Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stilo + laweta = komplet

Featured Replies

Napisano

Dziś mój stilak wrócił do domu na lawecie crazy.gif powód - oberwany dolny kielich na amortyzatorze który trzyma sprężynę. Podczas jazdy usłyszałem tylko jak spręzyna walnęła o dół amortyzatora. Na całe szczęście miało to miejsce przy wyjeżdzaniu z parkingu. Nie chcę nawet myśleć co by było gdyby stało się to podczas normalnej jazdy, bo pewnie wylądował bym w rowie crazy.gif. No i czeka mnie wydatek, chyba zdecyduje się na Bilstein-B4, bo o fabrycznych popieram zdanie MIrkaD że "orginał to dno, najgorsze = najtańsze badziewie wetknięte do stilaka żeby jako tako trzymał się drogi". Tylko dziwi mnie fakt że do stilo mają tylko jeden rodzaj bez względu na model. Przy okazji przetestowałem jak działa Assistance PZU, czekałem prawie dwie godziny ale jakoś w końcu do domu dotarłem.

Ach te nasze stilaki wink.gif

Napisano

> Dziś mój stilak wrócił do domu na lawecie powód - oberwany dolny

> kielich na amortyzatorze który trzyma sprężynę. Podczas jazdy

> usłyszałem tylko jak spręzyna walnęła o dół amortyzatora. Na

> całe szczęście miało to miejsce przy wyjeżdzaniu z parkingu. Nie

> chcę nawet myśleć co by było gdyby stało się to podczas

> normalnej jazdy, bo pewnie wylądował bym w rowie . No i czeka

> mnie wydatek, chyba zdecyduje się na Bilstein-B4, bo o

> fabrycznych popieram zdanie MIrkaD że "orginał to dno, najgorsze

> = najtańsze badziewie wetknięte do stilaka żeby jako tako

> trzymał się drogi". Tylko dziwi mnie fakt że do stilo mają tylko

> jeden rodzaj bez względu na model. Przy okazji przetestowałem

> jak działa Assistance PZU, czekałem prawie dwie godziny ale

> jakoś w końcu do domu dotarłem.

> Ach te nasze stilaki

ja tam na oryginalnych amorkach zrobiłem juz 97 kkm i nic mi się nie tłucze. Nawet łączniki mam oryginalne.. Chyba trzeba dobrze jednak trafic na amorki....

Napisano
  • Autor

> ja tam na oryginalnych amorkach zrobiłem juz 97 kkm i nic mi się nie

> tłucze. Nawet łączniki mam oryginalne.. Chyba trzeba dobrze

> jednak trafic na amorki....

Ja do tej pory na amortyzatory nie narzekałem, choć łaczniki zmieniałem jeden po 20 tys a drugi po 40. Nie wiem czy ktoś miał taki rzypadek jak ja, bo w sumie taki przypadek podczas jazdy = bardzo duże kłopoty, bowiem opadnięta na dół sprężyna ociera o koło. Ledwo wjechałem i zjechałem z lawety crazy.gif.

Napisano

> ja tam na oryginalnych amorkach zrobiłem juz 97 kkm i nic mi się nie

> tłucze. Nawet łączniki mam oryginalne.. Chyba trzeba dobrze

> jednak trafic na amorki....

przyłączam się do posta - zrobione ponad 130 000 km na amorkach i łącznikach- nic nie wymieniane...

Napisano
  • Autor

> przyłączam się do posta - zrobione ponad 130 000 km na amorkach i

> łącznikach- nic nie wymieniane...

może dlatego, że w 1.2 silnik jest sporo lżejszy i nie obciąża tak zawiechy niewiem.gif

Napisano

Laweta crazy.gif ja po ostatatnich perypetiach z ASO P...... w Katowicach mam ochote spalić Stilo bo Jelenia co go kupi znalezc nie mozna sciana.gif

Napisano

>No i czeka mnie wydatek, chyba zdecyduje się na Bilstein-B4

ja miałem okazję pojeździć stilo z amortyzatorami KONI SPORT, alfą na Bilsteinach i werdykt jest jeden - tylko KONI z zewnętrzną regulacją tłumienia.

> Tylko dziwi mnie fakt że do stilo mają tylko jeden rodzaj bez względu na model.

To faktycznie dziwne. KONI mają amorki z podziałem na model i silnik.

Napisano

> może dlatego, że w 1.2 silnik jest sporo lżejszy i nie obciąża tak

> zawiechy

no mysle, ze to tez ma napewno wpływ....

Napisano

czyżby kolega się chciał pozdbyć fiata cfaniaczek.gifclaps.gif

Napisano

Wymiań na B4, różnica w porówaniu z oryginałami wyraźna. No i cena: za B4 zapłacisz ok 640zł komplet, za oryginały w aso ok 1000zł.

Napisano
  • Autor

nawet łaczniki nie były zmieniane yikes.gif

Napisano

> mam

> ochote spalić Stilo bo Jelenia co go kupi znalezc nie mozna

O tym to akurat coś wiem grinser006.gif - większość zainteresowanych zakupem jakiegoś samochodu na hasło "Fiat Stilo" nie pyta już nawet o cenę passed_out.gif

Napisano

> O tym to akurat coś wiem - większość zainteresowanych zakupem jakiegoś samochodu na hasło "Fiat Stilo" nie pyta już nawet o cenę

Taaa, i sobie kupią rzęchowatego golfa III z zeszłego wieku, bo to przecież solidna niemiecka robota. rotfl.gif

Napisano

ja tam na oryginalach zrobilem grubo ponad 100 tys.....

i amorki dzialaly bez zarzutu tylko sprezyny z przodu mi siadly nie rowno(moja ciezka dupcia chyba......) i zaczelo mi z tego powodu zcinac opony.

Wybaralem opcje kitu eibacha i jak na razie same pozytywy ......jedynie na progach zwalniajacych trzeba bardziej zwalniac bo trzesiei jak wozem drabiniastym.

Napisano

> O tym to akurat coś wiem - większość zainteresowanych zakupem

> jakiegoś samochodu na hasło "Fiat Stilo" nie pyta już nawet o

> cenę

chyba będę jedynym zadowolonym użytkownikiem fiata stilo hehe.gif bo zamierzam go miec do konca jego dni....

Napisano

> chyba będę jedynym zadowolonym użytkownikiem fiata stilo bo

> zamierzam go miec do konca jego dni....

Ja też byłem zadowolony do czasu 1 wizyty w aso screwy.gif

A teraz to już wypatruje potencjalnego klijenta który wymusi na mnie pierszeństwo, nawet na pomarańczowym zaczynam już hamować.

Ps. Fiat się reklamuje że dodaje do wartości auta 1000PLN screwy.gif No to wczoraj powiedziałem im żeby dali mi tylko tyle ile jest w ubezpieczeniu to się klient nie odezwał hahaha.gif Nawet nie potrafił wytłumaczyć dlaczego ludzi w błąd wprowadzają tymi swoimi durnowatymi reklamami, a stało się tak dlatego że gdyby to była prawda to dostałbym z swojego nowego i jeszcze zostało by na wczasy Parodia screwy.gif

Napisano
  • Autor

> Ja też byłem zadowolony do czasu 1 wizyty w aso

Jak wczoraj zadzwoniłem do ASO aby mnie scholowali i naprawili usterkę to za samo cholowanie powiedzieli mi 150 zł screwy.gif oraz że dziś mi nic nie naprawią bo mają już komplet (pracują do 21 a była godz 17). Nie obchodziło ich że mam do domu 80 km, więc zadzwoniłem do PZU i przywieźli mi stilaka do domu za free.

Napisano

> zadzwoniłem do PZU i przywieźli mi stilaka do domu za free.

Nie za free tylko za nasze składki biglaugh.gif

Napisano

Niestety taka jest praktyka Aso u mnie siada skrzynia biegów i rozleciała się dmuchawa znaczy się dmucha ale cały czasa ciepłe, wczoraj naprawiane i od razu się zje... furious.gif 2 dni auto stałol w aso i nawet skrytki nie naprawili sciana.gif aut zastępczych 0 na stanie i łaske robią że cokolwiek naprawią.

Ja mieszkam w katowicach i jestem na poniedziałek umówiony w aso w Bielsku bo tu to ja ich chyba pozabijam, a i tak dzisiaj znowu z tym ogrzewaniem śmigam do mojego aso furious.gif

Napisano
  • Autor

Po dokładnych oględzinach okazało się, że sprawcą całego zamieszania była pęknięta sprężyna. Przez co opierała się tylko na dolnym kołnierzu na szerokości kilku centymetrów. Kołnierz tego nie wytrzymał i się wygiął a sprężyna poszła całkowicie w dół. Teraz mam dodatkowo wydatek na sprężyny crazy.gif Może któryś z kolegów ma do sprzedania sprężyny przednie do JTD z małym przebiegiem ??

Napisano

> Może któryś z kolegów ma do sprzedania sprężyny przednie do JTD z małym przebiegiem ??

Polecam zadać to pytanie na naszej giełdzie stilomaniackiej. wink.gif

Napisano

> Jak wczoraj zadzwoniłem do ASO aby mnie scholowali i naprawili

> usterkę to za samo cholowanie powiedzieli mi 150 zł oraz że

> dziś mi nic nie naprawią bo mają już komplet (pracują do 21 a

> była godz 17). Nie obchodziło ich że mam do domu 80 km, więc

> zadzwoniłem do PZU i przywieźli mi stilaka do domu za free.

To gdzie kolega serwisuje autko???

Napisano

> Niestety taka jest praktyka Aso u mnie siada skrzynia biegów i

> rozleciała się dmuchawa znaczy się dmucha ale cały czasa ciepłe,

> wczoraj naprawiane i od razu się zje... 2 dni auto stałol w aso

> i nawet skrytki nie naprawili aut zastępczych 0 na stanie i

> łaske robią że cokolwiek naprawią.

> Ja mieszkam w katowicach i jestem na poniedziałek umówiony w aso w

> Bielsku bo tu to ja ich chyba pozabijam, a i tak dzisiaj znowu z

> tym ogrzewaniem śmigam do mojego aso

Ja proponuję bliżej. W Żorach jest taki fajny warsztat www.michael-tuning.pl Strona wygląda niepozornie, ale goście znają się na wszystkim i nie zdzierają skóry. Na pewno coś wymyślą. Zajmują się nie tylko tuningiem, ale normalną obsługą też.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.