Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pianka montażowa jak usunąć

Featured Replies

Napisano

Narobiło się!

Pianka montażowa do uszczelnień niskoprężna (zielony kolor jakby ktoś pytał i miało to znaczenie), zapaskudziła elewację. Od dachu do samej ziemi pasek szerokości ok 30 cm.

Wszystko co można było usunąć mechanicznie to zrobiliśmy. Jednak drobne pozostałości w porach elewacji pozostały. Sztywna plastikowa szczotka nie radzi sobie z nimi. Metalowa pozostawia ciemny ślad na elewacji. Próbowałem "ryżową" -= pozostaje brązowy ślad... oslabiony.gif

Na szczęście dał się zmyć wodą z mydłem.

Może jest jakaś chemia do usuwania zaschniętej pianki? Kupiłem jakiś wynalazek w molochu budowlanym. Środek w spray'u - jednak jest do usuwania świeżej. W moim przypadku nie daje rady.

To macie jakieś patenty? Wszystkie pomysły kupuję, bo wygląda to mało ciekawie sick.gif

Napisano

> Narobiło się!

> Pianka montażowa do uszczelnień niskoprężna (zielony kolor jakby ktoś pytał i miało to znaczenie),

> zapaskudziła elewację. Od dachu do samej ziemi pasek szerokości ok 30 cm.

> Wszystko co można było usunąć mechanicznie to zrobiliśmy. Jednak drobne pozostałości w porach

> elewacji pozostały. Sztywna plastikowa szczotka nie radzi sobie z nimi. Metalowa pozostawia

> ciemny ślad na elewacji. Próbowałem "ryżową" -= pozostaje brązowy ślad...

> Na szczęście dał się zmyć wodą z mydłem.

> Może jest jakaś chemia do usuwania zaschniętej pianki? Kupiłem jakiś wynalazek w molochu

> budowlanym. Środek w spray'u - jednak jest do usuwania świeżej. W moim przypadku nie daje

> rady.

> To macie jakieś patenty? Wszystkie pomysły kupuję, bo wygląda to mało ciekawie

Sprobuj to zamalowac mleczkiem z tynku.

Napisano

> Sprobuj to zamalowac mleczkiem z tynku.

jedyna opcja, u mnie na bialym zakrylo zolty kolor chyba po 10tej warstwie

Napisano

Quote:

lampa UV i pianka sama się zdegraduje na taki brązowy proszek. U mnie zostawiłem na elewacji pobrudzony kawałek - po roku na słońcu prawie sam zszedł.

Quote:

ze sprawdzonych przeze mnie środków, zwykły rozpuszczalnik do czyszczenia pianki PU (taki w sprayu) firmy Den Braven bardzo dobrze zmiękcza zaschniętą piankę, natomiast- co ciekawe- w ogóle nie rusza styropianu. Niestety trochę rozpuszcza akrylową farbę z okien. Przy czym to rozpuszcza bardzo szybko, w niecałą minutę.

Inne rozpuszczalniki jakie testowałem w ogóle nie ruszają zaschniętej pianki natomiast żrą styropian.

jakiś tekst

Napisano

> Narobiło się!

...

> To macie jakieś patenty? Wszystkie pomysły kupuję, bo wygląda to mało ciekawie

Słońce zrobi swoje. Nawet jeśli to ściana w cieniu.

Cierpliwości.

Napisano

uv, albo czas albo jakas lampa w celu przyspieszenia procesu

Napisano

> Narobiło się!

> Pianka montażowa do uszczelnień niskoprężna (zielony kolor jakby ktoś pytał i miało to znaczenie),

> zapaskudziła elewację. Od dachu do samej ziemi pasek szerokości ok 30 cm.

> Wszystko co można było usunąć mechanicznie to zrobiliśmy. Jednak drobne pozostałości w porach

> elewacji pozostały. Sztywna plastikowa szczotka nie radzi sobie z nimi. Metalowa pozostawia

> ciemny ślad na elewacji. Próbowałem "ryżową" -= pozostaje brązowy ślad...

> Na szczęście dał się zmyć wodą z mydłem.

> Może jest jakaś chemia do usuwania zaschniętej pianki? Kupiłem jakiś wynalazek w molochu

> budowlanym. Środek w spray'u - jednak jest do usuwania świeżej. W moim przypadku nie daje

> rady.

myjka ciśnieniowa?