Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Automatyczne hamulce w standardzie

Featured Replies

Napisano

http://blog.caranddriver.com/braking-news-10-automakers-will-make-automatic-braking-standard/

10 firm podpisało porozumienie o tym zeby wszystkie samochody jakie te firmy sprzedają w USA miały w standardzie, bez dopłaty system automatycznego hamowania. Audi, BMW, Ford, General Motors, Mazda, Mercedes-Benz, Tesla, Toyota, Volkswagen i Volvo beda od przyszłego roku miały ten system w standardzie.

Zona ma to w Mercedesie, nie mamy pojęcia czy to działa dobrze bo jak dotąd na szczescie nie było okazji do przetestowania. I mam nadzieje ze nie bedzie. Za to system uważa jedna ze skrzynek pocztowych na osiedlu za pieszego i piszczy codziennie jak sie koło niej przejeżdża. Na szczescie tylko piszczy i nie hamuje.

Napisano

A jak z wolnością obywatelską?

Coraz więcej automatycznych systemów, których nie da się wyłączyć.

Automatyczne światła, automatycznie włączająca się klima przy ustawieniu nawiewu na szybę, czujniki ciśnienia.

A co jeśli chcę włączyć silnik bez świateł?

A co jeśli nie chcę klimy do odparowywania szyby?

A co jeśli chcę mieć niskie ciśnienie w kołach, by komfortowo pokonywać nierówności w mieście?

Napisano

których nie da się wyłączyć.

Mnie najbardziej wkurzaja automatyczne wycieraczki przy spryskiwaczu.....

Napisano

To akurat mi nie przeszkadza, choć mogłyby działać o jedno wahnięcie dłużej :)

A to u mnie jest jeszcze gorzej - po po jakis 10 sekundach włączaja sie jeszcze raz i jada po suchej szybie....

A w kurze to tez mnie w zimie bo w czasacyh kiedy nie miałem takiego ustrojstwa właczałem na kilka sekund spryskiwacz i lzej sie czyscilo przednią szybę...

Napisano
  • Autor

Dla mnie najbardziej wkurzający jest wymóg lampki pokazującej stan poduszki pasażera.

Sent from my iPhone 6S Turbo

Napisano

Dla mnie najbardziej wkurzający jest wymóg lampki pokazującej stan poduszki pasażera.

A co chciałeś teściowej wyłączyc - a ty swieci? - wyjmij żarówke... ;l  ;l  ;l  ;l  ;l  ;l  ;l  ;l  ;l  ;l  ;l

Napisano
  • Autor

No świeci sobie - mi nie przeszkadza :)

A mi przeszkadza i chciałbym to wyłączyć. Ale jak odepniesz to zapala sie lampka awarii poduszek.

Napisano

A mi przeszkadza i chciałbym to wyłączyć. Ale jak odepniesz to zapala sie lampka awarii poduszek.

pomaluj żarówecfzkę lakierem... ;l ;l ;l ;l ;l

Napisano

Ja czasami mam wrażenie że te wszystkie systemy to wymysł ludzi którzy są opłacani przez koncerny samochodowe.

Chodź np. grupa VW dość sensownie podeszła do kwestii TPMS. Czujniki w kołach to zło.

Krawiec

Napisano

A to w vw (wyposażonych w TPMS) nie ma czujników w oponie/zaworku?

Napisano

A no nie ma. VW wykorzystuje czujniki ABS i porównuje prędkość obrotową każdego z koła.

Krawiec