Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

AVEO T255 , kontrolka ABS , odczyt błędu

Featured Replies

Napisano

Witam

Czym w Aveo da sie odczytać błędy ABS ? co jakiś czas, jak uruchomie silnik to nie gasnie mi kontrolka ABS, az do następnego uruchomienia. Czy tylko scan 100 ktory maja ASO czy takze czyms innym da sie zczytac ktory to czujnik, jaki blad?

Napisano
  • Autor

> Program Chevrolet Explorer + najprostszy interfejs VAG KKL powinny dać radę.

a czy możesz podac jakiś link (czy to allegro , czy sklep internetowy ) do dobrego kabla VAG KKL który będzie na pewno działał z tym programem ?

czy cos z tych może być, jeżeli tak to ktory najlepiej kupic ?

http://viaken.pl/pl/diagnoza-vag/

Napisano

> a czy możesz podac jakiś link (czy to allegro , czy sklep internetowy ) do dobrego kabla VAG KKL

> który będzie na pewno działał z tym programem ?

> czy cos z tych może być, jeżeli tak to ktory najlepiej kupic ?

> http://viaken.pl/pl/diagnoza-vag/

Ja mam własnoręcznie wykonany fejs oparty o MAX232C i śmiga z tym ruskim programem bez zająknięcia. Instalację gazową BRC też ogarnia. rotfl.gif Myślę, że dowolny na tym układzie powinien zadziałać

Napisano

bledy abs odczytuje sie w 250 i 255 na pinie 7 czyli na pinie od silnika.Jezeli chodzi o swiecenie kontrolki to z duzym prawdopodobiesdtwem sa to przewody laczace czujnik, sa przerwane w srodku.zostaje ci naprawa przewodow albo kupienie nowych czujnikow.nie radze kupowac uzywanych moga byc za chwile takie same.Najleprzym wyjsciem jest naprawa obecnych oczywiscie usi byc to zrobione profesjonalnie.Ja naprawilem 2 czujniiki ponad rok temu i mam spokuj

• 3 tygodnie później...
Napisano

> Witam

> Czym w Aveo da sie odczytać błędy ABS ? co jakiś czas, jak uruchomie silnik to nie gasnie mi

> kontrolka ABS, az do następnego uruchomienia. Czy tylko scan 100 ktory maja ASO czy takze

> czyms innym da sie zczytac ktory to czujnik, jaki blad?

U mamy w Aveo tez zapalal sie ABS co jakis czas. Kupilem dwa czujniki na przod, bo tak wyszlo na diagnostyce. Przy demontazu okazalo sie, ze jeden z czujnikow byl maksymalnie oblepiony opilkami metalu. Czujniki wymieniłem, ale do teraz podejrzewam, ze samo oczyszczenie by pomoglo.

Aveo z 2007 roku, wykrecenie czujnika trwa 10 minut ze sciagnieciem koła.

Napisano
  • Autor

> U mamy w Aveo tez zapalal sie ABS co jakis czas. Kupilem dwa czujniki na przod, bo tak wyszlo na

> diagnostyce. Przy demontazu okazalo sie, ze jeden z czujnikow byl maksymalnie oblepiony

> opilkami metalu. Czujniki wymieniłem, ale do teraz podejrzewam, ze samo oczyszczenie by

> pomoglo.

> Aveo z 2007 roku, wykrecenie czujnika trwa 10 minut ze sciagnieciem koła.

chodzi o czyszczenie tej końcówki metalowej ktora siedzi w piaście ? to na niej miałeś te opiłki metalu ?

EDIT

Dzisiaj non stop pali się ABS , odpiąłem czujnik od kostki, zmierzyłem miernikiem rezystancje czujnika - niestety nie ma rezystancji, wiec albo kabel idący do czujnika walnięty albo sam czujnik..

Napisano

> chodzi o czyszczenie tej końcówki metalowej ktora siedzi w piaście ? to na niej miałeś te opiłki

> metalu ?

> EDIT

> Dzisiaj non stop pali się ABS , odpiąłem czujnik od kostki, zmierzyłem miernikiem rezystancje

> czujnika - niestety nie ma rezystancji, wiec albo kabel idący do czujnika walnięty albo sam

> czujnik..

Dokladnie, chodzi o tą końcówkę co "patrzy" na to koło z nacięciami. Zmienialem akurat wczoraj opony i przedmuchalem profilaktycznie czujniki powietrzem, nawet nie trzeba ich demontowac. Ale u ciebie chyba padł czujnik albo kabel, więc dmuchanie nie pomoże.