Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pojawiły mi się dwie szkody. Pomyłka czy przekręt?

Featured Replies

Napisano

Wypełniając sobie wniosek ubezpieczenia w mbanku przy zaznaczonych 60% zniżki nagle pojawiło mi się że mam jakieś 2 szkody z ostatnich 36 miesiącach. Troszku się zdziwiłem bo moje jedyne autko od 6 lat ubezpieczone jest właśnie w mbanku i jestem jedynym właścicielem tego samochodu. Oczywiście szkody nie było. Zadzwoniłem i zacząłem drążyć temat. Oczywiści na moim autku żadna szkoda nie widnieje. Miła pani poszukała i coś wyświetla się z 2012 roku z warty. Informacja widnieje w ubezpieczeniowym funduszu gwarancyjnym. Z wartą nic mnie nie łączyło. Teraz czekam na odpowiedz z ufg i warty. Miał może ktoś taki przypadek? Zastanawiam się czy jest to jakiś błąd czy może jakiś przekręt? Tylko jaki jak jedyne moje auto to astra ubezpieczona w mbanku? No i dlaczego pojawił się to teraz jeżeli ubezpieczałem auto i w 2013 i 2014 i nic nigdy mi nie wychodziło. Dodam że na co dzień jeżdżę autem moim i mojej żony i każde autko ma swojego jedynego właściciela smile.gif

Napisano

> Wypełniając sobie wniosek ubezpieczenia w mbanku przy zaznaczonych 60% zniżki nagle pojawiło mi się

> że mam jakieś 2 szkody z ostatnich 36 miesiącach. Troszku się zdziwiłem bo moje jedyne autko

> od 6 lat ubezpieczone jest właśnie w mbanku i jestem jedynym właścicielem tego samochodu.

> Oczywiście szkody nie było. Zadzwoniłem i zacząłem drążyć temat. Oczywiści na moim autku żadna

> szkoda nie widnieje. Miła pani poszukała i coś wyświetla się z 2012 roku z warty. Informacja

> widnieje w ubezpieczeniowym funduszu gwarancyjnym. Z wartą nic mnie nie łączyło. Teraz czekam

> na odpowiedz z ufg i warty. Miał może ktoś taki przypadek? Zastanawiam się czy jest to jakiś

> błąd czy może jakiś przekręt? Tylko jaki jak jedyne moje auto to astra ubezpieczona w mbanku?

> No i dlaczego pojawił się to teraz jeżeli ubezpieczałem auto i w 2013 i 2014 i nic nigdy mi

> nie wychodziło. Dodam że na co dzień jeżdżę autem moim i mojej żony i każde autko ma swojego

> jedynego właściciela

blad w bazie... mi kiedys przypisali szkode z OC na mercedesie w hestii - nigdy nie mialem mercedesa ani przyjemnosci z hestia wink.gif . Poprosilem w PZU zeby to sprawdzili bo sie nie poczuwam do tego i nie widze powodu do obnizenia znizki za bezszkodowa jazde. Agent wpisal mi max znizek a pare dni pozniej jak sprawdzalem przy okazji wizyty w PZU to juz zadnej szkody na moim koncie nie bylo. Wg slow agenta jesli by jednak szkoda byla i zostala potwierdzona to dostalbym kwit na zaplate roznicy w skladce.

Napisano

jak sie bedziesz ubezpieczal to popros pania zeby cie policzyla na zerowej stawce ( bez znizek) .Potem niech to samo zrobi ze stawka ktora ci sie nalezy. Czuj sie wydymany i nie krzycz na nia. Tak liczy system a nie pani

Napisano

Ubezpieczając jakiegoś rupiecia w PZU mi pani powiedziała, że mam 0 zniżek (a powinny być max) Dzwoniła do UFG, kazała przyjść za godzinę, okazało się, że mieli błąd w bazie. Niestety, wcześniej przedłużałem innego rupiecia w link4 i mi policzyli wg tego co było w UFG, rozwiązała się zagadka wysokiej składki. Ale to pierwsza i ostatnia przygoda z link4, chyba najdroższy ubezpieczyciel jaki mi się trafił sick.gif

Napisano

> Wypełniając sobie wniosek ubezpieczenia w mbanku przy zaznaczonych 60% zniżki nagle pojawiło mi się

> że mam jakieś 2 szkody z ostatnich 36 miesiącach. Troszku się zdziwiłem bo moje jedyne autko

> od 6 lat ubezpieczone jest właśnie w mbanku i jestem jedynym właścicielem tego samochodu.

> Oczywiście szkody nie było. Zadzwoniłem i zacząłem drążyć temat. Oczywiści na moim autku żadna

> szkoda nie widnieje. Miła pani poszukała i coś wyświetla się z 2012 roku z warty. Informacja

> widnieje w ubezpieczeniowym funduszu gwarancyjnym. Z wartą nic mnie nie łączyło. Teraz czekam

> na odpowiedz z ufg i warty. Miał może ktoś taki przypadek? Zastanawiam się czy jest to jakiś

> błąd czy może jakiś przekręt? Tylko jaki jak jedyne moje auto to astra ubezpieczona w mbanku?

> No i dlaczego pojawił się to teraz jeżeli ubezpieczałem auto i w 2013 i 2014 i nic nigdy mi

> nie wychodziło. Dodam że na co dzień jeżdżę autem moim i mojej żony i każde autko ma swojego

> jedynego właściciela

Warta to jedna z niewielu firm która dopisuje na Twoje nazwisko szkodę w przypadku gdy zrobisz ją np.autem firmowym i płacąc za swoje Oc widnieje w bazie że miałeś szkodę.

Napisano

Link4 to jest dla oszołomów co nie potrafią poszukać taniej polisy. Ile bym nie sprawdzał polis to zawsze link4 wychodzi b.drogo.

Napisano
  • Autor

Dostałem taką odpowiedz:

"W związku z Pana interwencją dotyczącą szkód w bazie UFG informuję, iż TU i R WARTA S.A dokonała weryfikacji danych przekazanych do bazy.

W wyniku analizy posiadanej dokumentacji dokonano korekty danych i szkoda nr .......... została unieważniona.

Natomiast szkoda nr .......... zaraportowana jest do bazy UFG prawidłowo występuje Pan w roli osoby poszkodowanej nie, jako sprawca."

Czekam teraz co dostanę z UFG. Ale niezły burdel mają smile.gif