Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Likwidacja dwóch szkód z AC jednym zgłoszeniem.

Featured Replies

Napisano

Mam AC w PZU.

Kiedyś ktoś mi się oparł o przedni błotnik i jest wgniecenie. Jakoś z tym żyłem.

Teraz uszkodzoną mam tylną listwę na klapie bagażnika i to już za dużo uszkodzeń na aucie, jak na moje standardy, więc chciałbym oba te defekty zlikwidować z AC.

Mam wykupioną ochronę zniżek, ale nie wiem czy tylko na jedną naprawę, czy na wiecej.

Czy jeśli to zgłoszę, to zostanie potraktowane i rozliczone jako jedna szkoda?

Bo tak się zastanawiam, czy przypadkiem się przy ubezpieczaniu auta w przyszłym roku nie okaże się, że mam na koncie dwie szkody i straciłem częśc zniżek...

Napisano
  • Autor

Nie w Matizie.

Matiz nie ma listwy w tylnej klapie ;)

Napisano

Właśnie sprawdziłem na allegro, że nie ma ;)

Do czego zmierzam.

Ile taka listwa kosztuje, bo okaże się, że zgłosisz szkodę, za którą dostaniesz kilka zł, a przez utratę zniżek zapłacisz więcej niż dostałeś.

Napisano
  • Autor

Cięzko dostępne są te listwy. Jakieś z rozbitków po 200zł i to nie w moim kolorze. Jeszcze pewnie wyjdzie po zakupie, że ma połamane jakieś zaczepy itp. W ASO jeszcze nie pytałem.

Napisano

Tak jako dwie szkody będzie , i nie pamiętam jak jest w owu pzu ale może być tak że ochrona zniżek działa tylko wtedy kiedy w kolejnym roku będziesz u nich kupował ac.

Napisano

Mam AC w PZU.

Kiedyś ktoś mi się oparł o przedni błotnik i jest wgniecenie. Jakoś z tym żyłem.

Teraz uszkodzoną mam tylną listwę na klapie bagażnika i to już za dużo uszkodzeń na aucie, jak na moje standardy, więc chciałbym oba te defekty zlikwidować z AC.

Mam wykupioną ochronę zniżek, ale nie wiem czy tylko na jedną naprawę, czy na wiecej.

Czy jeśli to zgłoszę, to zostanie potraktowane i rozliczone jako jedna szkoda?

Bo tak się zastanawiam, czy przypadkiem się przy ubezpieczaniu auta w przyszłym roku nie okaże się, że mam na koncie dwie szkody i straciłem częśc zniżek...

Szkodę można zgłaszać tylko w określonym czasie od danego zdarzenia.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Cięzko dostępne są te listwy. Jakieś z rozbitków po 200zł i to nie w moim kolorze. Jeszcze pewnie wyjdzie po zakupie, że ma połamane jakieś zaczepy itp. W ASO jeszcze nie pytałem.

Pierdoły :)

Zostaw sobie to AC na coś konkretnego.

Jeśli masz ochronę zniżek, to pamiętaj, że zazwyczaj obowiązuje tylko na dany pojazd, a jak kupisz inne auto to te szkody będą się wliczały do Twojej historii.

Druga sprawa sprawdź w umowie czy nie masz jakiegoś wkładu własnego, bo okaże się, że jest kilka procent i sam sobie będziesz musiał zapłacić ;)

Napisano

Tak jako dwie szkody będzie , i nie pamiętam jak jest w owu pzu ale może być tak że ochrona zniżek działa tylko wtedy kiedy w kolejnym roku będziesz u nich kupował ac.

Zawsze tak jest. W każdej firmie.