Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zestawy Rozrządu DAYCO

Featured Replies

Napisano

> A co w tym ciekawego. Takie są realia globalizmu. Producent zamawia produkt, daje wytyczne, normy

> produkcji, czasem taśmę produkcyjną, poddostawca produkuje. Nie widzę w tym nic

> nadzwyczajnego.

> Nawet na elementach OEM masz napisy gdzie wyprodukowano, albo i nie, bo sprzedawca/zamawiający

> sobie tego nie życzył.

> Kwestia jeszcze jaką kto ma kontrolę jakości.

Nie chodzi mi o kwestię jakości bo tę doskonale rozumiem, a o te 99% produkcji w Chinach bo to jakaś abstrakcja i jestem więcej niż pewien, że nie znajdziesz żadnych rzetelnych danych na potwierdzenie tej tezy.

> Nie miałem nigdy problemów z SKF ale tutaj może zaważyć efekt skali.Skoro sprzedaje się go XY razy

> więcej niż produktu Z to nie ma siły aby reklamacji nie było więcej.

Dokładnie tak ok.gif

W internecie 'zniszczona' jest już chyba każda marka, bo reklamacje zdarzają się na produkty każdej marki, tyle że różny ich odsetek zależnie czy firma lipna czy porządna.

Niestety im więcej się czegoś sprzedaje tym większa szansa że komuś się posypie i będzie nagabywał jaka to firma wujowa, a pozostałych tysiąc zadowolonych sobie po prostu głowy nie będzie zawracać obwieszczaniem światu że u nich działa smile.gif

> Dayco to oryginał dla silników JTD/CDTI i wielu innych nowoczesnych diesli CR. To jedyna firma,

> która robi paski wzmocnione teflonem. Słuchać już nie mogę tych bzdur o wyższości Contitecha

> czy Gatesa. Tak sam jak Filtronem, który jest montowany fabrycznie w VAG. Recze i nogi opadają

> od tych mądrości ludowych.

A sam nie lepsze bzdury i mądrości głosisz. Dayco nie było i nie jest jedyną firmą która do produkcji pasków używa PTFE (Teflonu) Gates np. również tyle że ich paski nie są białe.

A Dayco są i teraz niektóre mechaniki i sporo forumowych speców chce mieć Dayco i musi być białe bo tak wyczytali i tylko to się nadaje - paranoja.

> SKF i Ruville - wiodący przedstawiciele reklamacji

Dzień w dzień mi się reklamacje przewalają przez ręce i nie w sklepie a w hurtowni i absolutnie nie potwierdzam żeby z SKF w kwestii jakości coś złego się działo.

Napisano

> Dolz z tych najtańszych pomp jest b.dobry.Sporo ich sprzedałem i nie miałem jeszcze żadnej

> reklamacji,a pomp sprzedaję ok.10 w tygodniu.

Ja 2 lata temu kupiłem 2 sztuki DOLZ do Xsary Picasso i Seicento. Obie podały po znikomym przebiegu - przeciekały. Na obie reklamację uznano i niby następne działają OK. Ale niesmak pozostał ...

Napisano

> A Dayco są i teraz niektóre mechaniki i sporo forumowych speców chce mieć Dayco i musi być białe bo

> tak wyczytali i tylko to się nadaje - paranoja.

Kwestia kto też w danej chwili rzuci $ na szkolenia i imprezki po nich.Miałem dobrego mechanika który za skarby świata nie chciał zakładać Gatesa tylko Conti.Po cyklu szkoleń połączonych z popijawą obecnie zakłada TYLKO Gatesa bo technolog mówił hahaha.gif.

Napisano

> Witojcie hEJ!

> Szybkie pytanie - rozrząd DAYCO - wyjątkowo dobra cena, czy firma jest ok ?

Ja ze dwa albo trzy lata temu kupowałem w ASO VW-Audi oryginalny zestaw do wymiany rozrządu w Audi A4 to pasek w tym zestawie był DAYCO. Zrobiłem 30 tyś km i na razie się trzyma