Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Licznik MPI - problem

Featured Replies

Napisano

Witam,

Założyłem w piątek do swojego Seja licznik od MPI. Wszystko ładnie i pięknie, ale przebieg całkowity wskazuje same kreski... Czyżby uwalona pamięć? Miał ktoś może podobny problem?

f1022c48794253dagen.jpg

Napisano

Osiowanie zrob, a jak nie pomoze to cofnij przebieg. Te kreski to albo brak adaptacji albo przebieg wiekszy niz 350kkm. Kabelek, pelny multiecuscan i do dziela.

Wysłane z mojego RAZR HD przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor

Osiowanie zrob, a jak nie pomoze to cofnij przebieg. Te kreski to albo brak adaptacji albo przebieg wiekszy niz 350kkm. Kabelek, pelny multiecuscan i do dziela.

Wysłane z mojego RAZR HD przy użyciu Tapatalka

No ok, ale mam SPI z licznikiem od MPI, połączę się z nim bez problemu...?

Napisano

Nie wiem, nie znam się, ale jeśli pakujesz licznik od wersji z CAN (EOBD) do wersji bez CAN (OBD) to nic nie da się zrobić. Jest na forum kilka ludzi, którzy pewnie coś takiego robili więc może się wypowiedzą... Ja opisałem Ci wymianę licznika w MPI na inny MPI.

Napisano
  • Autor

Dzięki ;)

• 4 tygodnie później...
Napisano

O ile mi wiadomo to SC nie ma CAN. Nie widziałem też opcji osiowania ani nawet podłączenia sie do licznika. Można było podłączyć się tylko do silnika.

Napisano
  • Autor

Szczerze mówiąc to też nigdzie nie widziałem takiej opcji ;)

Napisano

Osiowanie zrob, a jak nie pomoze to cofnij przebieg. Te kreski to albo brak adaptacji

jaki CAN? jakie osiowanie? jaka adaptacja?

licznik ma przebieg >350tys km. i nadaje sie do wywalenia lub przelutowania pamieci.

Napisano

kolega u siebie nakręcił na pol miliona i dalej ma odczyt...u mnie jest 302 tysie i wątpię ze jak przekroczę 350 to szlak go trafi....

Napisano
  • Autor

jaki CAN? jakie osiowanie? jaka adaptacja?

licznik ma przebieg >350tys km. i nadaje sie do wywalenia lub przelutowania pamieci.

Bzdura totalna...! Mam jeszcze jeden licznik od MPI gdzie przebieg wskazuje 354 tys. km.

Napisano

Wszystko zalezy od wyprodukowanego licznika. Jedne po przekroczeniu 200km/h swirowaly i przestawaly dzialac a inne nie. To jest fiat i tu jest wszystko mozliwe.

Napisano

Wszystko zalezy od wyprodukowanego licznika. Jedne po przekroczeniu 200km/h swirowaly i przestawaly dzialac a inne nie. To jest fiat i tu jest wszystko mozliwe.

Byly takie, gdzie wskazowka dalej szla?
Napisano

Bzdura totalna...! Mam jeszcze jeden licznik od MPI gdzie przebieg wskazuje 354 tys. km.

to kacik techniczny. wyzwiska "bzdura totalna" maja charakter niemerytoryczny. :old:

to co napisalem jest diagnoza w wiekszosci licznikow MPI od seja, wiec o czym tu dyskutowac jesli juz nie dziala? mozna dywagowac czy licznik bedzie dzialal czy za chwile przestanie, ale nie jesli juz nie dziala.

Napisano

Byly takie, gdzie wskazowka dalej szla?

byl kiedys filmik jakies wloskiej turbafki, chyba pozmianowa juz czyli >2005 bo bylo jasne wnetrze. Moze wtedy juz cos poprawili

Napisano
  • Autor

to kacik techniczny. wyzwiska "bzdura totalna" maja charakter niemerytoryczny. :old:

to co napisalem jest diagnoza w wiekszosci licznikow MPI od seja, wiec o czym tu dyskutowac jesli juz nie dziala? mozna dywagowac czy licznik bedzie dzialal czy za chwile przestanie, ale nie jesli juz nie dziala.

:oki: