Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[J] Montaż głośników w drzwiach tylnych.

Featured Replies

Napisano

Hej,

Czy ktoś się orientuje jak wygląda montaż głośników w drzwiach tylnych? Mam Radio CD 300 z czterema głośnikami. Dwa w drzwiach i dwa w desce. Astra to hatback z 2015 roku w wersji Active.

1) Czy jest pociągnięta instalacja do tyłu? Jeżeli nie ma czy w ogóle dodatkową parę głośników da się podłączyć do radia?

2) Czy jest gotowe miejsce do włożenia głośników?

3) Czy radio ogarnie dodatkowe głośniki - m. in. czy aktywuje się opcja "fader" - sterowanie natężeniem dźwięku przód/tył?

Będę wdzięczny za wszelkie informacje.

Pytanie dodatkowe: czy do cd300 da się podłączyć jakimś modułem gniazdo mp3?

Napisano

Zapytam z ciekawości - samochód kupiłeś nowy w salonie czy używkę???

Napisano

Hej,

Czy ktoś się orientuje jak wygląda montaż głośników w drzwiach tylnych? Mam Radio CD 300 z czterema głośnikami. Dwa w drzwiach i dwa w desce. Astra to chatback z 2015 roku w wersji Active.

1) Czy jest pociągnięta instalacja do tyłu? Jeżeli nie ma czy w ogóle dodatkową parę głośników da się podłączyć do radia?

2) Czy jest gotowe miejsce do włożenia głośników?

3) Czy radio ogarnie dodatkowe głośniki - m. in. czy aktywuje się opcja "fader" - sterowanie natężeniem dźwięku przód/tył?

Będę wdzięczny za wszelkie informacje.

Pytanie dodatkowe: czy do cd300 da się podłączyć jakimś modułem gniazdo mp3?

Dołączam się do pytania. Mam identyczne radio i także brak głośników w tylnych drzwiach..

Co rozumiesz przez "gniazdo mp3" ? to radio czyta płyty z mp3...

Napisano
  • Autor

Zapytam z ciekawości - samochód kupiłeś nowy w salonie czy używkę???

A to ma jakieś znaczenie?

Napisano
  • Autor

Dołączam się do pytania. Mam identyczne radio i także brak głośników w tylnych drzwiach..

Co rozumiesz przez "gniazdo mp3" ? to radio czyta płyty z mp3...

Zgadza się - radio czyta cd mp3. Natomiast chodzi mi o podpięcie pendrive. W cd400 jest to chyba już w standardzie.

Zastanawiałem się czy cd300 nie można o taką opcję rozszerzyć.

Napisano

Nie wiem jak jest w twojej Activ ale u mnie w 5-cio letniej N-joy są poprowadzone kable do głosników w tylnych drzwiach

Napisano

A to ma jakieś znaczenie?

Zawsze mnie to zastanawiało... ludzie najpierw próbują zaoszczędzić i kupić (naj)tańszą wersję, a później dokładają - głośniki, halogeny, radio na wyższy model itd.

Napisano
  • Autor

Zawsze mnie to zastanawiało... ludzie najpierw próbują zaoszczędzić i kupić (naj)tańszą wersję, a później dokładają - głośniki, halogeny, radio na wyższy model itd.

A coś w temacie wątku?

Ale ok - odpowiem... Kupiłem nówkę, w salonie. Najtańsza wersja to nie była. Nad sprzętem grającym za bardzo się nie zastanawiałem, radio jak radio - nie było priorytetem przy zakupie. Byłem jedynie przekonany, że skoro jest z czterema głośnikami to są one w drzwiach. Okazało się co innego co mi nie przeszkadza ale skoro jest miejsce na nie z tyłu to można przemyśleć dołożenie.

Napisano
  • Autor

Nie wiem jak jest w twojej Activ ale u mnie w 5-cio letniej N-joy są poprowadzone kable do głosników w tylnych drzwiach

Ruszałeś coś temat (w sensie dołożenia głośników)? Czy tylko sprawdziłeś czy jest instalacja?

Napisano

Przy demontażu boczków podczas przyciemniania szyb zobaczyłem kable od głośników.

• 1 miesiąc później...
Napisano

Witam czy komus udalo sie uruchomić glosniki z tylu na radiu cd 300

• 2 miesiące później...
Napisano

Zgadza się - radio czyta cd mp3. Natomiast chodzi mi o podpięcie pendrive. W cd400 jest to chyba już w standardzie.

Zastanawiałem się czy cd300 nie można o taką opcję rozszerzyć.

W CD300 się niestety nie da podłączyć USB, w CD400 owszem.

Napisano

zobaczyl bys co sie dzieje w salonie dacii jak pan grzyb zamawia auto a potem wielkie rozczarowanie ze nie ma tego czy tamtego :facepalm: