butów dla ścigantów; dla harlejowców jedynie kowbojki średniej pieknosci), pasy nerkowe i wiele innych szmat.

Dobre ceny miały np. pojedyncze nowe sztuki kasków - modele, że tak powiem z poprzednich sezonów. No i było oczywiście była cała masa textylnego kiczu i tandety. Rozwalił mnie np. koleś, który chciał 30 pln za bawełnianą podkoszulkę na ramiączkach, taką na 5-letnie dziecko, na której techniką z lat 80-tych ultratandetnire nadrukował napisy z nazwami firm motocyklowych. Były tez ciuchy „motocyklowe” znane z allegro (koszulki, bluzy, chusty). Dopiero na żywca widać, co to za „jakość”

Mało było stoisk z materiałami eksploatacyjnymi do moto (oleje, świece, klocki, napędy...) a te co zdążyłem odwiedzić raczej cieniowały.

Więcej było akcesoriów: kierunkowskazy, chromy do chopperów, sakwy, piórniki, naklejki na baki...

Byli kolesie z ciężarówą pełną używanych ale niezłych gum gdzie na miejscu można było sobie taką gumę naciągnąć...na koło oczywiście ;-) Były też nowe gumy, a do odwiedzenia stosika zachęcały metzlery szerokie jak koła do kamaza :-)

Jak zwykle sporo kolesi sprzedawało starocie do klasyków, komarki, simsony, WSK-i i ruskie boxery. Sprzedawano używane i nowe plastiki do plastików i nielicznie raczej, używane części do współczenych maszyn.

Wśród motocykli przeważały duże i b. duże choppery (WildStary 1800, Virago-1100, Volusia...) były oczywiście motocykle sportowe i turystyczne, „terenówki” i skutery. Ale akurat w tych kategoriach nowszych maszyn było mało, a te co widziałem najlepsze lata miały już za sobą. Quada nie widziałem żadnego.

Wszystko byłoby pewnie lepiej, gdyby nie pogada i warunki. Impra pod gołym niebem + deszcz ze śniegiem, jaki lujnął ok. 13.30 + niska temperatura spowodowały, że zanim się dobrze rozejrzałem ludzie zaczęli składać kramy a zwiedzający ze mną na czele pospieszyli do ogrzewanych kabin swoich katamaranów.

Przez ten deszczyk nie obejrzałem wszystkiego, nie kupiłem wszystkiego na co miałem ochotę ;-), nie znalazłem stoiska kącikowego Piotrusia :-((((. Przez ten deszczyk moja relacja może byc niekompletna i całkiem nieobiektywna.

Szkoda. Sądząc po ilości zwiedzających impreza bardzo potrzebna. Jednak organizowanie w marcu takiego Bazaru pod chmurką obarczone jest sporym ryzykiem, że pogoda wszystko popsuje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.