Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

sciaga na lewo + goraca felga

Featured Replies

Napisano

tak jak w temacie sciagalo mi na lewo podczas jezdy no i kolo sie grzalo no wiec podnioslem auto sciagnolem kolo sciagnolem zacisk klocki i jazmo ktore odrazu przeczyscilem. klocki a dokladnie jeden byl zjechany dosc dobrze a drogi jest 2 razy grubszy. poskladalem wszystko spowrotem i.. dalej sciaga i kolo sie grzeje smile.gif no to teraz panowie prosze napisac co mam zrobic tylko piscie prostym i zrozumialem jezykiem jak dla osoby ktora nigdy tego nie robila (bo nie robilem ). pewnie powiecie ze tloczek sie zapiekl ? no ale co z nim zrobic ? smile.gif

Napisano

wymienić uszczelki tłoczka i obowiązkowo przewód hamulcowy waytogo.gif

miałem dokładnie to samo...wymieniłem tez płyn hamulcowy.

Napisano
  • Autor

no spoko tak wlasnie mysallem ze z zaciskiem bede musial sie pobawic no ale nie wiem jak sie do tego zabrac.. najpierw spuscic plyn hamulcowy ? pozniej jak sie dobrac do tych uszczelek ?(ile kosztuja?) jaki manualik w skrocie mile widziany:)

Napisano

a tak wogóle to sprawdź czy masz takie "blaszki-spręzynki" przy szczękach.

A jak masz ........ to wymień przwodu elastyczne i płyn.

Napisano

ja tak miałem.

Wymieniłem wężyki, klocki oraz tarcze (bo były już cieniutkie). I wszystko było dobrze (przez miesiąc). Dziś znowu blokuję się hamulec. Juz nie wiem co zrobić. Chyba teraz kolej na zacisk - tloczek

> a tak wogóle to sprawdź

czy masz takie "blaszki-spręzynki" przy

> szczękach.

> A jak masz ........ to wymień przwodu elastyczne i płyn.

Napisano

Ja robilem wszystko po kolei - tloczki, gumowe przewody czyszczenie zacisku - pomoglo dopiero PORZADNE wyczyszczenie zacisku i wszedzie gdzie tylko mozliwe (oczywiscie tam gdzie sie ma cokolwiek ruszac) wsadzenie smaru miedzianego - od tej pory jak reka odjal ok.gif

Napisano
  • Autor

wlasnie wrocilem do domu. klocki wymienilem, lewy tloczek zapieczony byl po mekach udalo mi sie go wyjac i uruchomic, uszczelki wymienilem. niestety gietkiego przewodu sie nie udalo bo nie dalo sie go odkrecic :/ zlozylem wszystko spowrotem wyjechalem i ... dalej sciaga na lewo ale juz mniej kolo sie nie grzeje przynajmniej nie tak jak pradtem (nie mozna bylo dotknac) hamowanie...slabe...pewnie trzeba jeszcze odpowietrzyc 2 raz i poczekac az sie klocki uloza.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.