Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

do tych co maja alarmy

Featured Replies

Napisano

witam chce nabyc alarm

mam takie pytanie : chce wziac dodatkowo czujnik ruchu na uno 3 drzwiowe straczy jeden ?

jak sie montuje ten czujnik masowy pod maske ?

I najwazniejsze jak zabezpieczyc bagaznik ? czy ta czujka co bedzie z przodu wychwyci ruch w bagazniku ?Bo wiem ze alarma dzial na otwarcie drzwi i to normalne jak sie ma podlaczone drzwi ale klapa przeciez nie jest podlaczona pod centarl zamek i jak to bedzie dzialao?

Napisano

Czujnik ruchu IMHO odradzam, mucha latem Ci wleci i sie będziesz stresował biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

a wstrzasu tez do bani bo zostawie auto gdzie bedzie glosno i tez sie wlaczy

Zobacze wzielem z tym na ruch najwyzej kupie jaki lep na muchy zlosnik.gifrotfl.gif

Napisano

> jak sie montuje ten czujnik masowy pod maske ?

To jest najzwyklejszy włącznik krańcowy "sterowany" masą. Kupisz go w pierwszym lepszym sklepie elektronicznym. Ja za swój dałem 2,7/szt.

> I najwazniejsze jak zabezpieczyc bagaznik ? czy ta czujka co bedzie

> z przodu wychwyci ruch w bagazniku ?

Aby zabezpieczyć tył musisz zastosować drugi włącznik krańcowy.

Napisano
  • Autor

Ale starczy jedna czujka czy nie jaki to ma zasiag i dokladnosc ?

Czyli w moim przypadku gdy nie mam klapy na central to bagaznik moge chronic tylko za pomoca czujki bo nie bedzie mial wziac skad sygnalu przy otwieraniu klapy

Napisano
  • Autor

a moglbys narysowac w pancie jakis prosty schemat jak to jest z tym czujnikiem krancowym jak sie go przymocowuje podlacza i jak zrobic zeby dwa dzialaly

Napisano

> Ale starczy jedna czujka czy nie jaki to ma zasiag i dokladnosc ?

> Czyli w moim przypadku gdy nie mam klapy na central to bagaznik moge

> chronic tylko za pomoca czujki bo nie bedzie mial wziac skad

> sygnalu przy otwieraniu klapy

To nie jest czujka, tylko włącznik sterowany masą. Zasada jest prosta, jest masa alarm się rozbraja, , brak masy - alarm się uzbraja.

Musisz zastosować dwa włączniki, pod maskę i klapę. Najlepiej podpiąć to pod włączniki krańcowe dzrzwi.

Napisano

Ja się wtrącę do tematu, bo widzę ze wprowadzacie kolegę w błąd!!! Zakładam alarmy już od 5 lat!! I ja chcesz mieć autko średni zabezpieczone to robisz tak!!

1 primo:

Kupujemy alarm z prealarmem!! (alarm ostrzegawczy)

2 primo:

Czujnik ruchy (ultradźwięki)

Wstrzasowke dualna (z prealarmem)

3 primo:

wyłączniki krańcowe szt. 2 ( pod maskę i klapę bagażnika )

4 primo:

Robimy odcięcie zapłonu!! Najlepiej prąd lub pompę!!

Jak mamy to wszystko założone to robimy regulacje. Wstrzasowka ma być tak wyregulowana ze przy lekkim uderzeni załączy nam się prealarm ( np. sa to 3 piknięcia syreny), regulujemy ultradźwięki robimy to tak uchylamy lekko szybę przednia i wkładamy palce na jakieś 7 cm jak się nie włączy to podkręcamy go!! I cacy mamy zabezpieczone 3 strefy!!!

Napisano

> Ja się wtrącę do tematu, bo widzę ze wprowadzacie kolegę w błąd!!!

Przepraszam Cię bardzo, w którym momencie wprowadziłem kolegę w błąd?? Pytał o zabezpieczenie maski i klapy, więc mu napisałem. Innego sposobu niema.

Napisano

Sa inne sluszne bardzxiej niezawodne wink.gif Powiem tak takie rrancowki po 2 latach uzytkowania sie zacieraja i dupa ida sie 270747800-sex.gif. A jak damy ultra dzwieki w kabinie to klapa bedzie super chroniona! A powiem tak co zrobisz jak ci wybija szybe i ci wyrwa glosniki z półki ( wtedy sobie plujesz w brode z ultradzwiekow niemiales) wink.gif A mache mozna jeszcze zabezpieczyc profesjonalnie elektromagnesem!! Cacko ze szok tyko treba miec dobry akumulator smile.gif

Napisano

> Sa inne sluszne bardzxiej niezawodne Powiem tak takie rrancowki po

> 2 latach uzytkowania sie zacieraja i dupa ida sie . A jak damy

> ultra dzwieki w kabinie to klapa bedzie super chroniona! A

> powiem tak co zrobisz jak ci wybija szybe i ci wyrwa glosniki z

> półki ( wtedy sobie plujesz w brode z ultradzwiekow niemiales)

> A mache mozna jeszcze zabezpieczyc profesjonalnie

> elektromagnesem!! Cacko ze szok tyko treba miec dobry akumulator

Wystraczy maly a nikt nie oderwie 893goodvibes.gif

Napisano

> takie rrancowki po

> 2 latach uzytkowania sie zacieraja ...

A moje mają już 9 lat i nic! Co mam zrobić, żeby się zatarły ???

Napisano

> powiem tak co zrobisz jak ci wybija szybe i ci wyrwa glosniki z

> półki ( wtedy sobie plujesz w brode z ultradzwiekow niemiales)

Nie rozumiem tylko po co powiadamianie o kradziezy glosnikow - jak sie upra to ukradna, z alarmem czy bez icon_rolleyes.gif.

Generalnie alarm bardziej przeszkadza uzytkownikowi niz zlodziejowi. Alarm to ZLO 270751858-jezyk.gif.

Napisano

Jak masz taklie zdanie to kup sobie lamborgini bez zabezpieczeni smile.gif To na drugi dzien beda czesci na gieldzie w poznaniu!! Jak juz sprawa tak wysoko zaszla to mozna zalozyc system lokalizacji gps do uno warty 4 tys euro i zawsze znajdzoesz fure( no prawie bo juz ml w polsce ukradli) Jak to sie mowi Polak potrafi !!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.