Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Honda Accord około 2002 (VI)1,8 V tec lpg

Featured Replies

Napisano

Co szanowne grono na taki samochód?

Chodzi mi głownie o to czy w silniku (osprzęcie i okolicach) są jakieś niespodzianki?

Silnik wymaga regulacji zaworów przez podkładki czy tradycyjnie śrubka ( a jak się skończy gwint to regeneracja całej głowicy? )

Jakieś inne niespodzianki?

Jak z konsumpcją oleum? Powiedzmy na 10/15kkm?

Opinie?

Napisano

Jedyny problem tego auta, to korozja, ale są jeszcze egzemplarze zdrowe. Najlepiej szukać takiej, co dopiero z zachodu przyjechała. Silniki lubią olej, jedne 0,1/1000km, inne 0,8/1000km. Konsumpcję łatwo poznasz w tym silniku po chmurze z rury wydechowej. Zawory na śrubkę, zapas gwintu jest długi i nie skończy się, zanim auto pójdzie na złom.

Polecam bliźniaczy 2.0, więcej mocy, spalanie podobne.

Napisano

miałem w rodzinie, przez rok nie robione nic w silniku poza rozrządem i dolewaniem oleju (pewnie pierścienie)

zawory na śrubkę

Napisano
  • Autor

miałem w rodzinie, przez rok nie robione nic w silniku poza rozrządem i dolewaniem oleju (pewnie pierścienie)

zawory na śrubkę

A jak z temperaturą? Chodzi mi o grzanie. Moja CRV przełącza się na LPG zanim odśnieżę przednią szybę. Saunę mam po niecałych 4 km ( zanim dojadę do pracy 4,5 km mogę jechać w koszulce) czasu też dużo nie potrzeba.

Rozmyślam nad taką http://olx.pl/oferta/honda-accord-2002r-1-8-v-tec-lpg-sprzedam-zamienie-CID5-ID99YWt.html#4f8fe76a57;promoted

Napisano

Nie pamiętam dokładnie ale hondy raczej szybciej się grzeją. Z tą nie było problemu.

Tapatalknięte z LG G3