Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lusterko, pościg i śmierć

Featured Replies

Napisano

42-letni kierowca autobusu łódzkiego MPK zginął pod kołami TIR-a, gdy próbował go zatrzymać po kolizji do jakiej doszło między pojazdami.

Policja zatrzymała kierowcę TIR-a, którym okazał się obywatel Słowacji; był trzeźwy - poinformował rzecznik łódzkiej policji nadkom. Mirosław Micor.

Do wypadku doszło wczoraj wieczorem na ulicy Rokicińskiej w Łodzi. Według ustaleń policji, kilkaset metrów wcześniej TIR cofając ze stacji benzynowej zawadził o lusterko miejskiego autobusu linii 98. Kierowca autobusu ruszył w pościg za samochodem ciężarowym; ominął nawet przystanek autobusowy.

Na ulicy Rokicińskiej autobus dogonił ciężarówkę, a kierowca wyszedł z pojazdu. Tam doszło do ostrej wymiany zdań między kierowcami - powiedział Micor.

Jak wstępnie ustalono, gdy kierujący TIR-em chciał odjechać z miejsca zdarzenia, kierowca autobusu stanął przed ciężarówką próbując ją zatrzymać. TIR nie zdołał wyhamować, a 42-letni kierowca MPK dostał się wprost pod jego koła; zginął na miejscu.

Policja i prokuratura wyjaśniają wszystkie okoliczności wypadku. Badanie alkomatem wykazało, że kierujący TIR-em był trzeźwy.

http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=737806

Napisano

klotnia o jakies glupie lustero skonczyla sie tragicznie...przykre...

Napisano
Napisano

> i co znaczy miec umiec trzymac nerwy na wodzy ....

Napisano

Bezmyslność ma swoją cenę.

Napisano

> 42-letni kierowca autobusu łódzkiego MPK zginął pod kołami TIR-a, gdy

> próbował go zatrzymać po kolizji do jakiej doszło między

> pojazdami.

> Policja zatrzymała kierowcę TIR-a, którym okazał się obywatel

> Słowacji; był trzeźwy - poinformował rzecznik łódzkiej policji

> nadkom. Mirosław Micor.

> Do wypadku doszło wczoraj wieczorem na ulicy Rokicińskiej w Łodzi.

> Według ustaleń policji, kilkaset metrów wcześniej TIR cofając ze

> stacji benzynowej zawadził o lusterko miejskiego autobusu linii

> 98. Kierowca autobusu ruszył w pościg za samochodem ciężarowym;

> ominął nawet przystanek autobusowy.

> Na ulicy Rokicińskiej autobus dogonił ciężarówkę, a kierowca wyszedł

> z pojazdu. Tam doszło do ostrej wymiany zdań między kierowcami -

> powiedział Micor.

> Jak wstępnie ustalono, gdy kierujący TIR-em chciał odjechać z miejsca

> zdarzenia, kierowca autobusu stanął przed ciężarówką próbując ją

> zatrzymać. TIR nie zdołał wyhamować, a 42-letni kierowca MPK

> dostał się wprost pod jego koła; zginął na miejscu.

> Policja i prokuratura wyjaśniają wszystkie okoliczności wypadku.

> Badanie alkomatem wykazało, że kierujący TIR-em był trzeźwy.

> http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=737806

Czy mam rozumieć, ze koleś się położył na jezdni przed TIRem?!? Bo niby jak mógby nie wyhamować?!? Z 2-giej strony pewnie pracodawca obciąłby kierowcy autobusu pensję...

Napisano

> Czy mam rozumieć, ze koleś się położył na jezdni przed TIRem?!? Bo

> niby jak mógby nie wyhamować?!? Z 2-giej strony pewnie

> pracodawca obciąłby kierowcy autobusu pensję...

Noo wg. niego strata pensji lub nawet pracy była cenniejsza od życia sciana.gif

Napisano

> Czy mam rozumieć, ze koleś się położył na jezdni przed TIRem?!? Bo

> niby jak mógby nie wyhamować?!? Z 2-giej strony pewnie

> pracodawca obciąłby kierowcy autobusu pensję...

Nie pewnie, tylko na pewno nie sądze, żeby autobusy miały wykupione AC.

W łodzkim MPK nie dzieje się najlepiej - to tramwaj zgubi silnik, to koło sie oderwie od autobusu...

Napisano

Panowie, czego Wy się czepiacie? Kierowcy MPK do głowy nie przyszło, że ktoś może być tak pie****ty że po ludziach będzie jechał

Napisano

> Panowie, czego Wy się czepiacie? Kierowcy MPK do głowy nie przyszło,

> że ktoś może być tak pie****ty że po ludziach będzie jechał

Nie broń bezmyślnego kierowcy autobusu bo chyba łatwiej odskoczyć na bok niż zatrzymać wielotonowego tira.

Napisano

> Nie broń bezmyślnego kierowcy autobusu bo chyba łatwiej odskoczyć na

> bok niż zatrzymać wielotonowego tira.

byles na miejscu?nie?to nie oceniaj...

Napisano

> Nie broń bezmyślnego kierowcy autobusu bo chyba łatwiej odskoczyć na

> bok niż zatrzymać wielotonowego tira.

ciekawe jak ty byś sie zachował ,czy byś odpuścił komuś jak bys miał puzniej za takie lustero zapłacić (np.800 zeta) jednemu i drugiemu puściły nerwy i tyle mad.gif

Napisano

> Nie pewnie, tylko na pewno nie sądze, żeby autobusy miały wykupione

> AC.

> W łodzkim MPK nie dzieje się najlepiej - to tramwaj zgubi silnik, to

> koło sie oderwie od autobusu...

szkoda gadać dziś jechałem autobusem z dzieciakami popatrzyłem sobie na stanowisko pracy kierowcy i moje wnioski są takie że autobusy nie powinny jeździć po drogach...

prędkościomierz nie działał, wskaźnik ciśnienia oleju, hamulcy w zsadzie nieruchomy...

jedyne co płynnie działało to wskazówka obrotomierza... icon_rolleyes.gif

Napisano

> Panowie, czego Wy się czepiacie? Kierowcy MPK do głowy nie przyszło,

> że ktoś może być tak pie****ty że po ludziach będzie jechał

a kierowcy TIR'a nie przyszlo do glowy ze ktos moze byc tak pie****ty ze wlezie wprost pod kola ciezarowki...

Napisano

> a kierowcy TIR'a nie przyszlo do glowy ze ktos moze byc tak pie****ty

> ze wlezie wprost pod kola ciezarowki...

Tak on sam wszedl bo nie chcial zaplacic za lusterko daruj sobie takie komantarze...on stal przed tym tirem a to kierowca owego TIR-a chyba myslal ze tamten zejdzie z drogi na to wychodzi ze oboje sie mocno pomilili i jakiekowliek komentarze kogokolwiek i jakies wystepujace tu wylgaryzmy ukrywane pod * sa zbedne. Czlowiek zginal a Wy tutaj probujecie bawic sie w sad darujcie sobie to

Napisano

> szkoda gadać dziś jechałem autobusem z dzieciakami popatrzyłem sobie

> na stanowisko pracy kierowcy i moje wnioski są takie że autobusy

> nie powinny jeździć po drogach...

> prędkościomierz nie działał, wskaźnik ciśnienia oleju, hamulcy w

> zsadzie nieruchomy...

> jedyne co płynnie działało to wskazówka obrotomierza...

zgadza się, te stare Ikarusy to trupy, które powinny dawno zostać odesłane na szrot. Niedawno czytałem , że ma być zakupiona partia nowych autobusów dla Łodzi, ale jak zwykle ktoś próbował kombinować, tzn. miały być kupione pojady pewnego producenta, ktoś to zaskarżył że nieuczciwe no is prawa się odwlekła do jesieni...A ludzie nadal będą jeździć trupami. Ale co to obchodzi panów na górze ? frown.gif

Co do wypadku: jakim prawem kierowca ma płacić z własnej kieszeni za lusterko ? Szkoda mi faceta, rzeczywiście zachował się bezmyślnie stając na drodze tira jak radziecki oficer na drodze niemieckiego czołgu podczas II wojny, ale tamtem słowak to wyjątkowe bydlę. Dziwię się że świadkowie wypadku nie wymierzyli tej przybłędzie z ciężarówki sprawiedliwości za śmierć rodaka sick.gif

Napisano

> szkoda gadać dziś jechałem autobusem z dzieciakami popatrzyłem sobie

> na stanowisko pracy kierowcy i moje wnioski są takie że autobusy

> nie powinny jeździć po drogach...

> prędkościomierz nie działał, wskaźnik ciśnienia oleju, hamulcy w

> zsadzie nieruchomy...

> jedyne co płynnie działało to wskazówka obrotomierza...

zgadza się, te stare Ikarusy to trupy, które powinny dawno zostać odesłane na szrot. Niedawno czytałem , że ma być zakupiona partia nowych autobusów dla Łodzi, ale jak zwykle ktoś próbował kombinować, tzn. miały być kupione pojady pewnego producenta, ktoś to zaskarżył że nieuczciwe no is prawa się odwlekła do jesieni...A ludzie nadal będą jeździć trupami. Ale co to obchodzi panów na górze ? frown.gif

Co do wypadku: jakim prawem kierowca ma płacić z własnej kieszeni za lusterko ? Szkoda mi faceta, rzeczywiście zachował się bezmyślnie stając na drodze tira jak radziecki oficer na drodze niemieckiego czołgu podczas II wojny, ale tamtem słowak to wyjątkowe bydlę.

Napisano

Co do wypadku: jakim prawem kierowca ma płacić z własnej kieszeni za lusterko ?

Kiedyś w Newsweeku czytałem artykuł o radiowozach. Okazuje sie że nie maja wykuopionych pełnych ubezpieczeń. Policjanci boją się bardziej o radiowozy niż o własne żony, bo w razie stłuczki leci im po pensji (a był przypadek zwolnienia). Co więcej złodziej zwinął z radiowozu ich CB radio i ... winą obarczony został policjant. Więc nie dziwię sie ,że kierowca MPK "walczył" o lusterko...

Napisano

> 42-letni kierowca autobusu łódzkiego MPK zginął pod kołami TIR-a,

Zginął człowiek i to jest najbardziej przykre w tym zdarzeniu.

Pomijam sprawy finansowe po kolizji, ale chciałbym poruszyć sprawę bezkarności , chamstwa kierowców TIR-ów, którzy uważają że poprzez przewagę masy swoich aut wszystko im wolno.Drugi aspekt to że kierujący TIRem jest obcokrajowcem i kwestia ściągnięcia odszkodowania z niego.Obojetnie czy jest to tylko błache otarcie lakieru czy całkowite zniszczenie auta strona winna powinna nie uciekać ale poczekać do wyjaśnienia sprawy, czy to z poszkodowanym czy z policją.

Słowak próbował uciec z miejsca wypadku i tyle.

Napisano

> Co do wypadku: jakim prawem kierowca ma płacić z własnej kieszeni za

> lusterko ?

> Kiedyś w Newsweeku czytałem artykuł o radiowozach. Okazuje sie że

> nie maja wykuopionych pełnych ubezpieczeń. Policjanci boją się

> bardziej o radiowozy niż o własne żony, bo w razie stłuczki leci

> im po pensji (a był przypadek zwolnienia). Co więcej złodziej

> zwinął z radiowozu ich CB radio i ... winą obarczony został

> policjant. Więc nie dziwię sie ,że kierowca MPK "walczył" o

> lusterko...

no dobra, ale mógł przecież zadzwonić na policję. No i jeżeli takie są reguły w MPK to powinien zaopatrzyć się w cyfrówkę i robić zdjęcia jako ew. dowód winy innego kierowcy. Już nie przesadzajmy - chyba nie jest tak, że jak ktoś urwie nam lusterko to jest bezkarny

Napisano

Ouu... Dla lusterka chyba nie bylo warto... no.gif Moze kierowca mogl beknac za takie cos w pracy, wiec moze chcial wziac sprawy w swoje rece no.gif

Napisano

> Ouu... Dla lusterka chyba nie bylo warto... Moze kierowca mogl

> beknac za takie cos w pracy, wiec moze chcial wziac sprawy w

> swoje rece

w łódzkim MPK sa już sankcje od szefowstwa za mówienie prasie co sie dzieje z taborem 270751858-jezyk.gif

co się więc mogło stać temu kierowcy za rozbite lustro? confused.gif

Napisano

Tak to jest jak sie czlowiek za duzo filmów naoglada,gdzie w takich sytuacjach samochod zatrzymuje sie na 1cm przed nosem....

Napisano

> w łódzkim MPK sa już sankcje od szefowstwa za mówienie prasie co sie

> dzieje z taborem

> co się więc mogło stać temu kierowcy za rozbite lustro?

Napewno nikt by go nie zabil....

Napisano

W łódzkim MPK nie wolno jeździć na światłach mijania (poza okresem zapisanym w przepisach) bo oszczędność na paliwie i żarówkach. Kiedyś w gazecie rzecznik nawet podawał dokładne dane ile zaoszczędzą. Zgroza.

Jeśli chodzi o stłuczone lusterko i TIRa to znajomy miał kiedyś takie zdarzenie, TIR się nie zatrzymał więc jechał za nim i rozmawiał z Policją. Złapali łobuza po 30 kilometrach.

Polska rzeczywistość.

Napisano

> W łódzkim MPK nie wolno jeździć na światłach mijania (poza okresem

> zapisanym w przepisach) bo oszczędność na paliwie i żarówkach.

A kilka lat temu obowiązkowo jeżdzili cały rok na światłach. Chyba wtedy zarząd był inny zlosnik.gif

> Kiedyś w gazecie rzecznik nawet podawał dokładne dane ile

> zaoszczędzą. Zgroza.

> Jeśli chodzi o stłuczone lusterko i TIRa to znajomy miał kiedyś takie

> zdarzenie, TIR się nie zatrzymał więc jechał za nim i rozmawiał

> z Policją. Złapali łobuza po 30 kilometrach.

I tak powinno się takie sprawy załatwiać ok.gif

> Polska rzeczywistość.

Napisano

> Napewno nikt by go nie zabil....

Napewno nie, ale facet był zdenerwowany- emocje niedobrze wpływają na rozsądek frown.gif

bezmyślność jednego i drugiego, nerwy tego pierwszego.. i masz sick.gif

Napisano

Jaaa piernicze, no nie moge. Ludzie!! Zastanowcie sie co chcecie napisac, a potem piszcie. A nie, potem pierdoly wypisujecie.

Bezmyslny kierowca, mogl zostawic sprawe nikt by go nie zabil za lusterko, kierowca autobusu to, tamto.

Jak czytam te pierdoly to mam wrazenie, ze bezmyslny jest ten co pisze takie glupoty.

Wszyscy sie mądrzą a facet nie zyje. Skad ten biedy kierowca mogl wiedziec, ze kierowca tira go przejedzie. Kazdy normalny czlowiek nie ruszy jak ktos stoi przed maska na drodze.

Kierowca busa dogonil tira, zatrzymał go, po czym nastapila klotnia i tir chcial odjechac. Kierowca busa staje przed tirem, zeby ten nie odjechal. Skad na boga ten czlowiek mogl przypuszczac, ze baran w tirze ruszy i go przejedzie !!!! Przeciez to jest niedorzeczne!!

Zastanow sie: ruszyłbyś jakby ktoś ci stanał przed autem???

Wyobraz sobie, ze Ci ktos przerysowal caly bok auta i odjechal. I co robisz? Juz widze, ze olewasz sprawe bo mam ac i sobie szkode pokryje, nie bede jechal za nim, bo jeszcze mnie zamorduja, bo nie warto, bo to tylko auto....

Tak wlasnie niektorzy tu pisza w tym watku. No smieszne.

Napisano

> Ouu... Dla lusterka chyba nie bylo warto... Moze kierowca mogl

> beknac za takie cos w pracy, wiec moze chcial wziac sprawy w

> swoje rece

Wiesz, to co napiszę, może będzie niepopularne, ale to jest tak:

kierowca zapewne odpowiada z kieszeni za lustro (albo premią, albo wprost).

ale takie rozwiązanie pwrowadzono dlatego, że jacyś kierowcy handlowali takimi rzeczami (bo inaczej po co są na wszystkich częściach autobusów wypalane na gorąco numery taborowe) i pracodawca tego nie umiał opanować.

A nie umiał opanować, bo jak widać po moim wątku o parkujących na bakier, działała chora "solidarność' kierowców, która nie pozwalała im "zakablować" złodzieja, który "dorabiał" sobie do pensji. No bo przecież on przedsiębiorczy był, a każdemu się może zdarzyć ukraść kilka litrów paliwa, to po co sę czepiać?

I w ten sposób masz dowód na to, jak źle pojęta solidarność może się jednak skończyć nawet tragicznie. Bo człowiek zginął, żeby nie płacić za potłuczone lustro. A niby taki detal, zaczęło się od tego, że jakiś mnietek zaczął handlować częściami, a przecież kolegi nie mozna wsypać frown.gif

Napisano

> Wiesz, to co napiszę, może będzie niepopularne, [...]

> a przecież kolegi nie mozna wsypać

Powiem więcej: niektórzy ludzie nie zadzwonią na policję nawet jak jadą autobusem prowadzonym przez pijanego kierowcę !!! Nie pomyślą, że w każdej chwili może on zabić ich albo kogoś na drodze !!! To jest polska mentalność, pewnie jeszcze z czasów komuny, nie chcą być donosicielami.

Napisano

> Kazdy normalny

> czlowiek nie ruszy jak ktos stoi przed maska na drodze.

> Kierowca busa dogonil tira, zatrzymał go, po czym nastapila klotnia

> i tir chcial odjechac. Kierowca busa staje przed tirem, zeby ten

> nie odjechal. Skad na boga ten czlowiek mogl przypuszczac, ze

> baran w tirze ruszy i go przejedzie !!!! Przeciez to jest

> niedorzeczne!!

> Zastanow sie: ruszyłbyś jakby ktoś ci stanał przed autem???

Jak widać są tacy - mało to świrów za kierownicą ?

W DŁ pisali, że ten słowak się tłumaczył w prokuraturze że nie widział kierowcy autobusu shocked.gif To co , slepy i jeżdził ? zlosnik.gif Niestety prokurator mu chyba uwierzył i wypuścił za kaucją sick.gif

Napisano

> Powiem więcej: niektórzy ludzie nie zadzwonią na policję nawet jak

> jadą autobusem prowadzonym przez pijanego kierowcę !!! Nie

> pomyślą, że w każdej chwili może on zabić ich albo kogoś na

> drodze !!! To jest polska mentalność, pewnie jeszcze z czasów

> komuny, nie chcą być donosicielami.

I taką mentalność trzeba zmieniać.

Jadąc takim autobusem wolałbym być żywym "donosicielem", niż martwym "solidarnym obywatelem".

Napisano

Przeczytałem i wiem, że

1. Była Kolizja

2. Był pościg zakończony zatrzymaniem i rozmową z kierowcą TIRa

3. Autobusiarz stanął mu przed samochodem

4.Kierowca TIRa tłumaczy że ruszył bo autobusiarza nie widział

4. Autobusiarz zginął , bo TIR nie wyhamował

Czyli kierowca TIRa musił go rozpedzić by wyhamować. A autobusiarza nie widział ....

To sie kupy nie trzyma.

Jedno pewne - głupia śmierć.

Napisano

heyah !!! palacz.gif

miałem kiedyś przypadek, iż gostek szedł na trzeciego i ledwie odbiłem, ale lusterko poszło w drzazgi a on się nawet nie zatrzymał. W pierwszym odruchu chciałem zawrócić i go gonić ale sobie odpuściłem, bo co mógłbym zrobić ? ścigać go kilkadziesiąt kilometrów (to była jakaś droga międzynarodowa) i zajechać mu drogę? A gdybym go doszedł i jakoś zatrzymał to miałbym się z nim użerać ? albo bokser.gif Gdyby miał ochotę załatwić sprawę w cywilizowany sposób to na pewno by się sam zatrzymał. W sumie to dobrze, że poszło tylko lusterko (200,- pln w plecy) a nie doszło do czołówki bo gostek naprawdę szybko pomykał.

Napisano

z takich sytuacji podbramkowych to pamietam ze kiedys jechalem agentem z wroclawia do gdyni i na trasie trafil sie jeden kretyn tirowiec szary gej,wiadomo ze agenciny nie rozpedzisz do nie wiadomo jakich predkosci ale smigalem sobie stowka a ten baran zaczal wyprzedzac na bardzo waskim fragmencie drogi,pchajac sie na trzeciego..jedna strona mojego pojazdu na poboczu..prawie w rowie,wkurzylem sie i nie dalem sie wyprzedzic(wiem bylo to nieodpowiedzialne zachowanie z mojej strony ale ponioslo mnie troche)..pozniej bylo juz coraz gorzej,koles na dwupasmowce zajeżdzał mi droge,od tylu podjeżdzal pod sam bagaznik,mialem ochote jakos go zatrzymac i przetrzepac skore ale za bardzo nie mialem jak...

na obwodowej przerost ambicja panow kierowcow tirow tez czesto daje sie we znaki..

dlatego wlasnie moje zdanie na ich temat jest co najmniej niepochlebne..

nadrabiaja masa auta://

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.