Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Aluelgi 13" i tarcze 240

Featured Replies

Napisano

Czy jakiekolwiek alufelgi 13-to calowe wejdą przy zainstalowanych tarczach 240 i zaciskach z Palio?

Posiada(ł) ktoś taką konfigurację?

U mnie przy tarczach 227, pomiędzy felgą a zaciskiem nie ma miejsca nawet na odważniki ;)

Napisano

Patrz, a u mnie przy alu 15" i tarczach 257 jest jeszcze kupę miejsca :D

Napisano

Czy jakiekolwiek alufelgi 13-to calowe wejdą przy zainstalowanych tarczach 240 i zaciskach z Palio?

Posiada(ł) ktoś taką konfigurację?

U mnie przy tarczach 227, pomiędzy felgą a zaciskiem nie ma miejsca nawet na odważniki ;)

Sienek miał 240mm i 13"

U mnie przy zwykłych zaciskach, feldze 5,5" szerokości i ET 42,5 poobrywało odważniki a klejone były najcieńsze możliwe :)

Napisano

jest szansa ze wejdą ale nie licz na to że zmieszczą naklejane odważniki od strony "zewnętrznej"

dużo będzie zależeć od konkretnego typu felgi.

pozdr

Napisano
  • Autor

jest szansa ze wejdą ale nie licz na to że zmieszczą naklejane odważniki od strony "zewnętrznej"

dużo będzie zależeć od konkretnego typu felgi.

pozdr

No właśnie, u mnie przy 227 poobrywało odważniki i zostały przyklejone po wewnętrznej stronie, ale bliżej krawędzi.

Napisano

Sienek miał 240mm i 13"

U mnie przy zwykłych zaciskach, feldze 5,5" szerokości i ET 42,5 poobrywało odważniki a klejone były najcieńsze możliwe :)

tak, zaciski od palio i płaskie odważniki i nie w śladzie zacisku bo 1mm prześwitu było :D

Napisano
  • Autor

tak, zaciski od palio i płaskie odważniki i nie w śladzie zacisku bo 1mm prześwitu było :D

Czyli tak jak u mnie przy 227 ;)

Jakieś "grube" mam te 13-tki.

• 1 miesiąc później...
Napisano

Ja małem speedline z sc 13" i 240 z palioW było dobrze ;) na stalówkach z poldka tez nie było problemu ;)

Napisano
  • Autor

Ja małem speedline z sc 13" i 240 z palioW było dobrze ;) na stalówkach z poldka tez nie było problemu ;)

Hoho, kogo ja widzę ;)

Moje 13" firmy ACP założyłem na 240. O ile tarcza jest ciut większa niż standardowa 227, to zacisk jest miej masywny niż uniakowy.

Niemniej jednak, odległość między zaciskiem a felgą była na grubość cuenkiej kartki papieru ;)

Obecnie jeżdżę na felgach 14" z Pandy, prezentuje się lepiej niż na poprzednich:

80x86-uniaki2.jpg