Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Awaria w moim Bravo...

Featured Replies

Napisano

Witam,

wracając z Wrocka i zawracając na skrzyżowaniu naraz coś zaczęło strzelać i autko stanęło... frown.gif wstępna diagnoza mechaniora po szybkich oględzinach na warsztacie, przegub ten od skrzyni od strony pasażera. Wiecie ile takie coś może kosztować, (Eper chwilowo nie działa) bo z tego co kojarze to całą półośke trzeba wrzucić. Opłaca sie używke kupić? Z góry dzięki za info.

Napisano

Jesli to przegub wewnetrzny, to powinien byc wymienny. Jednak jego cena w ASO moze byc zabojcza. Lepiej poszukaj uzywanej półośki.

A resztki rozwalonego przegubu nie narobily zamieszania w skrzyni?

EDIT: Wg Eper'a przegub wewnetrzny kosztuje 167zl, natomiast prawa półoś 688zl shocked.gif

Napisano
  • Autor

Jednak skrzynia padła!!! frown.gif ma ktoś może na zbyciu?? Wiecie czy podejdzie mi jakaś inna? Moze od Tipo czy Uno? Musi być 1.6?? Pomóżcie!!

Napisano

> Jednak skrzynia padła!!! ma ktoś może na zbyciu?? Wiecie czy

> podejdzie mi jakaś inna? Moze od Tipo czy Uno? Musi być 1.6??

> Pomóżcie!!

nie wiem ale kondolencje stary

to miasto ( Wrocław ) potrafi zabić auto

Napisano
  • Autor

Ludzie wiecie co wyszlo w moim Bravolocie!? Nie mogli dojść co padło, skrzynia niby ok, ale półośka wyskakuje. Okazało się, żę kika misięcy temu wymienialem wachacz no i jak mi zakładali to debile założyli za długi bo były dwa rodzaje, co za tym idzie kolo się odchyliło, ale nie mogli ustawic zbieżności bo macperson nie pozwalał na taki duży ruch (no bo wachacz za długi, ale nie u nas w Polsce...), rozwiercili mi macpersona, zbieżność ustawili... Co za tym idze koło sie odchyliło o kilka cm, półośk za daleko wychodzila aż w końcu wypadła ze skrzyni. Przy okazji do tego jak to wszytsko bylo tak porobione to łożyska w skrzyni dostały po dupie i poduszka silnika. Juz brak mi słów.

Wszystko zrobione juz jest, koszt 400zł po znajomośći, w tym nowy wachacz i zbieżność, rozebranie skrzyni na części pierwsze, nowy olej do niej, poprawienie łożysk, oszlifowanie półośki i tego miejsca gdzie wchodzi do skrzyni bo dostało to troszke po dupie i wyprostowanie poduszki. Nie życze nikomu czegoś takiego, patrzcie dokladnie co Wam robią w autkach.

Pozdro BBM Team

Napisano

> Nie życze nikomu czegoś takiego,

> patrzcie dokladnie co Wam robią w autkach.

no wiesz stary hmmmmm - naprawy to sie robi samemu, a nie laduje sie kase w obca kieszen, a potem sie nazeka !!! bez urazy zlosnik.gif

Napisano

no coment

rece uciac im trzeba

Napisano

> założyli za długi bo były dwa rodzaje, co za tym idzie kolo się

> odchyliło, ale nie mogli ustawic zbieżności bo macperson nie

> pozwalał na taki duży ruch (no bo wachacz za długi, ale nie u

> nas w Polsce...), rozwiercili mi macpersona, zbieżność

> ustawili...

Pod pręgierz ich, ja bym tam ich ścignął dopisz partaczy do listy warsztatów nie polecanych...

Napisano
  • Autor

Szukalem i nie moge znalesc, juz kilka miechów minelo i gdzies sie musiala zawieruszyc, a szkoda. Autko zrobione i jezdzi, nie mysle juz o tamtym incydencie... Jutro na poprawienie humoru zakladam sibi smile.gif jak bede wjezdzac w Borki to mnie poprowadzicie.

Napisano

> Okazało się, żę kika

> misięcy temu wymienialem wachacz no i jak mi zakładali to debile

> założyli za długi

Założyli wahacz z Maryśki...

Dawaj namiary tu i teraz. Przeciez pamiętasz, kto Ci robił furę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.