Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak to skleić?

Featured Replies

Napisano

Muszę skleić ze sobą dwa tworzywa sztuczne. Jedno (grubsze) wchodzi w drugie (w rowek), luz pomiędzy nimi planowałem wypełnić dwustronną taśmą na piance (kolor czerwony) jak na rysunku.

Czy jeśli taśmę nakleję kawałkami na tę górną część i w rowek popsikam wodą z mydłem to bez problemu wcisnę jedno w drugie? Jest szansa, że woda odparuje i klej będzie trzymał mocno?

288419917-Bez_tytu%B3u_2.jpg

Napisano

> Muszę skleić ze sobą dwa tworzywa sztuczne. Jedno (grubsze) wchodzi w drugie (w rowek)

Jeśli ma to być połączenie nierozłączne, to darował bym sobie taśmę dwustronną. Fix All Classic Twoim przyjacielem grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Jeśli ma to być połączenie nierozłączne, to darował bym sobie taśmę dwustronną. Fix All Classic

> Twoim przyjacielem

Problem, że nie mam dojścia z takim klejem (próbowałem z klejem do szyb). Taśma na piance nie dość, że sklei to powinna jeszcze wszystko sklinować. Tylko obawiam się, że nie dam rady docisnąć tego do samego końca (stąd pomysł na wodę z mydłem).

Napisano

> Problem, że nie mam dojścia z takim klejem (próbowałem z klejem do szyb).

masz miejsce na precyzyjne operowanie elementem z taśmą, gdzie każde dotknięcie zmniejsza efekt końcowy, a nie dasz rady z klejem?

Kleje typu Mamut czy FixAll mają sporą siłę początkową i nie będą skapywać, jak dociśniesz to wypełnią cały dołek.

Inna sprawa co to za tworzywa, bo od tego zależy czym się klei. Klej do szyb, jak sama nazwa wskazuje jest głównie do szkła, a nie tworzyw sztucznych.

Napisano
  • Autor

> masz miejsce na precyzyjne operowanie elementem z taśmą, gdzie każde dotknięcie zmniejsza efekt

> końcowy, a nie dasz rady z klejem?

Z dużą tubą nie mam dojścia. No chyba, że są wersje w tubce jak pasta do zębów.

Doczytałem już, że są małe wersje. W takim razie wypróbuję wink.gif

> Kleje typu Mamut czy FixAll mają sporą siłę początkową i nie będą skapywać, jak dociśniesz to

> wypełnią cały dołek.

> Inna sprawa co to za tworzywa, bo od tego zależy czym się klei. Klej do szyb, jak sama nazwa

> wskazuje jest głównie do szkła, a nie tworzyw sztucznych.

Klejem do szyb kleiłem różne dziwne rzeczy i zawsze dawał radę smile.gif

Napisano

> Z dużą tubą nie mam dojścia. No chyba, że są wersje w tubce jak pasta do zębów.

> Doczytałem już, że są małe wersje. W takim razie wypróbuję

są ale to też nie jest problem, zawsze możesz klej wycisnąć na ''gazetę'' i szpachelką nakładać na miejsce.

Napisano
  • Autor

> są ale to też nie jest problem, zawsze możesz klej wycisnąć na ''gazetę'' i szpachelką nakładać na

> miejsce.

Tylko muszę idealnie trafić w rowek, nie chciałbym wszystkiego upaćkać, po zabiegu nie może być żadnego śladu wink.gif

Napisano

> Tylko muszę idealnie trafić w rowek, nie chciałbym wszystkiego upaćkać, po zabiegu nie może być

> żadnego śladu

Oklejamy taśmą to czego nie chcemy "upaćkać".

Napisano

> Tylko muszę idealnie trafić w rowek, nie chciałbym wszystkiego upaćkać, po zabiegu nie może być

> żadnego śladu

Przełożyć klej do mniejszej strzykawki i precyzyjnie go nanieść. Albo skorzystać z czegoś w stylu rękawa cukierniczego - przełożyć klej do woreczka, uciąć róg i też wycisnąć.

Napisano
  • Autor

Sklejone ok.gif

Użyłem jednak kleju do szyb.

Za Waszymi radami klej wyciskałem z małej strzykawki, nic się nie upaćkało smile.gif

Wcześniej próbowałem dwustronnej taśmy 3m, wytrzymało dwa dni no.gif

BTW Uparłem się na klej do szyb bo wiem co ta bestia potrafi, a dodatkowo miałem już rozpoczętą i powoli zasychającą tubę.