Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Triumph Tiger Sport czy XRX?

Featured Replies

Napisano

Tak sobie przeglądam co teraz ciekawego producenci oferują i w oko wpadły mi te dwa tygrysy.

Tiger 800 XRX kusi wypasioną elektroniką, podobno niskim spalaniem

Tiger Sport 1050 tylnym wahaczem, full regulowanym zawiasem no i silnikiem  :)

Moto na codzień ma ogarniać dojazd ok 60km w jedną stronę plus wypad min raz w roku na dalszą wycieczkę + weekendowe wypady po PL (w tym roku w maju na NC`ku zaliczyłem całe wybrzeże Chorwacji, Czarnogórę (okolice Kotoru + park Lovcen) i jakoś z pasażerką i 3 kuframi daliśmy radę  :palacz:  :palacz:

Ktoś się wypowie odn tych tygrysów? Jak z trwałością i awaryjnością? Chciałbym kupić w miare nowe moto już tak na dłużej. Honda z nowych moto jakoś mnie nie urzekła, V-strom`a 1000 oglądałem - nawet nawet, Versys nie "gada do mnie".

mops

Napisano

triumpha 800 ma kolega z ak nick chyba dthdth

a tu jego motostaty

http://www.motostat.pl/vehicle-stats/50287

najeździł sporo po europie i bardzo zadowolony ze sprzętu

kolejny dla niego ideał to multistrada :)

Napisano

Tiger 1050 bardzo fajne moto  :oki: Sam się nad nim długo zastanawiałem

VStorm - spora krowa, ale co kto lubi

Versys - to zależy, o którym mowa. Jeśli ten porzedni model to rzeczywiście nie urzeka wyglądem - taki tapczan, ale silniczek chodzi zacnie. Jeśli mówimy o nowym modelu to wizualnie wg. mnie daje radę i raczej w niego bym celował 

Napisano
  • Autor

Aż takie kiepskie te triumphy, że nikt nic?

Napisano

Aż takie kiepskie te triumphy, że nikt nic?

Nie kiepskie tylko mało popularne w PL, a już wersje 2015 które wybrałeś to pewnie sprzedało się kilkanaście od początku roku. Nowa 800 jest grzeczniejsza od starszej wersji za sprawą elektronicznego gazu, co jest bardzo przyjemne. Awaryjność - chyba nie ma większych problemów ale patrz wyżej.

Zastanów się nad XC - kumple byli teraz w Rumunii na 2x XC i jeden na zwykłym, po wyjeździe chętnie zamieniłby zwykłego na XC bo na autostradzie nie ma praktycznie różnicy, a na szutrach XC jest dużo przyjemniejszy w prowadzeniu.

Napisano
  • Autor

Nie kiepskie tylko mało popularne w PL, a już wersje 2015 które wybrałeś to pewnie sprzedało się kilkanaście od początku roku. Nowa 800 jest grzeczniejsza od starszej wersji za sprawą elektronicznego gazu, co jest bardzo przyjemne. Awaryjność - chyba nie ma większych problemów ale patrz wyżej.

Zastanów się nad XC - kumple byli teraz w Rumunii na 2x XC i jeden na zwykłym, po wyjeździe chętnie zamieniłby zwykłego na XC bo na autostradzie nie ma praktycznie różnicy, a na szutrach XC jest dużo przyjemniejszy w prowadzeniu.

XCX to juz raczej poza budżetem...