Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dostawczak Iveco - zakup

Featured Replies

Napisano

Witam! Jestem zainteresowany zakupem IVECO link możecie mi cokolwiek powiedzieć o tym autku. szczególnie jak to wygląda z ładownością bo bliźniaki a łapie się na kategorię B. Dzięki za wszelkie sugestie i w razie czego na co zwracać uwagę za zakupie...

Napisano

> Witam! Jestem zainteresowany zakupem IVECO link możecie mi cokolwiek powiedzieć o tym autku.

> szczególnie jak to wygląda z ładownością bo bliźniaki a łapie się na kategorię B. Dzięki za

> wszelkie sugestie i w razie czego na co zwracać uwagę za zakupie...

Jesli chodzi o ladownosc to mysle ze wiecej niz 1000kg nie bedzie, bardziej chwalone sa silniki 3.0 na lancuchu, rama lubie rdzewiec jak i maska, drobne problemy z elektryka. Taka bardziej juz cieżarowka niz bus. Na plus wytrzymala rama i zawieszenie.

Napisano

> szczególnie jak to wygląda z ładownością bo bliźniaki a łapie się na kategorię B.

Kiedyś przez rok prawie woziłem starą (kwadratową ) wersją węgiel.

Były do dyspozycji 2 szt.

Oba na bliźniakach. Na dłuższą pakę ładowaliśmy do 4,5 T i jechało to . Mniejszy brał do 3,5 T i lepiej śmigał. ładując dopuszczalne 1000 kg ( lub blisko) szły jak rakieta.

Co do samego modelu nic nie podpowiem, ale tylna oś na bliźniakach pozwala zrobić z tego dzielna ciężarówkę.

Napisano

Miałem okazję przez chwilę serwisować takie auta, ogólnie nie są złe, zawieszenie na drążkach wytrzymuje blisko 500 tyś. km, tył klasyka - resory, też trwałe. Silnik udany, jeśli nie przeciążasz autka to spokojnie da radę, jedynie uważaj na paliwo, bo wymiana wtryskiwaczy w tym silniku to droga przez mękę (często urywają się śruby od wtryskiwaczy a one same nie mają ochoty wyjść z głowicy).

Słaby punkt to na pewno elektryka. Ultra cienkie przewody (gniją) i śniedziejące wtyczki to norma. Czasami współpracy odmawiają też komputery silnika.

Napisano

> Witam! Jestem zainteresowany zakupem IVECO link możecie mi cokolwiek powiedzieć o tym autku.

> szczególnie jak to wygląda z ładownością bo bliźniaki a łapie się na kategorię B. Dzięki za

> wszelkie sugestie i w razie czego na co zwracać uwagę za zakupie...

a ten ze zdjęcia nie jest przypadkiem " cztero " tonowy??

Napisano

> a ten ze zdjęcia nie jest przypadkiem " cztero " tonowy??

Teoretycznie tak, ważne co w dokumentach. Są wersję 50 zarejestrowane na 3,5 tony i prosto z salonu. Jeśli np chcesz mieć większy rozstaw niż 4,10m to już musisz brać 50.

Napisano
  • Autor

Dzięki za wszelkie sugestie, jednak ten egzemplarz odpuszczamy, rama w kiepskim stanie, prawdopodobnie bity w przód bo maska i zderzak malowane, krzywo spasowane... nie wart tych (niemałych) pieniędzy. najlepszy tekst sprzedającego: ale ludzie pytają się o niego....poszła krótka odpowiedz: to nie czekaj za nami i zawinęliśmy się na piętach...