Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czym zalać słupki ogrodzeniowe ?

Featured Replies

Napisano

Chce obsadzić kilka słupków ( fi 50-60 ) do siatki ogrodzeniowej. Planuje powiercić w ziemi otwory ręczną otwornicą ( dołownicą ) takie fi 80-100 mm. I zalać to jakąś gotową meszanką, która kupie w markecie budowlanym. N własnie,.. jaka mieszanke można do tego celu kupić "na gotowo" ?.

Napisano

100mm to co najwyżej na znak drogowy, a nie do siatki wink.gif.

Szukaj betonu (są np: B20 w workach). Zaprawa do murowania nie bardzo się nadaje, bo zawiera wapno, które powoduje korozję stali.

Napisano

> 100mm to co najwyżej na znak drogowy, a nie do siatki .

> Szukaj betonu (są np: B20 w workach). Zaprawa do murowania nie bardzo się nadaje, bo zawiera wapno,

> które powoduje korozję stali.

Weź mnie nie strasz - wmurowałem bramkę na taka zaprawę. blush.gifblush.gifblush.gifgrinser006.gif

Napisano

> Beton jest bez wapna , zaprawa z wapnem

W dzisiejszych czasach zaprawy też bywają bez wapna.

wink.gif

Napisano

> Chce obsadzić kilka słupków ( fi 50-60 ) do siatki ogrodzeniowej. Planuje powiercić w ziemi otwory

> ręczną otwornicą ( dołownicą ) takie fi 80-100 mm. I zalać to jakąś gotową meszanką, która

> kupie w markecie budowlanym. N własnie,.. jaka mieszanke można do tego celu kupić "na gotowo"

> ?.

Ile masz dziur do zrobienia? I jak daleko od Warszawy? Ostatnio stawiam płot z siatki i do tego kupiłem sobie to i 30cm (średnicy) wiertło:

nac-tt-gd520-65083.jpg

Dziury pod słupki robiłem tym.

50 dziur opędzlowałem w swie godziny zlosnik.gif Piękna sprawa grinser006.gif wiec jak cos blisko wawy to mozesz wyznaczyc punkty na dolki, podjezdzam odpalam machine i masz w godzinke zrobione smile.gif

Napisano

> Ile masz dziur do zrobienia? I jak daleko od Warszawy? Ostatnio stawiam płot z siatki i do tego

> kupiłem sobie to i 30cm (średnicy) wiertło:

> Dziury pod słupki robiłem tym.

> 50 dziur opędzlowałem w swie godziny Piękna sprawa

Radauskas jest z W-wy. grinser006.gif

A ja se kręciłem swego czasu takim wiertakiem, ale ręcznym. Jak jest dobra gleba, to też idzie szybko. Gorzej z brudną ziemią - z kamieniami. no.gif

Napisano

> Radauskas jest z W-wy.

Ale dzialke moze miec pod Olsztynem np zlosnik.gif

> A ja se kręciłem swego czasu takim wiertakiem, ale ręcznym. Jak jest dobra gleba, to też idzie

> szybko. Gorzej z brudną ziemią - z kamieniami.

No ja mam dzialke w lesie. Troche musialem sie urabiac z korzeniami. Na szczescie byly w gornej warstwie. Jak juz weszlo wiertlo troche w ziemie to idzie jak burza i doslownie jakies 20 sekund zeby zrobic dolek 80cm w dol. zlosnik.gif

Napisano

> Chce obsadzić kilka słupków ( fi 50-60 ) do siatki ogrodzeniowej. Planuje powiercić w ziemi otwory

> ręczną otwornicą ( dołownicą ) takie fi 80-100 mm. I zalać to jakąś gotową meszanką, która

> kupie w markecie budowlanym. N własnie,.. jaka mieszanke można do tego celu kupić "na gotowo"

> ?.

poszukaj w okolicy betoniarni, kupisz u nich gotową mieszankę betonową, powiesz im do czego-będą wiedzieć o co chodzi.

Przywozisz na działkę i do dołu sypiesz ubijasz kołkiem - musisz wcześniej przygotować dołki, słupki itd..

Ja przywoziłem taką mieszankę przyczepką , zrobione słupki i stopa pod bramę.

Napisano

> Jeśli z wora to BAUMIT BETON B25 .

B25 do slupkow w ziemi?

Napisano

> Gorzej z brudną ziemią - z kamieniami.

ale w ogole sie da?

Napisano
  • Autor

> podjezdzam odpalam machine i masz w godzinke zrobione

Byłoby fajnie,.. ale musze to zrobić po cichu grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Ile masz dziur do zrobienia? I jak daleko od Warszawy? Ostatnio stawiam płot z siatki i do tego

> kupiłem sobie to i 30cm (średnicy) wiertło:

Ale może bym i skorzystał,.. i to z wiertła 30 cm. Jet taka jedna dziurka do zrobienia. Musze zlikwidować słup TPSA i postawić drugi 70 cm. obok smile.gif

Napisano

> Ale może bym i skorzystał,.. i to z wiertła 30 cm. Jet taka jedna dziurka do zrobienia. Musze

> zlikwidować słup TPSA i postawić drugi 70 cm. obok

W Wawie? Czy gdzies pod (ew w ktora strone)? Weekendami oblegam okolice Radzymina i Wolomina na dzialce, wiec jak gdzies w okolicach to moge podskoczyc grinser006.gif