Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Z cyklu teoretyczne - czyli jak działa suszarka

Featured Replies

Napisano

TAk mnie z ciekawości naszła taka wątpliwość. Chodzi o to jak długo na tym ręcznym radarze używanym przez drogówke (nie wiem jak sie to fachowo nazywa ale to nie ważne zlosnik.gif) ale jak długo utrzymuje się na nim wyświetlona prędkość. To znaczy czy po zatrzymaniu jakiegos tam ziutka prędkość wyświetlona na radarze znika czy utrzymuje się dopóki nie wyzeruje jej policjant. Bo jeśli jest ta druga opcja to czy może być tak, że policjant z chęci dostania kolejnej łapówki nie wyzeruje radaru tylko łapnie na tą samą prędkość kolejnego kolesia niewiem.gif wiem ze troche namotalem ale mam nadzieje ze mnie zrozumieliscie zlosnik.gif

Napisano

policjant oprócz prędkości zmierzonej powienien pokazać czas od dokonania pomiaru, wiec raczej trudno kasować kolejnych na to samo wskazanie radaru.

Napisano
  • Autor

> Od momentu pomiaru na suszarce odliczany jest czas do momentu

> wyzerowania przez miska. Kiedys jak mnie zatrzymali, jeden

> sprawdzal dane przez radio a drugi na moja prosbe pokazal jak

> dziala

no tośmy poteoretyzowali hehe.gif ale dzięki za przystępną odpowiedź ok.gif

Napisano

> no tośmy poteoretyzowali ale dzięki za przystępną odpowiedź

Tez sie kiedys nad tym zastanawialem i stad moja ciekawosc przy kontroli wink.gif

Z ciekawostek - przy tym pokazowym pomiarze misiek zlapal busa (afair 85/60). Najpierw kierownik klocil sie, ze niemozliwe zeby jechal tak szybko (ja bylem jednak swiadkiem). Potem okazalo sie, ze nie ma przy sobie dokumentow. Ostatecznie, ze stracil PJ za jazde na bani a tym razem tez nie byl trzezwy. Jak odjezdzalem lezal na ziemii w kajdankach spineyes.gif Ciekawy bylem czy mnie wezwa na sprawe (to bylo gdzies przed Miechowem), ale jakos nikt sie nie odezwal.

Napisano

Mnie kilka razy gdy miski mnie zlapaly pokazywali mi moja predkosc na wyswietlaczu oraz czas od jej pomiaru. Wiec mialem pewnosc ze to mnie mierzyli a nie kogos innego.

I swoja droga ostrzezenie dla innych: dobrze jest zawsze prosic o pokazanie tego, bo z doswiadczenia wiem ze policial.gif czesto oszukuja i probuja wlepic komus mandat ze predkosc kogos innego.

Jakies 3 lata temu mialem jeszcze CCS zoltego, kilka spojlerow glosny wydech itd. Auto ogolnie rzucajace sie w oczy. Jechalem do domu i widzialem ze stoja po drugiej stronie ulicy. 5 minut pozniej musialem znowu wyjechac na miasto, ale bedac juz swiadomy gdzie moge panow policjantow spotkach jechalem dokladnie przepisowe 60. Nagle w ostatnim momencie pan wyskoczyl z lizakiem. Sprawdzil dokumenty i mowi ze troche za szybko bo jechalem 86 a tu jest ograniczenie do 60. Wybuchnalem smiechem i sie pytam go czy sobie jaja robi czy uwaza mnie za idiote i mowie mu ze jechalem 60. Spytal sie czy jestem tego pewny, to powiedzialem ze jestem. Wtedy policjant zyczyl szerokiej drogi i pozwolil odjechac. Od wtedy przy kazdym zatrzymaniu mnie prosze policjantow o pokazania zapisu z suszarki.

Napisano
  • Autor

no właśnie ok.gif dobrze mieć takie info zlosnik.gif jakoś nie byłem jeszcze nigdy złapany na suszarke, ale obawiam się, że nie znajac tej zasady, iż można prosić o pokazanie czasu pomiaru, mógłbym ślep potwierdzić, że jechałem szybciej niż w rzeczywistości było, a już raz o włos nie stałem się ofiarą próby oszustwa przez policję...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.