Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Romet Ogar 205? Ile to to warte?

Featured Replies

Napisano

Witam,

kumpla teść zmienił starego Romet-a na nowego. Chciał starego na złom oddać, motor jak z tematu opłacony zarejestrowany z ważnym OC i itp. czyli z "papierami" jak to mówią. Do końca jeździł, tylko teraz coś przestał odpalać. I tak sobie pomyślałem, czy go odkupić za przysłowiową "stówke"? Mam znajomego co pewnie ma szafę części do niego, chętny na pewno będzie. Kolor zielony tyle wiem :skromny:

Napisano

Ja swojego na wiosnę sprzedałem za 5 stówek. Też był ze wszystkimi papierami i z ubezpieczeniem, poza tym bardzo ładnie wyglądał (chyba poprzedni właściciel tuż przed sprzedażą go polakierował na czerwono) no i był sprawny.

post-151916-0-37507600-1450730903_thumb.jpg

Napisano

Są fantaści, którzą cenią takie pojazdy po 2 kpln i więcej. IMO realna wartość to ok. 700zł. Dużą zaletą są dokumenty, ale oczywiście wszystko zależy od tego, ile kupujący będzie chciał wyłożyć $$ :) :)

Napisano
  • Autor

Dzięki za informacje. Pójdzie za "stówkę" :skromny:

Napisano

Dobra cena....brać, nie wybrzydzać  :)

Tylko miej świadomość, że do jazdy to się średnio nadaje...nawet jak jest w pełni sprawne ;]

Można jedynie mieć i patrzeć :phi:

Napisano

Ja swojego na wiosnę sprzedałem za 5 stówek. Też był ze wszystkimi papierami i z ubezpieczeniem, poza tym bardzo ładnie wyglądał (chyba poprzedni właściciel tuż przed sprzedażą go polakierował na czerwono) no i był sprawny.

Lakiermistrz miał rozmach...nawet wszystkie śruby pokolorował  :phi:  :phi:

Napisano
  • Autor

Tylko miej świadomość, że do jazdy to się średnio nadaje...nawet jak jest w pełni sprawne ;]

Kolega bierze, ja tam w życiu na motórze nie jeździłem ;l

Napisano

Lakiermistrz miał rozmach...nawet wszystkie śruby pokolorował  :phi:  :phi:

A jak, jak wszystko to wszystko. ;)

Napisano

Ja jezdze od swieta i bardzo to lubie, sama radosc :)

Napisano

Ja jezdze od swieta i bardzo to lubie, sama radosc :)

Ja też miałem frajdę, dopóki nie kupiłem sobie prawdziwego motóra. To dopiero radocha. :)

Napisano

Tylko miej świadomość, że do jazdy to się średnio nadaje...nawet jak jest w pełni sprawne
Można jedynie mieć i patrzeć

Kiedyś, dawno temu, tylko takimi się jeździło i jakoś dawały radę :phi:

Napisano

Po pierwsze nie bardzo były dostępne inne, po drugie nie miały wtedy 30 lat :)

Napisano

Wiadomo, ze trwałością i niezawodnością nie grzeszyły i w stosunku do dzisiejszych, nawet chińczyków to była lipa ale trzeba było jakoś sobie radzić. Ja np. kadetem jeździłem codziennie na dworzec kolejowy (około 7km w jedną stronę) przez 2 lata a piździk nie był nowy, bo miał wtedy około 5 lat :phi:

Napisano

Wiadomo, ze trwałością i niezawodnością nie grzeszyły i w stosunku do dzisiejszych, nawet chińczyków to była lipa ale trzeba było jakoś sobie radzić. Ja np. kadetem jeździłem codziennie na dworzec kolejowy (około 7km w jedną stronę) przez 2 lata a piździk nie był nowy, bo miał wtedy około 5 lat :phi:

ja przez 2 lata do pracy 15km w jedna strone.tylko raz zawiodl-ukrecilo sie kolo zamachowe na wale.

Napisano

ja przez 2 lata do pracy 15km w jedna strone.tylko raz zawiodl-ukrecilo sie kolo zamachowe na wale.

U nas był gość,który takim motorkiem z tylną przyczepką przewiózł więcej towaru niż niejedna ciężarówka. Jeździł zima lato bez względu na pogodę i sprzęcik śmigał :oki:

Napisano

U nas był gość,który takim motorkiem z tylną przyczepką przewiózł więcej towaru niż niejedna ciężarówka. Jeździł zima lato bez względu na pogodę i sprzęcik śmigał :oki:

Mój dawny sąsiad był piekarzem.ponieważ w godzinach nocnych nie miał innego dojazdu to tłukł kadetem z tym silnikiem codziennie ponad 20 km przez wiele lat.niestety nigdy nie zapytałem się czy był to ciągle ten sam egzemplarz.

Wysłane z mojego XT1032

Napisano

Na YT znalazł się nawet krótki filmik z opisywanym gościem

Napisano

Na YT znalazł się nawet krótki filmik z opisywanym gościem

Stary most na dunajcu ?