Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jakie są największe koła montowane w samochodach osobowych

Featured Replies

Napisano

no właśnie , jaki największy rozmiar ( średnica ) jest montowany w samochodach osobowych ( terenówki wykluczamy )  nie pytam również o auta w cenie powyżej miliona złotych ... 

ps. amerykańców też pod uwagę nie bierzemy ;)

chodzi o autko powiedzmy dostępne dla obrotnego prezesa sporej spółki ...

Napisano

no właśnie , jaki największy rozmiar ( średnica ) jest montowany w samochodach osobowych ( terenówki wykluczamy )  nie pytam również o auta w cenie powyżej miliona złotych ... 

ps. amerykańców też pod uwagę nie bierzemy ;)

chodzi o autko powiedzmy dostępne dla obrotnego prezesa sporej spółki ...

czy SUVy się łapią, czy nie? Na szybko - Audi A8 D4 - 275/35 R21 w opcji. Audi RS7 275/30 R21.

Napisano

Chevy Camaro ZL1, na przód 285/35ZR20 a na tyłe niebagatelne 305/35ZR20  :D

Napisano

Chevy Camaro ZL1, na przód 285/35ZR20 a na tyłe niebagatelne 305/35ZR20  :D

20"? Maleństwa :P Toż ten rozmiar felg pakują już do kompaktów  :P

Napisano

Chodzi o średnicę koła czy opony, bo przecież starego typu opony (np. 16 cali z żuka) miały większy obwód toczenia niż te 20 calowe naleśniki ;)

Napisano

Chodzi o średnicę koła czy opony, bo przecież starego typu opony (np. 16 cali z żuka) miały większy obwód toczenia niż te 20 calowe naleśniki ;)

Ja bym rozumiał o srednicę - to UAZ miał dośc duzo - a i jak raz auto dla prezesa...

Napisano

Seryjna mazda 6 ma koła na 19-calowych felgach.

mar00ha

Napisane z szopy na węgiel

Napisano

20"? Maleństwa :P Toż ten rozmiar felg pakują już do kompaktów  :P

To prawda, ale wygląda to kuriozalnie. U mnie 20' w Mustangu wygląda tak w sam raz. Da się większe, ale moim zdaniem 19-20' to optymalny rozmiar w tym modelu (19' mam na zimę ;) ). Jeździłem Ceed'em na 18' i koła wydawały się duże. Jak pomyślę o 20' nawet w usportowionym kompakcie (poprzednia Impreza, MPS, ST etc.), to wydaje mi się to przerostem formy nad treścią. Gorsze osiągi, wygląd karykaturalny...

Napisano

Seryjna mazda 6 ma koła na 19-calowych felgach.

mar00ha

Napisane z szopy na węgiel

Seryjnie Astra GTC OPC może być postawiona na felgach 20"...
Napisano

To prawda, ale wygląda to kuriozalnie. U mnie 20' w Mustangu wygląda tak w sam raz. Da się większe, ale moim zdaniem 19-20' to optymalny rozmiar w tym modelu (19' mam na zimę ;) ). Jeździłem Ceed'em na 18' i koła wydawały się duże. Jak pomyślę o 20' nawet w usportowionym kompakcie (poprzednia Impreza, MPS, ST etc.), to wydaje mi się to przerostem formy nad treścią. Gorsze osiągi, wygląd karykaturalny...

A to inna sprawa. Dużo zależy od ET i wzoru - czasem wygląda to karykaturalnie. Miałem Bravo na seryjnych 17" (w opcji było też dostępne na 18") i w połączeniu ze sportowym (również seryjnym) zawieszeniem było bardzo twardo, choć ten rozmiar (obuty w opony 225/45) wyglądał normalnie. Aktualnie mam Giuliettę na 225/40 R18 i koła wydają się duże, ale proporcjonalne (19" seryjnie chyba nie montowali). 20" w Astrze wygląda IMO komicznie. Ten rozmiar nawet w Bentleyu wydaje się duży...
Napisano

Jeździłem Ceed'em na 18' i koła wydawały się duże.

Są w sam raz... ;]

Napisano

A to inna sprawa. Dużo zależy od ET i wzoru - czasem wygląda to karykaturalnie. Miałem Bravo na seryjnych 17" (w opcji było też dostępne na 18") i w połączeniu ze sportowym (również seryjnym) zawieszeniem było bardzo twardo, choć ten rozmiar (obuty w opony 225/45) wyglądał normalnie. Aktualnie mam Giuliettę na 225/40 R18 i koła wydają się duże, ale proporcjonalne (19" seryjnie chyba nie montowali). 20" w Astrze wygląda IMO komicznie. Ten rozmiar nawet w Bentleyu wydaje się duży...

Zależy dużo od ET, ale też od średnicy nadkoli/błotników. Giulietta na 18' wygląda moim zdaniem optymalnie. Większe wyglądałyby dziwacznie, mniejsze - jakby ktoś na nich oszczędzał.

U mnie w e34 wrzuciłem felgi 17' i proporcjonalnie do średnicy błotników wyglądają podobnie do 20' w Mustangu. Podobnie było z 16' w Polo 6n - wyglądały na sporo większe od 17' w Octavii I. Kiedyś robiono błotniki o mniejszej średnicy, także nawet e30 z 15' wyglądało ok. A dziś i40 na 18' wygląda, jak glut z nosa...

Napisano

Są w sam raz... ;]

Nie są :wpysk:

14838102057_b1511207d3_z_d.jpg

Każda miła Pani prędzej, czy później zrobi z nich miazgę :bzik::]

Napisano
  • Autor

14838102057_b1511207d3_z_d.jpg

ale bling bling ...

jak to Twoje auto to .. jak bedziesz w Lublinie to masz geo za free :)  wystarczy że do mnie zadzwonisz :)

Napisano
  • Autor

czy SUVy się łapią, czy nie? Na szybko - Audi A8 D4 - 275/35 R21 w opcji. Audi RS7 275/30 R21.

nie no , suvy raczej odpuszczamy ... typowe osobówki ...

ciekaw jestem czy gdzieś szło 22 cale

Napisano

nie no , suvy raczej odpuszczamy ... typowe osobówki ...

ciekaw jestem czy gdzieś szło 22 cale

Nie stwierdzono takiego modelu wśród osobówek... Ale poczekajmy jeszcze kilka lat ;p
Napisano
  • Autor

Nie stwierdzono takiego modelu wśród osobówek... Ale poczekajmy jeszcze kilka lat ;p

teraz jest eko friendly .. więc conajwyżej bedzie 22 / 135/ 30 :)

19 ... montowali już 10 lat temu w serii ...

Napisano

19" to pakowali seryjnie do kompaktów ponad 10 lat temu ;p Ekologia ekologią, ale 21" w limuzynie sprzed kilku lat sobie nie przypominam ;p

Napisano

ale bling bling ...

jak to Twoje auto to .. jak bedziesz w Lublinie to masz geo za free :)  wystarczy że do mnie zadzwonisz :)

Spox. Dzięki. Moje to z prawej, bo to z lewej sprzedałem w zeszłym roku. Jak będę w LU, dam znać - nie chcę nic za free, ale taka propozycja świadczy o tym, że z przyjemnością zrobimy browarek (lub lemoniadę, jeśli nie pijesz % : ) ). Mam w LU bliską rodzinę, do której wybieram się zbyt długo i mam nadzieję, że wreszcie nadrobię zaległości :jem::ok: Oj, w LU przeżyłem sporo miłych momentów.... Czas tam wrócić  :old: 

Napisano
  • Autor

Spox. Dzięki. Moje to z prawej, bo to z lewej sprzedałem w zeszłym roku. Jak będę w LU, dam znać - nie chcę nic za free, ale taka propozycja świadczy o tym, że z przyjemnością zrobimy browarek (lub lemoniadę, jeśli nie pijesz % : ) ). Mam w LU bliską rodzinę, do której wybieram się zbyt długo i mam nadzieję, że wreszcie nadrobię zaległości :jem::ok: Oj, w LU przeżyłem sporo miłych momentów.... Czas tam wrócić  :old:

:) Twoje auto ma szanse być najmocniejszym na stanowisku :)

zaczeliśmy wyliczanę od serii M3 ... później moje M5  ( 507 koni) później M3 kompresor ( 600 ) i ostatnio był Chevy CTSV 700 kunia

Napisano

:) Twoje auto ma szanse być najmocniejszym na stanowisku :)

zaczeliśmy wyliczanę od serii M3 ... później moje M5  ( 507 koni) później M3 kompresor ( 600 ) i ostatnio był Chevy CTSV 700 kunia

Taaaa. Jasne. Moje auto ma brzmieć i wyglądać, a nie zasuwać. M5 i doładowane M3 to inna liga. Ja sem skromny chłopak :ooniee::hehe:

Napisano

Seryjnie to bodajże max 20 cali wkładają...

Napisano

Som. I nie wyglądają na duże...

0ttKZfy.jpg

Napisano

Nie no 21 to w opcji jest, ale można wyjechać z salonu na oryginalnych felgach w rozmiarze 21" jako fabryczna opcja do auta.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Nie no 21 to w opcji jest, ale można wyjechać z salonu na oryginalnych felgach w rozmiarze 21" jako fabryczna opcja do auta.

Opcja tak, ale podstawa to owe 20. Bo na upartego to każde niefabryczne felgi można rozpatrywać jako opcję...

Napisano

Nie no, niefabryczne to nie. Mówimy o opcjach z fabrycznego cennika, nie dealerskiego.