Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kontrolka oleju

Featured Replies

Napisano

Pany pojawił się mały problem w moim fiacie 1.2 16v mianowicie zapala się kontrolka oleju przeważnie zapala się przy pełnym bucie ale nie zawsze na biegu jałowym nie zapala się ale po dodaniu gazu czasami mrugnie .

Jaka może być przyczyna i jakie powinno być ciśnienie oleju ?

Dodam że silnik świeżo włożony

Napisano

po pierwsze sprawdz przewod czy sie gdzies nie masuje, po drugie podmien czujnik. Jak nie pomoze to sprawdzic cisnienie manometrem, podmienic pompe oleju i sprawdzic panewki

Napisano
  • Autor

> po pierwsze sprawdz przewod czy sie gdzies nie masuje, po drugie podmien czujnik. Jak nie pomoze to

> sprawdzic cisnienie manometrem, podmienic pompe oleju i sprawdzic panewki

Ale żeby sprawdzić panewki muszę rozebrać silnik czy jest inna możliwość sprawdzenia

Napisano

> Ale żeby sprawdzić panewki muszę rozebrać silnik czy jest inna możliwość sprawdzenia

zdejmujesz miske

Napisano

> Ale żeby sprawdzić panewki muszę rozebrać silnik czy jest inna możliwość sprawdzenia

wymien najpierw czujnik

Napisano

pewnie kabelek gdzies się przetarł, jak dodajesz gazu silnik sie rusza na poduchach, kabel dotyka do masy i sie zapala ... zainteresuje sie czujnikiem i kablem.

Napisano

miałem to samo, winny był właśnie kabel. Dorobiłem kawałek z takiego do głośników i śmigało grinser006.gif

Napisano

Sprawdz dokładnie kabel jak nie pomoże to podmien czujnik a pózniej martw sie pompom i panewkami

Tez kiedys tak miałem bo kabelek zwierał i miałem panic.gif w oczach ze szykuje sie remont