Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przebiegi w Niemczech

Featured Replies

Napisano

Komicznego przykładu doświadczyłem u krakowskiego dilera Citroena. Wystawili swoje Berlingo, które służyło jako zastępczak. W ogłoszeniu przebieg był 130.000 km, a drogomierz pokazywał równe 300.000 km. hehe.gif W sumie uczciwie...tylko dobra reklama. grinser006.gif Pytam o powód, a odpowiedź brzmi, że wymieniali zegary. No dobra, ale skoro wymieniali to przebieg powinien być mniejszy niż realny. Chyba, że wymienili na używkę, ale jakoś nie chciało mi się w to wierzyć...w końcu to diler autoryzowany. Nieważne. Komisant zostawił mnie na 30 min. i poszedł robić wywiad u kolegów. Wrócił i mówi..."nie wiem". rotfl.gif

Ciężko o wnioski z tego...ale być może fobia 300 tysięcy nie pozwoliła odkryć prawdy? Może faktycznie nikt nie wiedział nic o tym aucie? Mogło mieć 300 tys., ale mogło mieć 130 (zastępczak = trylion różnych kierowców). Wiem jedno...licznik nie był cofnięty do tradycyjnej wartości. zlosnik.gif

Nie kupiłem, stan był taki...mocno firmowy...ale to właśnie luzy na lewarku, zacierający się bendix i brak zbieżności go ujawniły, a nie stan licznika.

Ja uważam, że cofanie licznika wcale nie jest złe. Złe są tylko wartości na jakie cofają liczniki. Nie cofajmy na 189.000 km tylko na 0 km. Przecież każdy woli mieć nowkę niż auto, które zbliża się do drugiej naprawy głównej dużego fiata. Cofajmy liczniki na 0 km, róbmy oględziny, pomiary, wymiany, przeglądy i jeździjmy. Gdyby nie to, że od 9 lat notuję każdy kilometr każdego dnia w moim Audi, już dawno bym sobie cofnął licznik na 0 km. Bo tylko nur pod auto powiedział mi, że tłumik jest z 1996 roku, a łączniki stabilizatora były fabryczne (gałkowe) bo takich już nie robią. Tylko sprawdzenie mi coś powiedziało o tym aucie, a licznik nie mówi nic...no chyba, że o mnie. wink.gif

Pozdrawiam.

Napisano

Moj wujek pare lat temu bmw 5 w niecale 3 lata przejechal prawie 430 tys kkm. Dlatego, ze nie latal samolotami i wolal jezdzic autem. Po calej Europie. Pracowal na wysokim stanowisku i po 3 latach dostawal zawsze nowe auto.

A co do przebiegu to kumpel kupowal x5 z DE, ktore mialo niecale dwa lata i przebieg jakos ponad 160 kkm. Wygladalo prawie jak nowka.

Sam robi nim teraz ok 10 kkm rocznie. Wiec jest roznica.

Do tego mam w pracy kolezanke, ktorej maz sprowadza auta z zachodu. I widze jakie maja przebiegi. Sa ogromne.

Oczywiscie nie wszyscy Niemcy, Belgowie itd. robie ogromne przebiegi. Ale te auta sa dla nas po prostu za drogie i handlarzom nie oplaca sie ich ciagnac.

U nas zreszta tez jest podobnie. Auta pewne, z naszego salonu, z malym przebiegiem, serwisowane trzyma cene. I z reguly szybko jest sprzedawane. Ja tak sprzedalem swoje auto w bodajze 4 dni. I to mimi tego, ze mialem cene bardzo wysoka.