Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Renault Thalia

Featured Replies

Napisano

Witam,

Zastanawiam się nad zakupem Renault Thalia i mam kilka pytań.

Jak wygląda korozja w Thalii z początku produkcji?

Który silnik najlepiej wybrać. Samochód u mnie będzie jeździł na krótkich dystansach więc raczej benzyna tylko która. Najbardziej zastanawiam się nad silnikiem 1.4 8v 75KM. Ma on jakieś typowe bolączki drogie w usunięciu?

Jakie są typowe bolączki Renault Thalia na które warto zwrócić uwagę przy zakupie?

Pozdrawiam :)

Napisano

Witam,

Który silnik najlepiej wybrać. Samochód u mnie będzie jeździł na krótkich dystansach więc raczej benzyna tylko która. Najbardziej zastanawiam się nad silnikiem 1.4 8v 75KM. Ma on jakieś typowe bolączki drogie w usunięciu?

Jakie są typowe bolączki Renault Thalia na które warto zwrócić uwagę przy zakupie?

Mam do sprzedania Thalię z 2001 roku z najlepszym silnikiem do niej czyli 1.4 16v 98 KM. Samochód bez korozji, zrobiony rozrząd olej, filtry, spalanie realne okolice 7 litrów, przebieg rzeczywisty coś około 130 tys km (auto bezwypadkowe dodam kupione od pierwszego właściciela, krajowe) . Samochód prosty konstrukcyjnie, ale o dziwo dość wdzięczny. Jeśli szukasz Thalii w dobrym stanie lepszej nie znajdziesz :) Po więcej info zapraszam na priv. 

Napisano

Pepcio cos szybko zmieniasz auta co planujesz nastepnego :)

Napisano

Pepcio cos szybko zmieniasz auta co planujesz nastepnego :)

A no faktycznie u mnie to idzie czasami szybko. Zmieniają się warunki i potrzebuję czegoś na dłuższe trasy i w kolorze białym (takie wymogi) szukam czegoś do 20 tys może więcej jeśli będzie warto :) Thalie dopiero co zrobiłem :( znów, ktoś będzie zadowolony za moje pieniądze :) Rozrząd z pompą cieczy, oleje, płyny, hamulce z tyłu, nowy akumulator.... i szuka nowego domu:) 

Napisano

Korozja to jest ostatnia rzecz, jaką możesz sobie zawracać głowę  :old: . Cała reszta to są duperele typu czujniki, styki i inne "yki"  :phi: , ale tutaj trzeba trafić na pasjonatów marki, bo "mechanicy z ulicy" wydrapują sobie mózgi razem z włosami  :phi: .

Napisano

Ja kupiłem w zeszłą sobotę. 1.4 8 V. Kobieta moja powozi. Jej pierwsze autko. Na razie spoko. Korozji brak. Silnik stworzony do tego samochodu. Pojexdzimy zobaczymy. Auto do bólu proste.

Napisano

A no faktycznie u mnie to idzie czasami szybko. Zmieniają się warunki i potrzebuję czegoś na dłuższe trasy i w kolorze białym (takie wymogi) szukam czegoś do 20 tys może więcej jeśli będzie warto :) Thalie dopiero co zrobiłem :( znów, ktoś będzie zadowolony za moje pieniądze :) Rozrząd z pompą cieczy, oleje, płyny, hamulce z tyłu, nowy akumulator.... i szuka nowego domu:) 

No to sprzedawaj :) ale i zaś szukanie auta żmudna robota jak się chce kupić coś sensownego :)

Napisano

Witam,

Moja jeździ właśnie takim od 2003 r. Korozja go nie bierze. Spalanie 6-7 l. Na 100 tys. przejechanych km to z usterek duperele. Silnik jak dotąd bezawaryjny.